Moskisvet.com
Berlingo

Davidovi ekstremi

Nov avto, nove avanture

David Stropnik
22. 11. 2019 07.59
0

Letos se zdi, da bo uvod v zimo zabavnejši in bolj raznolik kot kadar koli. Ne le, ker je sneg že pobelil domače vrhove in ker so obenem plaže za obzorjem še vedno tople, ampak predvsem ker imamo novo orodje za raziskovanje sveta med zadnjimi zelenimi valovi in prvimi zaplatami beline. Lotili se ga bomo namreč z avtomobilom, ki je priročen kot 'švicarski nož'! Avtomobilom, ki je že več kot dve desetletji v treh generacijah brezčasna legenda med vozili za prosti čas. To je namreč avto, ki ni ne SUV in ne klasični enoprostorec, čeprav se zdi, da bi lahko bil oboje.

Z novim Citroënom Berlingom bomo sledili soncu, ki se smeji skozi velika okna in panoramsko streho ter razsvetljuje simpatično zasnovano notranjost. In ko bodo zaropotale dežne kaplje, se bomo na cesti lahko zanesli na številne sodobne vozniške pripomočke, na cilju pa bo pod velikimi dvižnimi vrati prtljažnika ostalo dovolj prostora za neposredno uživanje narave. Sneg bo poleg veselja prinesel le vprašanje, koliko posamezno gibljivih zadnjih sedežev bomo podrli, da bomo našli pravo razmerje med številom potnikov in zimskimi rekviziti.

Le kakšne avanture nas čakajo v naslednjih tednih?!
Le kakšne avanture nas čakajo v naslednjih tednih?! FOTO: David Stropnik

Pravzaprav povsem poklopljivi sedeži novega berlinga, ob vseh 'gadgetih' in odlagalnih prostorih, spremenijo v pravi mali kamper.

In prav to bomo preizkusili v prvi dogodivščini, na družinski avanturi proti še toplim daljavam, kjer so plaže, ki se zdijo kot iz sanj, ustvarjene za spanje ob šumenju valov.  Konec koncev je Citroën z berlingom izumil segment družinskih enoprostorcev in ga z novo generacijo dvignil na še višjo raven. Ker se ne ustraši daljave, ljudi in prtljage, bo moral z nami prestati tudi premikanje meja tega, kar so oblikovalci načrtovali z njim – napolnili ga bomo do vrha in mu dodali dimenzijo, ki nadgrajuje veselje na potovanjih in v vožnji. S skoraj tridesetimi domiselnimi odlagalnimi mesti s skupno prostornino 186 litrov ter kopico uporabnih 'gadgetov' bo v teh zgodbah tudi dovolj prostora za prvoosebno izkušnjo v duhu 'tips&tricks'. Avanture bodo dobile tudi novo ime – novega nagrajenca, ki bo kot izžrebanec nagradne igre doživel še zimsko smučarsko pustolovščino v neznano. Kajti na naši poti je vsaj tako kot cilj pomembno zanimivo in užitkarsko tudi potovanje samo.

STE TUDI VI ZA NEPOZABNO ADRENALINSKO DOŽIVETJE?

Naslednja dva meseca torej lahko pričakujemo še nekaj zanimivih utrinkov z Davidovih adrenalinskih doživetij, na katera pa se bo tokrat podal s prostornim in udobnim Citroënom Berlingo, ki nudi veliko možnosti za individualizacijo podobe in se ponaša s številnimi aduti. Katerimi, boste izvedeli že zelo kmalu.

Če bi se tudi vi radi Davidu pridružili na eni od avantur z berlingom, izpolnite prijavnico in nam zaupajte, kateri je vaš najljubši šport. Med vsemi prijavljenimi bomo izžrebali še enega srečneža, ki ga – tako kot našega prvega nagrajenca – čaka nepozabna avantura, ki je zlepa ne bo pozabil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369