Moskisvet.com
Test Ducati multistrada 950

Davidovi ekstremi

Krotili smo vsestranski motocikel brezkončnih užitkov – tudi smučarskih

David Stropnik
17. 07. 2020 06.00
0

Pri motociklih je težko najti ideal, ki bi ustrezal vsakomur in vsakršni uporabi (oziroma podlagi). Vedno se išče nek kompromis med preveč in premalo moči, udobnosti, lahkotnosti, hitrosti, varnosti ... In kompromisi ponavadi niso najboljši, saj vodijo v povprečnost. A zdi se, da obstaja nekaj izjem in da je ena izmed njih 950-kubična multistrada.

Ducatijev "multipraktik" na poti na Mangartsko sedlo.
Ducatijev "multipraktik" na poti na Mangartsko sedlo. FOTO: David Stropnik
Edo Senica, človek ptica
Preberi še
Edo Senica, človek ptica

Ducatijev "multipraktik", ki smo se ga prav zato odločili preizkusiti ne le na ovinkih proti morju, ampak na najvišji slovenski cesti in ga odpeljati vse do snega, seveda skupaj s smučarsko opremo.

''Pit bike'' YCF Bigy 190 – ko je majhno dovolj zabavno
Preberi še
''Pit bike'' YCF Bigy 190 – ko je majhno dovolj zabavno

Danes so najmodernejši vsestransko uporabni športno potovalni cestni enduri velikih prostornin in zmogljivosti, za katere sta sinonim na primer BMW-jev GS in ducatijeva multistrada 1260. Odlična motocikla, predvsem če polno otovorjeni z njima ne odpotujemo na konec sveta, a za vsakodnevno uporabo med Alpami in Dalmacijo se zdi, da bi lahko prav prišlo kaj lahkotnejšega in zabavnejšega. Na primer manjša multistrada z 950-kubičnim dvovaljnikom. Še posebno sedaj, ko v manjšem paketu ponuja praktično vse, s čimer se ponaša večja sestra. Tudi oblikovno!

Manjša multistrada ponuja praktično vse, s čimer se ponaša večja sestra.
Manjša multistrada ponuja praktično vse, s čimer se ponaša večja sestra. FOTO: David Stropnik
Ultimativno ''orodje'' za avanturistične potepe
Preberi še
Ultimativno ''orodje'' za avanturistične potepe

Na 950-ki zelo hitro postane jasno, da ne glede na razdalje, obtežitve ali namene več ne potrebujemo. Niti ne več varnosti in elektronike, ne več udobja, ne več prostora in v bistvu tudi ne več moči ... Ja, ima 50 konjev manj kot 1260-kubična različica, a zato stane tudi 50 evrskih stotakov manj in je bistveno agilnejša. In če ne želimo postavljati hitrostnih rekordov, je njenih 113 konjičev dovolj – sploh v kombinaciji s quickshifter menjalnikom in odlično ciklistiko. Lahkotno, mirno in suvereno jo peljemo po vseh podlagah, od počasnih makadamov do superhitrih asfaltov, pri čemer pomagajo tudi štirje različni vozniški programi. Obenem je dovolj velika, da lahko nanjo naložimo, kar želimo, tudi smučarsko opremo, dokler smuči ne presegajo širine stranskih kovčkov.

950-kubična multistrada ima 50 konjev manj kot 1260-kubična različica, a zato stane tudi 50 evrskih stotakov manj in je bistveno agilnejša.
950-kubična multistrada ima 50 konjev manj kot 1260-kubična različica, a zato stane tudi 50 evrskih stotakov manj in je bistveno agilnejša. FOTO: David Stropnik
Pogovor z alpinistično legendo – Jimom Doninijem
Preberi še
Pogovor z alpinistično legendo – Jimom Doninijem

Zapeljali smo jo po cesti, ki so jo leta 1938 zgradili Italijani zaradi svojih strateških želja in povezali predelsko cesto med Bovcem in Trbižem z Mangartskim sedlom ... na cesto spektakularnih razgledov in ovinkov, ki kljub legi v visokogorju ne preseže naklona 10 % in nas v dolžini 12 kilometrov pripelje nad 2000 metrov, kar jo dela za najvišjo v Sloveniji. Cesta se zaradi obilnih snežnih padavin v tem delu sveta običajno odpre šele junija in zato lahko ob njej in nad njo najdemo sneg tudi še globoko v poletje. A kljub temu je dobro pohiteti z obiskom, saj se bo zgornji del pod podori Rdeče skale fizično zaprl, prihaja pa tudi dnevna omejitev vozil. In tudi snega je vse manj ...

Na sneg z motorjem globoko v poletju. Užitek brez primere.
Na sneg z motorjem globoko v poletju. Užitek brez primere. FOTO: David Stropnik
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje
Preberi še
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492