moskisvet
ZABAVA

Bodoča odvetnica Kim Kardashian - študij kazenskega prava je smešno lahek!

13.04.2019, 21:43
3
Kim Kardashian West se je v življenju preizkusila že v marsičem. Iz starlete se je prelevila v uspešno podjetnico in modno ikono, za prihodnost pa ima še bolj drzne načrte. Leta 2022 si želi postati odvetnica!

Da Kim Kardashian West želi postati odvetnica, sicer ni nobena skrivnost. In običajno kar si danes vsestranska zvezdnica zada, tudi udejanji. Čeprav se marsikomu zdi ideja tudi za njene standarde precej bizarna, velja dodati, da je ob pravniku in pravniških knjigah odraščala. Njen leta 2003 umrli oče Robert Kardashian je bil namreč prav tako odvetnik, ki se ga med drugim spomnimo kot člana obrambe padlega toda umora oproščenega ameriškega vzornika O. J. Simpsona.

Kim Kardashain se podaja v odvetniške vode.
Kim Kardashain se podaja v odvetniške vode./ FOTO: Shutterstock

Da ne gre zgolj za muho, priča podatek, da Kim Kardashian pravo študira že dobro leto. Toda če ste mislili, da hodi fakulteto, ste se ušteli. V Kaliforniji lahko namreč k pravosodnemu izpitu pristopi vsak, ki opravi štiriletno pripravništvo v odvetniški pisarni in posledično postane odvetnik. Kim ga opravlja v San Franciscu, izpit pa želi opraviti leta 2022. Trenutno ima dva mentorja iz odvetniške hiše, ki ji pomagata pri študiju na daljavo, mesečno pa opravi najmanj 18 študijskih ur. Poleti načrtuje opravljanje pravosodnega izpit zvezne države Kalifornije in če ji uspe, ji bodo odobrili naslednja tri leta študija. Trenutno se njena učna snov suka okoli kazenskega in pogodbenega prava ter prekrškov. Kot sama pravi je kazensko pravo zanjo mala malica.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Kaj je spodbudilo k tej odločitvi? Predvsem zmaga v primeru 63-letne prekupčevalke z mamili Alice Marie Johnson iz Alabame. 38-letna Kim, ki bo kmalu mati štirih otrok (to bo drugi otrok nadomestne mame), se je aktivno zavzela za njeno pomilostitev in se zaradi tega sestala kar s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, ki ga je prepričala o krutosti in nepravičnosti pravnega sistem za nekatere posameznike.

PREBERI ŠE
Pred prazniki smuknila v prosojno obleko

Seveda je veliko vlogo pri odločitvi odigral tudi oče, ki je bil njen vzornik. Nekdanja starleta želi sistem narediti pravičnejši, in kot je dejala ''če bom vedela več, bom lahko kaj več tudi naredila.'' Želi se boriti za ljudi, za katere misli, da so svoj dolg družbi poplačali.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Kvargelj
20.04.2019, 8:28:45
To bo, če sploh bo, odvetnica brez ene same stranke. (kar se prava tiče, da se razumemo!)
Strok
17.04.2019, 13:54:00
+3
Če ima moške profesorje ne dvomim. Ima kaj za ponudit,...
JanezNovakJohn
16.04.2019, 15:00:24
+5
V našem pravosodju ne velja zdrava kmečka pamet. Velja pa denar za odvetnike ki se držijo take množice zakonov, tako da vedno zmagajo, najpogosteje pa zameglijo dejstva z zastaranjem.