Moskisvet.com
Nov barvni zaslon in sistem glasovnega upravljanja omogočata multimedijsko sodelovanje in upravljanje s pametnim telefonom.

Davidovi ekstremi

Raketa v elegantni (pre)obleki

David Stropnik
17. 12. 2021 05.00
0

Z verjetno najzabavnejšo Hondo CB 1000 R smo se srečali že predlani in z njo adrenalinsko obdelali dolomitske prelaze. Ob letošnji, tokrat odeti v elegantno črno »deep graphite black« barvo, zato pristopamo k testu bolj »teoretično«. A vendarle ne smemo pozabiti, da je to, kljub (športno) caferacerski podobi, motocikel, ki je lahko bolj adrenalinski od superšportne elitne CBR-ke. To je hkrati raketa, igrača in lepotička, ki med vožnjo ali le pogledovanjem izvablja nasmeh sreče na obraz in priliv adrenalina v telo.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Dirkaško doživetje za vsakogar
Preberi še
Dirkaško doživetje za vsakogar

To ni le superzmogljiv slečen motocikel, ampak estetski karizmatični zabaven izdelek, ki tako z oblikovalskimi rešitvami navzven kot z detajli v drobovju (npr. kovani bati) uspe združevati všečnost, z zmogljivostjo in razumno ceno. Zato se ne bohoti s prav vsemi »fancy« novotarijami, kljub temu pa streže z vso napredno tehnologijo in vrhunsko mehaniko. Elektronika omogoča nastavitev moči, jakost motornega zaviranja in zdrs zadnjega kolesa.

Motocikel se ne ustraši niti dirkališča.
Motocikel se ne ustraši niti dirkališča. FOTO: David Stropnik
Podnevi majhen družinski avto, ponoči ponoreli dirkalnik
Preberi še
Podnevi majhen družinski avto, ponoči ponoreli dirkalnik

Pogonski agregat iz firebladke z »le« 150-glavo konjušnico, a povečanim navorom v nižjem območju in krajšim menjalnikom, zagotavlja, da v prvih treh prestavah pospešuje celo bolje od dirkaške CBR 1000 R. Ob tem je motocikel agilnejši, po zaslugi odličnega okvirja, vrhunskega nastavljivega vzmetenja in radialno vpetih prednjih zavor z ABS-om (pa tudi zdrsljivo sklopko in »quickshifterjem«), pa se ne ustraši niti dirkališča. Seveda, če imamo radi veter v čeladi!

Ta Honda je vozniški biser.
Ta Honda je vozniški biser. FOTO: David Stropnik
Monsterjeva revolucija pri Ducatiju
Preberi še
Monsterjeva revolucija pri Ducatiju

Pa še to – nekaj, kar s samo vožnjo v bistvu nima veze. Nov barvni zaslon in sistem glasovnega upravljanja omogočata multimedijsko sodelovanje in upravljanje s pametnim telefonom (od klicev do pošte in navigacije ...). USB-vtičnica pod sedežem pa  nas spravi iz zagate, kadar podaljšamo vožnjo. In to se nam na tem motociklu dogaja pogosto. Kajti ta honda je resnično vozniški biser. Je lahkotna, dosegljiva, varna, agilna in superzmogljiva, kar je pravzaprav vse, kar pričakujemo in želimo od motociklov.

Nov barvni zaslon in sistem glasovnega upravljanja omogočata multimedijsko sodelovanje in upravljanje s pametnim telefonom.
Nov barvni zaslon in sistem glasovnega upravljanja omogočata multimedijsko sodelovanje in upravljanje s pametnim telefonom. FOTO: David Stropnik
Ducati Multistrada V4S: sanjski motocikel za vse ceste
Preberi še
Ducati Multistrada V4S: sanjski motocikel za vse ceste

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497