Moskisvet.com
Karting

Davidovi ekstremi

Ko je čelada večja od telesa ali kako slovenski otroci dirkajo z gokarti

M.S.
06. 10. 2023 05.00
0

Na mladih svet stoji, še posebno dirkaški. Če pogledamo danes najboljše mojstre volana ali krmila, so začeli pri treh, štirih, petih letih. Pa naj bo to motociklizem ali avtomobilsko dirkanje oziroma karting.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

V slovenskem karting prvenstvu lahko dirkajo že otroci, ki v času sezone dopolnijo pet let. Na stezi pri Slovenji vasi sem tako spremljal prve korake Jošta in že resno dirkanje njegovih (le malce) starejših vrstnikov.

Za krmilom trivaljne rakete
Preberi še
Za krmilom trivaljne rakete

Tu ne bomo filozofirali, kako je žalostno, da so mnogi otroci večji mojstri volana kot polovica odraslih z dokazili, da poznajo prometne predpise, in tudi ne, kako žalostno je, da so medijsko in sponzorsko pri nas precej podhranjeni na račun cenejših, preprostejših in manj atraktivnih športov. Lahko smo zadovoljni, da imamo v državi brez pravega dirkališča vsaj kakšno karting stezo in da je dovolj staršev pripravljenih na življenje na cesti, v garaži in s stroški, ki presegajo običajni družinski proračun. Dirkanje je pač vedno stvar srca in strasti ... 

Mnogi otroci so večji mojstri volana kot polovica odraslih.
Mnogi otroci so večji mojstri volana kot polovica odraslih. FOTO: Petra Hlebš
Preizkusili smo gokart na steroidih
Preberi še
Preizkusili smo gokart na steroidih

In kdo so tisti otroci, ki so bili letos za volanom kartov najboljši v nedavno zaključenem slovenskem prvenstvu? Med najmlajšimi (5–8 let) v razredu Rotax mikro: Filip Ferk Žerak pred Timonom Grgičem in Neli Štrajhar. Med malo starejšimi sta bila v razredu Rotax mini razred zase prvak Maj Rakuša pred Majem Tušek Haladea. Med vsaj desetletniki Rotax juniorja je bil prvak Aljaž Vidmar za las pred Juretom Levarjem, med najstniki (14+) v Rotax maxu pa Nik Trobec pred Maiem Sadarjem.

Dirkanje je vedno stvar srca in strasti.
Dirkanje je vedno stvar srca in strasti. FOTO: Petra Hlebš
Sanjske slovenske plaže daleč od morja
Preberi še
Sanjske slovenske plaže daleč od morja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376