moskisvet
NOVICE

Ali bo princ Harry lahko v porodni sobi?

10.04.2019, 20:22
2
Mnenja so deljena o tem ali naj bo moški prisoten pri porodu, ko gre za britanski dvor, pa so pravila jasna. Pri porodu oče ne sme biti poleg, to je dovoljeno samo ženskam.

Bo princ Harry v porodni sobi?
Bo princ Harry v porodni sobi?/ FOTO: Profimedia

A to pravilo sta prekršila že princ William in Kate Middleton, velika verjetnost pa je, da bosta to že razrahljano kraljevo zapoved prekršila tudi princ HarryinMeghan Markle, ki sta tako ali tako za kraljeve razmere povsem izven ustaljenih okvirjev. Nenazadnje je bilo stoletja članom kraljeve družine prepovedano poročanje s pripadniki Rimskokatoliške cerkve, a cerkveni dostojanstveniki so mirno zamižali na obe očesi, ko sta si Meghan in Harry prisegla večno zvestobo.

Prav tako se je Meghan odločila, da bo namesto v znamenitem Lindo Wingu londonske bolnišnice St. Mary’s, kjer sta se rodila tako princ Willam kot princ Harry, rodila v precej manj razkošni bolnišnici Frimley Park Hospital v Surreyju, ki je bliže njunemu domovanju.

Sussekška vojvodinja pa je še dodatno vnesla nemir v kraljevo družino z željo po duoli, ki je sicer precej popularna v svetu, a pomeni kršitev strogega kraljevega protokola. Kot velevajo kraljeva pravila, bosta pri porodu prisotna tudi dva zdravnika, ki pa bosta v sam porod vpletena le v primeru zapletov.

Kakšnega mnenja pa ste vi? Bi moral biti moški prisoten v porodni sobi ali ne?

PREBERI ŠE
Postani neviden kot Harry Potter

Meghan in Harry bosta zdaj zdaj zibala.
Meghan in Harry bosta zdaj zdaj zibala./ FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

hisne
14.04.2019, 16:00:32
koliko besed
disorderliness
13.04.2019, 17:11:20
+2
Moški nima kaj početi v porodni sobi. Jest sem sicer bil 2x.