moskisvet
ZABAVA

Način, kako so se poklonili Freddieju Mercuryju, vas bo pustil odprtih ust

15.03.2019, 8:00
2
Pogosto pravimo, da nič ne združuje bolj kot glasba, to pa je dokazalo tudi 65.000 ljudi, ki so se udeležili koncerta priljubljene skupine Green Day. Še pred začetkom koncerta je po zvočnikih odzvanjala kultna uspešnica skupine Queen, Bohemian Rhapsody, šestminutno glasbeno mojstrovino pa so v en glas prepevali vsi.

Posnetek si je, odkar ga je skupina Green Day naložila na platformo You Tube, ogledalo že več kot 18 milijonov ljudi, številni so komentirali, da jih je posnetek spravil do solz, številni so se naježili, en uporabnik pa je zapisal: "Če tvojo pesem v en glas poje 65.000 ljudi 27 let po tvoji smrti, nisi zgolj pevec, temveč si legenda." To je Freddie Mercury, ki je pesem Bohemian Rhapsody napisal leta 1975, zagotovo bil. Pesmi se namenja veliko pozornosti prav v zadnjih mesecih, ko je izšel istoimenski film, ki je pobral številne prestižne filmske nagrade, Rami Malek pa je za upodobitev Freddieja Mercuryja prejel oskarja za najboljšega igralca.

PREBERI ŠE
Bohemian Rhapsody: Pomen pesmi ne bo nikoli razkrit

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Spomnimo, da so skupini Queen odgovorni v glasbeni založbi želeli preprečiti izdajo pesmi, saj je bila za tisti čas po njihovem ’preveč nenavadna’. Šestminutna pesem z izrazito različnimi deli in brez refrena jim je predstavljala preveliko tveganje, a podatki govorijo zase: še danes pesem Bohemian Rhapsody velja za tretjo najuspešnejšo britansko pesem v zgodovini. Kljub temu pravega pomena pesmi ne pozna nihče – razen pokojni Freddie Mercury, kar je že pred časom za BBC potrdil tudi Brian May: "Kakor vem, ni Freddie o pesmi nikoli govoril z nikomer, ker preprosto ni želel. In njegovo željo moramo spoštovati."

Freddie Mercury še danes velja za eno največjih glasbenih legend.
Freddie Mercury še danes velja za eno največjih glasbenih legend./ FOTO: AP

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Raul_7
15.03.2019, 20:33:56
+5
2 leti star posnetek...ste pa u koraku s časom, nimam kej rečt
ppopo2768
15.03.2019, 19:44:52
+1
priložnosti za vaše projekte Za vse vaše vloge za posojila to zahteva revitalizacijo vašega podjetja, bodisi za izvedbo projekta ali za nakup doma, bodisi potrebujete denar iz drugih razlogov. Strinjam se, da vam bom pomagal z zneskom od 5.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 3% na mesec in za obdobje od 1 do 30 let. Prosim, kontaktirajte me za več informacij. se obrnite na mene. E-naslov: posojila386@gmail.com Whatsapp: +33 6 44 69 81 35 Viber: +33 6 44 69 81 35