Moskisvet.com
Smučanje

Davidovi ekstremi

Na zadnjo avanturo z Davidom Stropnikom gre ...

S.C.
23. 12. 2019 06.39
0

Vsega lepega je enkrat konec in žal se počasi zaključujejo tudi jesenske, oziroma če smo bolj natančni, jesensko-zimske avanture Davida Stropnika. Ljubitelj športa, adrenalina in avtomobilizma nam je skozi osebna doživetja skušal čim bolj slikovito prikazati prednosti dveh vsestranskih citroënovih jeklenih lepotcev, hkrati pa je – včasih sam, spet drugič v družbi – maksimalno užival v takšnih in drugačnih avanturističnih podvigih. Najlepše pa mu je ostalo za konec – na zadnjo ‘misijo’ se bo podal v družbi drugega nagrajenca naše nagradne igre in tako leto zaključil v prazničnem duhu.

Jesen na Moškem svetu je bila med drugim avanturistično obarvana, za kar je poskrbel nihče drug kot David Stropnik. V začetku septembra se je s citroënom SUV C5 Aircross podal na lov za novimi zgodbami. Z uporabnim, a ne okorno velikim, udobnim, a obenem vozniško zabavnim, sodobnim in polnim elektronskih pripomočkov, varnim in oblikovalsko zanimivim jeklenim konjičkom je za začetek iz mestne džungle pobegnil na downhill. Njegov naslednji podvig je bilo kajtanje, je pa poleg padal in desk v avto zložil še električnega podvodnega "jeta" – seaboba. Zadnja pustolovščina z udobnim SUV-jem pa je bila nekoliko drugačna, saj se je odločil združiti tako hribe kot vodo. In le kaj oboje združuje bolj kot kanjoning?! Družbo mu je delal Bojan Staniša, prvi nagrajenec naše nagradne igre ‘Osvoji avanturo v družbi Davida Stropnika’.

Z novim berlingom se bosta David in Andraž tokrat odpeljala pravi zimski avanturi nasproti.
Z novim berlingom se bosta David in Andraž tokrat odpeljala pravi zimski avanturi nasproti. FOTO: David Stropnik

Seveda se s tem njegovi anavturistični podvigi niso končali, saj je le zamenjal jeklenega konjička. Novi citroën berlingo, ki se med drugim ponaša s skoraj dvesto litri odlagalnih površin in že od nekdaj velja za idealen kolesarski ter družinski avto, je bil kot naročen za potep po Sardiniji, kamor se je odpravil v družbi svojega sina. Po dva tisoč kilometrov dolgem krogu preko Sardinije se mu je zdelo, da je za nekaj časa potešil želje po daljavi, potovanju, vožnji, odkrivanju skritih kotičkov, a kot vsaka izpolnitev je tudi ta prinesla le novo hlepenje. Zato ni dolgo okleval, ampak se je podal še na izlet po sosednji Hrvaški. Oziroma bolj natančno - nekam na sredo Kvarnerja! Dovolj blizu, da je bila z novim berlingom vožnja, tako zaradi udobno prijetnega prostornega »kokpita« kot učinkovito varčnega pogonskega sklopa, lahkotno zabavna.

Ker pa je jesensko listje že skoraj odpadlo in so nas že razveselile prve snežinke, kar pomeni, da se je začela tudi smučarska sezona, David ni dolgo razmišljal, kam se podati na zadnjo avanturo. Na smučanje, seveda! Da bo še bolj zanimivo, se je odločil za turno smučanje, družbo pa mu bo delal drugi nagrajenec. Srečnež, ki je osvojil nepozabno doživetje ravno v času praznikov, je Andraž Klančišar. Seveda bosta avanturo tudi ovekovečila, prispevek pa lahko pričakujete že zelo zelo kmalu.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369