NOVICE

Motoristi, Honda začenja revolucijo!

20.10.2017, 8:18
0
Motorji so pač težki in skorajda ni motorista, ki se mu ne bi vsaj enkrat v življenju motor zvrnil na bok. Honda predstavlja rešitev, ki piše konec tej nočni mori.

honda riding assist-e - 2
honda riding assist-e - 2/ FOTO: YouTube

Odlomljeno ogledalce, zvita ali odlomljena ročka, podrgnjena maska in še kakšna druga mehanska poškodba lahko pomenijo nepotreben strošek, če se motor prevrne med vožnjo, pa so posledice lahko precej hujše. Nov sistem Riding Assist-ebo Honda predstavila na moto sejmu v Tokiu, ki se bo odvijal med 27. oktobrom in 5. novembrom. Novi sistem omogoča, da motor ostane v pokončnem položaju brez truda motorista. Gre za sistem, ki bo še kako prav prišel za vožnjo pri nizkih hitrostih, pa tudi za starejše voznike, invalide in novopečene motoriste, ki imajo v začetku več težav z ohranjanjem ravnotežja.

honda riding assist-e - 1
honda riding assist-e - 1/ FOTO: YouTube

Kar se podatkov tiče, so pred uradno predstavitvijo zelo skopi. Najverjetneje bo električni nameščen pod sedežem nad baterijo in se bo polnil preko vhoda na levi strani motocikla. Motor, ki bo pomagal ohranjati ravnotežje, bo pripomogel k nižjemu težišču motocikla. Sistem naj bi bilo najverjetneje mogoče uporabiti na katerem koli motociklu, le da ima dovolj prostora za namestitev te naprave. Nov sistem naj bi uporabili tudi pri velikanu, kakršen je Gold Wing.

Honda bo v Tokiu predstavila še druge 'cukrčke', ko so koncept Super Cub C125, Super Cub 110, s katerim obeležujejo izdelavo 100 milijonov primerkov Honde Cub, pa tudi koncept Monkey 125.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.