FIT

Kako do poceni smučarskih vozovnic?

03.12.2018, 7:44
Zdaj zdaj se bo začela smučarska sezona, zato smo preverili, koliko vas bodo stale smučarske vozovnice za nekatera najbolj priljubljena smučišča pri nas.

Ne bo vam več treba čakati v vrsti pred smučarskimi središči, da bi si priskrbeli vozovnico.
Ne bo vam več treba čakati v vrsti pred smučarskimi središči, da bi si priskrbeli vozovnico./ FOTO: Profimedia

Smučanje je med Slovenci izjemno priljubljen šport, v zadnjih letih pa lahko na belih strminah opazimo tudi vedno več deskarjev. Tako eni kot drugi zagotovo že odštevate dneve do začetka smučarske sezone, ko si boste znova lahko dali duška. Čeprav vas bo veliko obiskalo večja smučarska središča v tujini, ne pozabite, da je tudi naša lepa, sicer zelena dežela pravi raj za ljubitelje zimskih športov. Imamo namreč kar nekaj lepo urejenih smučišč tako za smučarje začetnike kot prave adrenalinske odvisnike, za piko na i pa so mnogim skoraj na dosegu roke, tako da se lahko sami, z družino ali prijatelji odpravite vijugat po belih strminah tudi na primer po službi, če ne drugače, pa vsaj med vikendom. Čeprav zime pri nas v zadnjih letih niso najbolj radodarne s snegom, so slovenska smučišča dobro pripravljena tudi na morebitne mile zime in z umetnim snegom ponudijo obilo smučarskih užitkov.

Med najbolj priljubljena smučišča v Sloveniji sodijo Vogel, Kranjska Gora, Golte, Krvavec, Rogla, Črmošnjice in SC Cerkno, zato smo se odločili preveriti, koliko boste odšteli za različne vozovnice. Najugodneje lahko smučarske vozovnice za omenjena smučišča kupite kar na Petrolu. Še posebej nizke so cene za člane Petrol kluba.

V Sloveniji imamo kar nekaj lepo urejenih smučišč tako za začetnike kot za vrhunske smučarje.
V Sloveniji imamo kar nekaj lepo urejenih smučišč tako za začetnike kot za vrhunske smučarje./ FOTO: Profimedia

Na razpolago so dnevne, nočne, 3-dnevne, 4-dnevne, 5-dnevne, 4-dnevne vozovnice v sezoni in 5-dnevne vozovnice v sezoni. V ponudbi pa so tudi dnevne vozovnice za določen dan, pa 4-urne, mnoge vozovnice vključujejo tudi malico. Seveda so vse vozovnice na voljo za različne starostne skupine.

In kar je najbolje – ne bo vam več treba čakati v vrsti pred smučarskimi središči, da bi si priskrbeli vozovnico. Lahko jo torej kupite kar na poti do tja, medtem ko se na Petrolu ustavite, da natočite gorivo. Za piko na i lahko tam kupite tudi okusno malico, ki jo boste potrebovali po nekajurni smuki, ter si privoščite še Kavo na poti.

Pa poglejmo nekaj prednosti priljubljenih slovenskih smučišč:

Krvavec

Zimskošportno središče Krvavec je drugo najvišje ležeče smučišče pri nas. Višje leži le še Kanin. Žičnica na Zvohu je namreč kar 1971 metrov nad morsko gladino. Krvavec je znan po zimskih inverzijah, ko je gora obsijana s soncem, medtem ko kotlino prekriva megla. Naj omenimo tudi, da je smučišče primerno za nekoliko bolj izkušene smučarje, čeprav so določeni deli stez prilagojeni smučarjem začetnikom. Krvavec se ponaša s sistemom za umetno zasneževanje, s katerim lahko v nekaj dneh zasnežijo celotno smučišče. Na voljo je 7 kilometrov prog za začetnike, 15 kilometrov srednjetežkih prog in 7 kilometrov težjih prog. Člani Petrol kluba boste za dnevno vozovnico za odrasle za določen dan odšteli 25,99 evra ob koriščenju 30 zlatih točk, za 4-urno od ponedeljka do petka pa 23 evrov.

Rogla

Smučišče Rogla je izjemno prijazno do družin z otroki, saj ponuja poseben otroški snežni park, kjer se najmlajši učijo smučarskih veščin. Poleg tega so na voljo še odlične tekaške proge ter sankališče. Do leta 2020 naj bi bil končan zasneževalni sistem, ki bo lahko zasnežil celotno smučišče v vsega petih dneh. Smučišče ponuja 5,7 kilometra lahkih, 5,3 srednjetežkih in 2,5 kilometra težjih prog. Cena 4-urne vozovnice od ponedeljka do petka za člane Petrol kluba znaša 23 evrov ob koriščenju 30 zlatih točk.

Črmošnjice

Smučarski center Gače, kot se imenuje zdaj, je v bližini Novega mesta ter Semiča in je edino večje dolenjsko in belokranjsko smučišče. Leži pod vrhom Pogorelec na nadmorski višini 965 metrov. Smučišče ponuja tudi tekaške proge, sicer pa ima 4 kilometre lahkih, 3 kilometre srednjetežkih prog in 1 kilometer težkih prog. Dnevna vozovnica za odrasle, ki za člane Petrol kluba ob koriščenju 30 zlatih točk znaša 24 evrov, vključuje tudi malico.

Najugodneje lahko smučarske vozovnice za omenjena smučišča kupite kar na Petrolu. Še posebej nizke so cene za člane Petrol kluba.
Najugodneje lahko smučarske vozovnice za omenjena smučišča kupite kar na Petrolu. Še posebej nizke so cene za člane Petrol kluba.

Vogel

Smučišče Vogel leži na 1800 metrih nadmorske višine in ima 22 kilometrov smučarskih prog. Znano pa je tudi zaradi izjemnega razgleda. Smučišče ponuja snežni park za izvajanje trikov, progo za smučarski kros in otroški snežni park. Proga z imenom Žagarjev graben (6,8 kilometra) je najdaljša smučarska proga v Sloveniji. Vogel ponuja 1,5 kilometra lahkih, 4,5 kilometra srednjetežkih in 12 kilometrov težkih prog. Za dnevno vozovnico za odrasle od ponedeljka do petka boste člani Petrol kluba ob koriščenju 30 zlatih točk odšteli 28,80 evra.

SC Cerkno

Cerkno velja za eno najmodernejših smučišč v Sloveniji, je pa na 1200 metrih nadmorske višine. Sicer je namenjeno predvsem družinam, a imajo tudi proge za adrenalinske odvisnike. Že dlje časa vlagajo v umetno zasneževanje, saj gre za relativno nizko ležeče smučišče. Cerkno ponuja 4 kilometre lahkih, 10 kilometrov srednjetežkih in 4 kilometre težkih prog. Za dnevno vozovnico za odrasle boste ob koriščenju 30 zlatih točk člani Petrol kluba odšteli 31 evrov, s tem da vam pripada še brezplačna malica.

Kranjska gora

Kranjska gora je gotovo eno najbolj priljubljenih smučišč v Sloveniji, saj ponuja cel spekter prog za tiste z manj in tiste z več smučarskega znanja. Na svoj račun pridejo tudi tekači na smučeh, ljubitelji sankanja, drsanja ... Smučišče ponuja 10 kilometrov lažjih, 8 kilometrov srednjetežkih in 2 kilometra težkih prog. Člani Petrol kluba boste ob koriščenju 30 zlatih točk lahko kupili nočno vozovnico za odrasle, ki velja med 14. 1. 2019 in 31. 1. 2019, po ceni 21,60 evra.

Cene vseh vozovnic

Cene vseh smučarskih vozovnic po rednih cenah najdete TUKAJ!

Želimo vam obilo užitkov na belih strminah!

Sponzorirana vsebina