moskisvet
VISOKI OBRATI

V Monaku parkirišče zaseženih vozil kot avtomobilski šov

10.06.2019, 7:23
1
Monako ni običajen kraj. Velja za eno najbogatejših držav na svetu, zato se po utesnjenih ulicah ob Azurni obali večinoma prevažajo avtomobili višjega cenovnega razreda. V okolici znamenitega kazinoja in rondoja tako mimogrede srečate nekatere najbolj redke super- in hiperšportnike ter starodobnike, ki pa se roki pravice ne ognejo nič bolj kot na primer honde. Zato kot vse ostalo tudi prostor z zaseženimi vozili ni običajen prostor, temveč prej avtomobilski šov, kot smo bili nedavno priča v Piranu, kjer so se zbrali superšportniki, luksuzna vozila in starodobniki.

Parkirišče, kjer monaška policija hrani zasežena vozila, je prepoln izjemnih štirikolesnikov. Razlog so poostrena pravila in nadzor policije, ki je v zadnjem letu neizprosna do voznikov, ki kršijo cestnoprometne predpise. Monako namreč kljub dejstvu, da gosti dirko formule ena, ni kraj, kamor bi se vozniki prišli izživljat, zato je tudi glasno oglašanje motorjev in posledično kaljenje miru občanom hitro kaznovano.

PREBERI ŠE
Prevc na skakalnici v Mostecu preletel avto

Trenutno je na parkirišču približno 70 vozil, ki jih je policija začasno odvzela voznikom zaradi različnega vzroka, pogosto prav zaradi hrupa, čeprav imajo številna vozila serijske izpušne sisteme, a so na ozkih monaških ulicah preglasni. Med zaseženimi vozili so trenutno bentley continental GT, lamborghini huracan performante, maserati granTurismo, ferrari speciale, nissan GT RS, ferarri 812 superfast, številni mcLarni in drugi lamborghiniji, mercedesi AMG, BMW serije M in audiji RS, med bleščečo pločevino pa najdemo tudi povsem običajne modele znamk, kot so honda, volvo in fiat, med zaseženimi je celo star golf. Večino voznikov poleg tega, da za nekaj dni ostanejo brez vozila, v povprečju čaka še kazen 300–400 evrov (oz. odvisno od prekrška), kar pa je za večino precej manj boleča kazen kot dejstvo, da so za 4–5 dni ostali brez ključev.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

lakala28
16.06.2019, 11:43:23
+1