TELOVADBA

Top 10 motivacijskih nasvetov za telovadbo

06.06.2018, 8:23
0
Si eden tistih moških, ki se želijo spraviti k telovadbi, pa vedno najdejo izgovore? Danes bi še malo spal, drug dan je slabo vreme in se ne počutiš dobro, tretjič pa imaš bolanega otroka, za katerega moraš skrbeti. Z motivacijskimi nasveti boš k izvajanju vaj pristopil z drugimi očmi.

Telovadba
Telovadba/ FOTO: iStock

Nastavi si budilko

Poznaš tisti občutek, ko si rečeš, danes bom pa začel zjutraj telovaditi ... potem pa zaspiš. Nastavi si budilko, ki te bo zanesljivo zbudila. Sam se najbolje poznaš in veš, koliko časa potrebuješ, da se dejansko zbudiš.

spanje
spanje/ FOTO: Thinkstock

Ponavljal si afirmacije

Med dnevom si ponavljal afirmacije. Začni že zjutraj, takoj ko vstaneš. To so kratke pozitivne trditve, ki te spravijo v želeno psihološko stanje. Afirmacija je lahko: "Moje telo se vsak dan vedno bolj razvija."

Dodaj vadbo v svoj dnevni urnik

Velikokrat pravimo, da za telovadbo nimamo časa. Namesto tega pa počnemo  druge stvari, ki včasih ne prinesejo želenih učinkov. Že kratek čas vadbe lahko na dolgi rok prinese zavidljive rezultate. Zato si je dobro najti čas za vadbo. Če jo imaš v svojem urniku, se je boš bolj verjetno držal, kot če se zanašaš le na svoj spomin.

Pripravi si vaje

Ko greš v šolo in pišeš test, se je dobro ustrezno pripraviti. Enako je pri telovadbi. Da bi dosegel kar najboljši učinek ob izvajanju vaj, poskrbi za dobro predpripravo. Najdi aplikacijo ali spletno stran, kjer so vaje nazorno opisane in prikazane. Pred vadbo zadevo preberi in preglej, da boš vedel, kakšen način vadbe je pravilen.

Telovadba
Telovadba/ FOTO: iStock

Pripravi si prostor za vadbo

Podobno kot je potrebno, da pred vadbo poznaš svoj program, je pomembno tudi, da si pripraviš prostor. Kakor v pisarni mnogi v neredu težko delajo, tudi v enakih pogojih težko telovadijo. Pred vadbo si pripravi pripomočke, ki jih med telovadbo uporabljaš, zadeve, ki te med vadbo motijo, pa umakni.

Treniraj z motivacijsko glasbo

Motivacijska glasba ti bo dala energijo za telovadbo. Počutil se boš živo. Pripravljen boš na uresničitev svojega cilja.

Javno obljubi

Javna obljuba pred prijatelji in družino ti bo pomagala, da boš cilj izpolnil. Nihče se namreč ne želi osramotiti pred znanimi obrazi.

Treniraj s prijatelji

Trening s prijatelji ti bo dal spodbudo, da boš delal vaje. Ponavadi se je lažje lotiti stvari, ki jih nisi navajen, z družbo kot pa sam.

Telovadba
Telovadba/ FOTO: iStock

Glej motivacijske fotografije

Na steno v svoji sobi si obesi fotografije ljudi, ki te spodbujajo pri tvojem cilju. Torej ljudi, ki so tudi sami dosegli to, kar si želiš. Slike lahko gledaš tudi na svojem telefonu in računalniku. Dobro je, da so prisotne na čim več lokacijah, da se boš pogosto opominjal na svoj cilj.

moški telovadi
moški telovadi/ FOTO: iStockphoto

Stalno spremljaj svoje cilje

Podobno kot je s fotografijami vzornikov, je tudi s cilji, ki jih imaš pri telovadbi. Zapiši si jih na list papirja, v telefon in na računalnik. Nato pa jih velikokrat poglej, da ti pridejo v podzavest.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.