Moskisvet.com
Čeprav motorji in skuterji v tem prostorninskem razredu ne pospešujejo bolj kot avtomobil in tudi niso hitrejši, minimalno predpisanih 6 ur šole vožnje večini ni dovolj, da naredi iz avtomobilista motorista. Zato je pametno, da po potrebi inštruktorji ta čas podaljšajo, še bolj pa seveda, da se novopečeni motoristi udeležijo šole varne vožnje.

Davidovi ekstremi

Kako zabavnih in nevarnih je 125 kubikov?

David Stropnik
14. 10. 2022 05.00
2

To je zgodba, ki je nastala ob nedavni konferenci najvišjih prometnovarnostnih inštitucij o tem, kako lahko avtomobilisti ob spremembi Zakona o voznikih sedaj preprosteje uživajo tudi na 125 kubičnih motorjih in kako je tudi ta majhna prostornina lahko zabavna – še posebno, če sedimo na motorčku, kot je na primer Grom (Honda MSX 125). Obenem pa je tudi nevarno, saj se avtomobilisti z minimalno predpisanimi šestimi urami šole vožnje za osvojitev pomožne kategorije A1 ne naučijo pravega obvladovanja motocikla (čeprav ga znajo voziti in poznajo prometne predpise), še posebej, ker večina ne obvlada niti lažje obvladljivih avtomobilov. A začnimo z Gromčkom ...

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Vse dobre stvari so tri
Preberi še
Vse dobre stvari so tri

Po desetletjih za krmilom na tudi najzmogljivejših motociklih morda nisem pravi za oceno 125-kubičnega razreda in začetniških korakov, toda Grom tudi meni predstavlja osvežitev. Gre za lahkotnost brezstresnega križarjenja, za začetnike pa je super, da je majhen (120 cm medosja), lahek (dobrih 100 kg), ne zmogljiv (10 konjičev), a dovolj hiter, da ni nevaren v prometu (115 km/h končne hitrosti), predvsem pa vozniško lahkoten in (v nasprotju s skuterji) z vsemi pravimi komponentami (zavore, vzmetenje). Te omogočajo, da je vožnja varen užitek in da je zabaven in uporaben tudi za zahtevnejše motoriste.

Grom ponuja lahkotnost brezstresnega križarjenja.
Grom ponuja lahkotnost brezstresnega križarjenja. FOTO: David Stropnik
Preko 200 km/h čez Rebernice
Preberi še
Preko 200 km/h čez Rebernice

Kaj pa zakon. Ideja je seveda, da lažji dostop do 125-kubičnih motorjev tistih, ki kot avtomobilisti že imajo izkušnje v prometu, pomeni večjo  pretočnost in manjše onesnaževanje mest. Od prvega junija je tako v Sloveniji skoraj 3000 novih vozniških s kodo 125. A čeprav motorji in skuterji v tem prostorninskem razredu ne pospešujejo bolj kot avtomobil in tudi niso hitrejši, minimalno predpisanih 6 ur šole vožnje večini ni dovolj, da naredi iz avtomobilista motorista. Zato je pametno, da po potrebi inštruktorji ta čas podaljšajo, še bolj pa seveda, da se novopečeni motoristi udeležijo šole varne vožnje.

Pri hitrostih, ki jih dosegajo 125 kubični motorji, je vožnja v "gatah in šlapah" zabavna le, dokler ne gre kaj narobe.
Pri hitrostih, ki jih dosegajo 125 kubični motorji, je vožnja v "gatah in šlapah" zabavna le, dokler ne gre kaj narobe. FOTO: David Stropnik
Na treningu s kraljem motokrosa Timom Gajserjem
Preberi še
Na treningu s kraljem motokrosa Timom Gajserjem

Pojasnimo: čeprav večina zna voziti enosledno vozilo (kolo), je na motorju vendar vse drugače, saj so težji in hitrejši in se drugače gibljejo v prometu. Motociklizem je telesno napornejši, predvsem pa brez varnosti zaščite avtomobila in stabilnosti štirih koles ter vseh presežnikov vozniških pomagal. Na motorju je potrebno več koncentracije in resnih vozniških znanj, in ko gre kaj narobe, bolj boli. Seveda tudi na skuterjih in v najmanjših kategorijah. Poglejmo, kako o tem razmišlja Vojko Safran, vodja AMZS programov varne vožnje za motoriste:

Po brezpotjih preko Evrope
Preberi še
Po brezpotjih preko Evrope

In seveda ne pozabimo na opremo. Nekako logično je, da si mnogi skuter majhnih prostornin privoščijo (tudi poleg motocikla, ne le avtomobila) prav zato, da na njem lahko sedijo v "gatah in šlapah", ampak pri hitrostih, ki jih dosegajo (mnogi 125 kubični presegajo 100 km/h), je to zabavno le, dokler ne gre kaj narobe. Zato se poleg homologirane in ne skejtarske čelade priporoča uporaba resne motoristične opreme in nujno vsaj nekaj, kar pokrije kožo in hrbtenico, ter nekaj, kar skrbi tudi za blažitev udarca v primeru padca. Na primer kaj takega:

Čeprav motorji in skuterji v tem prostorninskem razredu ne pospešujejo bolj kot avtomobil in tudi niso hitrejši, minimalno predpisanih 6 ur šole vožnje večini ni dovolj, da naredi iz avtomobilista motorista. Zato je pametno, da po potrebi inštruktorji ta čas podaljšajo, še bolj pa seveda, da se novopečeni motoristi udeležijo šole varne vožnje.
Čeprav motorji in skuterji v tem prostorninskem razredu ne pospešujejo bolj kot avtomobil in tudi niso hitrejši, minimalno predpisanih 6 ur šole vožnje večini ni dovolj, da naredi iz avtomobilista motorista. Zato je pametno, da po potrebi inštruktorji ta čas podaljšajo, še bolj pa seveda, da se novopečeni motoristi udeležijo šole varne vožnje. FOTO: David Stropnik
Motocikel, ki je glavni frajer na cesti
Preberi še
Motocikel, ki je glavni frajer na cesti

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328