DAVIDOVI EKSTREMI

Mark Škulj: šestnajstletni krotilec ameriških dirkalnih pošasti

20.11.2020, 6:00
6
Dirkalniki serije NASCAR veljajo za posebno dimenzijo »oldschool« dirkanja, saj so tako po velikosti kot moči (navoru) in zvoku prave pošasti. Imajo rohneč V8 agregat z več kot petimi litri prostornine, dobrih pet metrov dolžine in »neposreden« pogon na zadnjem kolesnem paru.

Vajeni smo jih gledati na ameriških ovalih v dirkanju dobesedno odbijač-na-odbijaču, a se pojavljajo tudi na klasičnih stezah. V okviru dirk evropske serije minuli konec tedna celo na nam bližnjem Grobniku, kjer se je odlično odrezal tudi komaj šestnajstletni Slovenec Mark Škulj in po prebiti (dobesedno raztrgani) gumi v prvi vožnji v drugi dosegel deseto mesto!

PREBERI ŠE
Vozili smo: nov dirkaški razred N5

Komaj šestnajstletni Škulj je nekoč krojil vrh slovenskega kartinga in zelo uspešno dirkal tudi na evropski ravni, nato presedel v pokalni twingo in z njim lani osvojil mladinski ESET V4 pokal, po uspehu na evropskem krožnohitrostnem prvenstvu pa minuli teden nepričakovano sedel še za volan dirkalnika evropske serije NASCAR, ki ima ob rohneči 400-glavi hordi konjičev v nosu, tako zaradi zasnove kot velikosti, povsem drugačne dirkaške »rešitve«, kot so jih dirkači sicer vajeni. 

Škulj je nedavno nepričakovano sedel za volan dirkalnika evropske serije NASCAR.
Škulj je nedavno nepričakovano sedel za volan dirkalnika evropske serije NASCAR./ FOTO: Uroš Modlic

PREBERI ŠE
Porsche 356 speedster: za volanom enega najbolj ikoničnih avtomobilov vseh časov

Mlademu Slovencu je na dirki uspelo pustiti pečat, kljub temu da ima šele 16 let (kar je skrajni minimum za nastop na tovrstni dirki), kljub temu da NASCAR dirkalniki glede na njemu najbližji karting nimajo prav veliko dirkaških nastavitev, da so praktično dvakrat daljši in težji (ter več kot štirikrat zmogljivejši) od twingov, s katerimi je dirkal v zadnjih letih, in da z občutkom za volanom in linijami vožnje ob brutalnem navoru brez »olepšav« nimajo prav veliko skupnega s skoraj nobenim sodobnim dirkalnikom.

Mlademu Slovencu je na dirki uspelo pustiti pečat, kljub temu da ima šele 16 let.
Mlademu Slovencu je na dirki uspelo pustiti pečat, kljub temu da ima šele 16 let./ FOTO: Uroš Modlic

PREBERI ŠE
Sedli smo na vroči sedež realističnega reli simulatorja

Mark je z uspešnim dirkanjem s temi ameriškimi zverinami klasične dirkaške »šole« dokazal svoj potencial in predvsem to, da je iz pravega testa, saj se znajde v katerem koli vozilu z volanom in stopalkami. Od kartinga, ki zahteva filigransko natančnost, do krožnih dirkz majhnimi twingi, ki ne odpuščajo napak in cincanja, pa do NASCAR dirkalnikov, v katerih se zdi, da se skuša srčni utrip voznika uskladiti z vibriranjem rohnečih izpušnih cevi, speljanih neposredno iz osemvaljne pošasti v nosu. In zato ne čudi, da ga vse bolj mika še bolj divji svet relija, v katerem se, kljub svoji mladosti, želi preizkusiti že prihodnje leto.

Mark je dokazal svoj potencial in predvsem to, da je iz pravega testa, saj se znajde v katerem koli vozilu z volanom in stopalkami.
Mark je dokazal svoj potencial in predvsem to, da je iz pravega testa, saj se znajde v katerem koli vozilu z volanom in stopalkami./ FOTO: Uroš Modlic

PREBERI ŠE
Clio 1.6T: vstopnica v svet resnega dirkanja

Mark Škulj je lani prestopil v pokalni twingo in z njim lani osvojil mladinski ESET V4 pokal.
Mark Škulj je lani prestopil v pokalni twingo in z njim lani osvojil mladinski ESET V4 pokal./ FOTO: Uroš Modlic