DAVIDOVI EKSTREMI

Clio 1.6T: vstopnica v svet resnega dirkanja

11.09.2020, 6:00
0
Ja, vem, renault clio je majhen mestni avtomobilček, za katerega se zdi, da je namenjen za vožnjo na tržnico. Toda v svojih najmočnejših različicah je lahko tudi zelo strupen in zelo vozniško zabaven avto, ki se lahko kosa s precej dražjimi tekmeci.

Ta clio z izjemo videza nima ničesar serijskega.
Ta clio z izjemo videza nima ničesar serijskega./ FOTO: David Stropnik

PREBERI ŠE
Zeleno-beli adrenalin Jonskega morja

Kar še posebej velja za izpeljanko »clio cup«, ki je surov dirkalnik skupine A, v katerem rohni turbinsko podprt 1,6-litrski pogonski agregat. Clio, ki z izjemo videza nima ničesar serijskega.

PREBERI ŠE
Obiskali smo motoristični raj v Krških Alpah

Že takoj, ko sedemo za volan dirkalnega pokalnega clia, nam postane jasno, da je to garaški stroj in ne le uživaško zabavni hiter avtomobilček. V notranjosti je le tisto, kar je nujno potrebno za hitro vožnjo in nadzor nad časi krogov ter ničesar drugega. Vse je zelo špartansko odmerjeno in zato daje že na pogled prave garaške neposredne dirkaške občutke. Ti pa se med vožnjo seveda v praksi le še stopnjujejo. Ja za volanom tega avtomobila se potiš! Tako in drugače...

Za volanom tega clia se potiš.
Za volanom tega clia se potiš./ FOTO: David Stropnik

PREBERI ŠE
Električno širjenje obzorij – z BMC trailfoxom

Čistokrvni dirkalnik torej, ki ne daje nobene potuhe, kot jo najdemo v serijskih športnikih in deloma tudi dirkalnikih skupine N. V Pokalnem cliu imamo tako na dirkališču ne le pravi dirkaški občutek, ampak tudi zelo dobre čase na stezi. Čeprav ima le 170 kilovatov moči, bomo na stezah z njim hitrejši kot z večino serijskih porschejev in ferrarijev. Za to skrbita kratek sekvenčni menjalnik in dirkaško povsem nastavljivo podvozje z neposrednim volanskim mehanizmom, pa tudi majhna masa - pod tono in zelo prepričljive zavore. 

cliocup 3
cliocup 3/ FOTO: David Stropnik

PREBERI ŠE
Ducati Streetfighter V4 – adrenalinski lepotec na steroidih

In priznajmo, tudi 230 konjičev v tako majhnem agilnem avtomobilu z le prednjim pogonom in brez elektronske potuhe je povsem dovolj. Za mnoge celo preveč! Ne pozabimo, da jeod pokalnega twinga, s katerim se začnejo prvi koraki v svet krožnohitrostnega dirkanja, kar trikrat zmogljivejši. Temu primerna pa je tudi cena. Dirkaški konec tedna na pokalni dirki, na primer v italijanskem prvenstvu, nas lahko stane tudi do devet tisočakov. Kdor ga želi preizkusiti ali najeti za vožnjo oziroma dirko ima možnost pri Lema racing, kjer za pokalne renaulte skrbita Mirko in Jaka Marinšek

PREBERI ŠE
Passo Stelvio – vozniška odisejada onkraj Dolomitov