Moskisvet.com
ApriliA tuono V4

Davidovi ekstremi

Motocikel, ki na videz združuje nemogoče

David Stropnik
26. 08. 2022 05.00
0

Dirka minuli konec tedna v Spielbergu je bila odlična priložnost, da si dirkaški in tehnološki vrhunec, kot ga predstavljajo dirke motoGP, ogledamo v živo. In če je jasno, da je na motociklistično dirko najbolje iti z motorjem, je veliko težje vprašanje, s katerim? Za identifikacijo je dobro, da uporabimo znamko, ki uspešno dirka, ker želimo podoživljati dogajanje na stezi. Fino je, da je motor superšportno oster, a ker gremo na dolgo pot, je pomembno, da ni prezahteven in je čim bolj potovalen. Toda ali je to sploh možno? Z aprilio tuono V4 je!

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Je to najbolj vsestranski motor?
Preberi še
Je to najbolj vsestranski motor?

A najprej za pravoverne motoriste razčistimo blasfemični naslov. Razred športnih potovalnikov predstavlja motocikle, ki imajo potovalno udobje z vsemi kovčki, obenem pa športne zmogljivosti, kar se tiče moči, hitrosti in nekako tudi voznih lastnosti. A tu se zaplete. Tako veliki in težki motocikli seveda ne morejo biti zares športni. Športni pa so zaradi zasnove, ki je v celoti podrejena hitrosti in agilnosti, načeloma niso niti malo potovalni. Za tuono se zdi, da odpira eno svoje področje, gre namreč za superšportni motocikel, ki ga je mogoče uporabiti tudi za potovanja.

Za tuono se zdi, da odpira eno svoje področje, gre namreč za superšportni motocikel, ki ga je mogoče uporabiti tudi za potovanja.
Za tuono se zdi, da odpira eno svoje področje, gre namreč za superšportni motocikel, ki ga je mogoče uporabiti tudi za potovanja. FOTO: David Stropnik
Hrvaške plaže za adrenalinska doživetja – 1. del
Preberi še
Hrvaške plaže za adrenalinska doživetja – 1. del
Plaže za adrenalinska doživetja – 2. del: Dalmacija
Preberi še
Plaže za adrenalinska doživetja – 2. del: Dalmacija

Spomnimo. Na prelomu stoletja je aprilia prva slekla superšportni motocikel in naredila brutalni naked RSV tuono, ki je uporabljal tehniko, tehnologijo in zasnovo divjaške RSV-jke, a v cestni vožnji primernejšega konceptu slečenega motocikla z dvignjenim krmilom. Tudi zadnja različica 1100 V4 ima koncept agregata iz superšportnega modela RSV4, le da z bistveno prijaznejšim podajanjem nekoliko manjše moči. A pri 11.300 vrtljajih, ko 175 konjičev že bolj tuli kot rezgeta, nam je tudi na dnu želodca jasno, da več v odprtem prometu ne potrebujemo. Z divjaško sestro si deli tudi okvir in zato zagotavlja ostre vozniške lastnosti, ki se jih ne sramujemo niti na dirkališču. Toda po drugi strani ima dvignjeno krmilo, prijetnejši položaj voznika in večji sedež za sopotnico ter za slečen motocikel zelo dobro vetrno zaščito z veliko prednjo šipico. Superšportni potovalnik torej!

Tudi zadnja različica 1100 V4 ima koncept agregata iz superšportnega modela RSV4, le da z bistveno prijaznejšim podajanjem nekoliko manjše moči.
Tudi zadnja različica 1100 V4 ima koncept agregata iz superšportnega modela RSV4, le da z bistveno prijaznejšim podajanjem nekoliko manjše moči. FOTO: David Stropnik
Avto, ki nikogar ne pusti neprestrašenega
Preberi še
Avto, ki nikogar ne pusti neprestrašenega

In še o poti: Do Spielberga se iz osrednje ali vzhodne Slovenije najhitreje pride po avtocesti preko Gradca, in če ne maramo avtoceste preko Dravograda, iz zahodne skozi Karavanški tunel ali po neavtocestni alternativi preko Ljubelja. Za motoriste je seveda najbolje čez Jezersko in naprej preko Železne Kaple, Velikovca, Volšperka in Obdacha. Pri tem si je pot vredno podaljšati po fantastični in načeloma samotni cesti preko Koflacha in prelaza Gaberl! Ali pa spotoma obiskati Sonneggersee (za Žitaro vasjo) oziroma Winterleitensee (nad Obdachom oziroma Reiselalmom), pa tudi ruševine gradu v Grebinju in Eppensteinu niso slabe.

Do Spielberga se iz osrednje ali vzhodne Slovenije najhitreje pride po avtocesti preko Gradca, in če ne maramo avtoceste preko Dravograda, iz zahodne skozi Karavanški tunel ali po neavtocestni alternativi preko Ljubelja.
Do Spielberga se iz osrednje ali vzhodne Slovenije najhitreje pride po avtocesti preko Gradca, in če ne maramo avtoceste preko Dravograda, iz zahodne skozi Karavanški tunel ali po neavtocestni alternativi preko Ljubelja. FOTO: David Stropnik
Je to res še Harley-Davidson? Dan v sedlu čoperja, ki na novo definira to ikono
Preberi še
Je to res še Harley-Davidson? Dan v sedlu čoperja, ki na novo definira to ikono

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328