Moskisvet.com
2d997f0ec7_62372344

Davidovi ekstremi

Šampion Dakarja: moja filozofija je polni plin ali nič!

David Stropnik
17. 01. 2020 11.32
1

Danes se končuje letošnja izvedba relija Dakar, ki velja za najtežjo vzdržljivostno terensko dirko na svetu. Dirka, ki tokrat v dolžini 8000 kilometrov preči Arabski polotok, je znova prinesla stotine pretresenih teles, desetine uničenih dirkalnikov in mrtvega dirkača ter upravičila tudi sloves najnevarnejšega relija.

Relija, na katerem med motoristi izstopa Toby Price in to ne le po svoji postavi, ampak tudi z brezkompromisno drznim slogom vožnje. 32-letni Avstralec je aktualni zmagovalec Dakarja 2019 in tudi nekdanji svetovni prvak terenskih vzdržljivostnih relijev.

Fant, ki dirka tudi z avtomobili in SSV-vozili, pa ne navdušuje le s svojim dirkaškim znanjem, ampak tudi s pozitivno energijo.

Z njim smo se pogovarjali na eni izmed letošnjih etap sredi Savdske Arabije. Tudi o novi lokaciji relija Dakar, predvsem pa o tem, zakaj je pripravljen tvegati več kot tekmeci in kako najde tanko linijo med polomljenimi kostmi ob prevelikem tveganju in slabim rezultatom pri previdni vožnji.

Stroj za premagovanje puščave, s katerim kilometre premaguje Simon Marčič
Preberi še
Stroj za premagovanje puščave, s katerim kilometre premaguje Simon Marčič

Glede na to, da je dvakratni zmagovalec Dakarja tudi letos ves čas med najhitrejšimi tremi motoristi in blizu zmage, njegova dirkaška filozofija očitno deluje.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376