Moskisvet.com
Prva odmevna zgodba v karieri Tomija je bila z Dejanom Zavcem.

Davidovi ekstremi

Tomi Jagarinec, športnik, ki skrbi za katarski nogomet

David Stropnik
02. 12. 2022 05.00
0

V zgodbah iz okolice ali bolje rečeno ozadja nogometnega prvenstva v Katarju še pogovor s Tomijem Jagarincem, vsestranskim slovenskim športnikom, ki že desetletje živi v Dohi in dela kot trener ter idejni vodja predvsem kondicijskih projektov mlajših katarskih nogometašev. Intervju z njim je zato, tematsko gledano, nekaj o športu, veliko pa tudi o življenju v Katarju in aktualnem prvenstvu.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Katar – zgodba iz ozadja
Preberi še
Katar – zgodba iz ozadja

Prva odmevna zgodba v karieri Tomija je bila z Dejanom Zavcem. Štajerskemu boksarskemu zvezdniku je bil trener, psiholog, menedžer ... Kariero je nadaljeval kot kondicijski trener slovenske moške odbojkarske reprezentance. Že desetletje pa v Katarju na športni akademiji Aspire skrbi predvsem za razvoj moči mlajših selekcij od U13 do U20. Prišel je sicer za manj časa, a kljub nekaterim slabostim življenja zahodnjaka v arabskem svetu ostaja zvest projektom, za katere meni, da jih lahko uspešno uresničuje tam.

Prva odmevna zgodba v karieri Tomija je bila z Dejanom Zavcem.
Prva odmevna zgodba v karieri Tomija je bila z Dejanom Zavcem. FOTO: David Stropnik
Bin Sulajem, kralj avtomobilov in eden najvplivnejših Arabcev
Preberi še
Bin Sulajem, kralj avtomobilov in eden najvplivnejših Arabcev

Razmere za delo so, kot pravi Tomi, v Dohi odlične, saj ima na razpolago vso tehniko, ki si jo lahko zaželi. A to ne pomeni, da je delo preprosto, saj tudi v Katarju ni več razmetavanja z denarjem in pričakovanja so visoka, kar zahteva nenehno dokazovanje. Poleg tega se je treba prilagoditi njihovi kulturi v javnem življenju, ki ne omogoča javnega izkazovanja ali promocije drugačnosti, dopušča pa to v zasebnosti. Tujci imajo dostop do dragega alkohola, je pa najtežje preživeti zelo vroče poletje ter živeti brez možnosti, da bi videl gozd, gore ali slovenske prijatelje.

Razmere za delo so po besedah Tomija v Dohi odlične.
Razmere za delo so po besedah Tomija v Dohi odlične. FOTO: osebni arhiv
Vozniški užitek, kot ga daje le klasični V8
Preberi še
Vozniški užitek, kot ga daje le klasični V8

Kar se nogometnega prvenstva tiče, je Tomi navdušen predvsem nad logistiko in koncentracijo dogajanja na relativno majhnem območju Dohe in sosednjega Losaila, kar omogoča druženje navijačev, seveda brez pijanskih veseljačenj. V kontroverzije v zvezi s prvenstvom se ne spušča, opozarja pa, da se je pri izboru prvenstva vedelo, da se je izbralo konservativno državo, a da vse ni tako črno-belo, kot se zdi. Pojasni, da šport še ni usidran v njihovo kulturo, a vanj ogromno vlagajo in so do sedaj organizirali že stotine velikih svetovnih športnih dogodkov. Tomi opozarja, da nogometno reprezentanco, ki je razočarala, sestavljajo iz zelo majhne baze le nekaj tisoč registriranih igralcev, saj priseljencev v svojo ligo ne sprejemajo, se pa ob velikih vlaganjih veliko pričakuje od naslednjih generacij.

Toni Vodišek, kajtarski fenomen
Preberi še
Toni Vodišek, kajtarski fenomen

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306