moskisvet
VISOKI OBRATI

Samo trije na svetu imajo j*jca za to in eden od njih je Slovenec!

15.05.2019, 6:46
0
V Sloveniji se je po daljšem času mudil Aleš Rozman, velemojster adrenalinskih podvigov na štirih kolesih in motornih saneh, ki ima status edinega Evropejca, ki si s štirikolesnikom upa narediti salto nazaj. Pravzaprav sta na svetu samo še dva, ki si upata izvesti ta vratolomen trik. Kdo je Aleš Rozman, ki ljudem jemlje sapo kamorkoli pride?

Aleš Rozman je edini Slovenec, ki se profesionalno ukvarja z izvajanjem spektakularnih skokov s štirikolesnikom in motornimi sanmi, in je ob dveh Američanih edini na celem svetu, ki si na štirikolesniku upa izvesti salto nazaj.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Čeravno je danes zapisan štirikolesniku, pa se je vse skupaj pri rosnih štirih letih začelo na ''kroski''. Z motokrosom se je začel ukvarjati že daljnega leta 1985, za kar ga je navdušil oče Janko. Ta je že leta 1979 ustanovil družinsko podjetje Roman Motorsport, ki se ukvarja z različnimi storitvami na področju moto športa. Kot vsaka zgodba junaka, ima tudi Aleševa zanimivo anekdoto iz mladosti. ''Aleš je bil bolj divji otrok in je hitro začel kazati zanimanje za kros. Bili smo ravno na morju na Lošinju, pa sem mu rekel: 'Če se boš naučil plavat, ti bom kupil motor.' Jaz sem potem moral v Tržič, in ko sem prišel domov, me je klicala žena, da je mali že splaval. In seveda smo mu morali kupiti prvi motor,'' je pred leti za časnik Delo dejal njegov oče.

PREBERI ŠE
'V športih, ki jih pokrivam, ljudje umrejo, če storijo napako'

Svoje prve kilometre je nabiral na tržiški progi za motokros, ki je takrat gostila tudi tekme za svetovno prvenstvo, svojo prvo dirko pa odpeljal že pri rosnih petih. Se je staršem zmešalo, boste dejali? Da otroka izpostavljajo takšnemu tveganju? To so bili drugi časi, ko mularija še ni bila prilepljena na zaslone, ko so se otroci vrača domov umazani in potolčeni, zato ne preseneča, da je bilo sredi osemdesetih pri nas kar nekaj staršev, ki so svoje otročičke zelo zgodaj posadili na motocikle. »Naslednje leto jih je bilo že toliko, da smo lahko imeli prvenstvo,« se je za Delo spominjal Janko.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

V svoji motokros karieri – trajala je do 18. leta – je bil Aleš trikrat okronan za državnega prvaka in v tem času izkusil vse razrede motokrosa. Kariero je obesil na klin zaradi poškodb in naraščajočih stroškov, ki so nastali z uspehi in to kljub dejstvu, da sta z očetom vse od začetka sama servisirala motorje. Domače se sicer počuti tudi na MTB in BMX kolesu ter motornih saneh. ''Ko si enkrat v zraku, je vseeno, s čim skačeš,'' je za Delo razložil Aleš.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Freestyle motokros oz. motokros prostega sloga začinjen s spektakularnimi skoki in akrobacijami je spoznal slabih 20 let nazaj. Že kot klasični motokrosist je užival pri skokih, ki jim je rad ''solil'' s triki. Svojo prvo rampo je zgradil s pomočjo spletnega video gradiva s tekmovanj prek luže. Bil je sploh prvi Slovenec, ki je začel trenirati freestyle motokros. Poškodbe so se začele kopičiti. Padci so pač neizogiben del tega športa. Nenazadnje velik del časa Rozman preživi v zraku, pristanek pa ni vedno mehak. Svojo prvo poškodbo je utrpel že pri treh, ko si je z BMX-om zlomi golenico. Motokros pa je krstil s poškodbo, ko je imel na domače bregu bližnje srečanje s škarpo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

''V prvih freestyle letih sem bil po pol leta na motorju in po dve leti na bolniški,'' se je za Delo spominjal Aleš, ki je na povabilo kolega odšel v italijo na tamkajšnje šove prostega sloga. Opazili so ga pri ekipi Martin Racing in za nekaj časa se je vrnil v motokrosistične vode, nato pa domov. V tem času je spoznal tudi motokrosista iz Italija, ki je začel organizirati freestyle šove s štirikolesniki. Z njimi se je prvič spoznal leta 2006 in bila je to ljubezen na prvi pogled. Že po 14 dneh treninga je imel svoj prvi nastop v Italiji.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Prvi prostor za trening si je postavil kar na babičini njivi, kar pa ni bilo po godu italijanskemu partnerju in hitro je ostal brez štirikolesnika. Potem je prišel klic s strani slovenske firme Ski&Sea, ki mu je poleg štirikolesnika na preizkus dala tudi motorne sani. Zgradil si je premično rampo na prikolici in hodil na šove prek meje v Italijo. ''Na štirikolesniku lahko narediš vse trike kot na motorju, samo da so (sprva) dosti težji. A vsak trik, ko se ga enkrat naučiš, se ti zdi nato enostaven,'' pravi Aleš.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Danes ima Aleš Rozman naziv quad freestylerja, voznika discipline prostega sloga na štirikolesnikih. Ne le, da je edini Slovenec, ki ima ta naziv, je tudi prvi Slovenec, ki se udeležil šova Master of Dirt, ki združuje najboljše ekstremne športnike na svetu. Leta 2003 si ga je zamislil avstrijski freestyle entuziast Georg Fechter in hitro je prerasel v enega najbolj spektakularnih tovrstnih šovov v Evropi.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Tržičan je v preteklosti nastopil tudi na zimskih igrah X-Games, ki veljajo za olimpijado za ekstremne in freestyle športnike. Še naprej ima tudi svojo freestyle skupino, ki sliši na ime FMX Airmada in trenutno šteje osem članov, od tega dva voznika motornih sani, tretji pa je Aleš, ki vratolomne nastope izvaja tudi s štirikolesnikom, kot preostala peterica.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.