moskisvet
VISOKI OBRATI

Tako izgleda avto za 2,3 milijona evrov

24.04.2019, 10:23
2
Apollo Intensa Emozione je drzen projekt kitajske znamke Appolo, ki je prve obrise dobil že leta 2017, to poletje pa bo prvič ''izpuščen iz verige'' in bo zahrumel tudi na običajnih cestah. In kaj bodo kupci dobili v zameno za 2,3 milijona evrov?

Poslastico za čute! Tehnično gledano pa sredinsko umeščen atmosfersko polnjeni 6,3-litrski motor V12, ki razvije 769 konjskih moči, zahvaljujoč 1350-kilogramskemu podtlaku pri 300 km/h, masi 1250 kilogramov, dirkaškemu vzmetenju ter pospešku 2,8 sekunde do 100 km/h, pa izjemne rezultate na asfaltu.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Slovenci izdelali avto za 1,2 milijona evrov

Pri nizki masi kitajskega divjaka igra pomembno vlogo podvozje, ki je v celoti iz ogljikovih vlaken. To omogoča maksimalno togost in aerodinamično držo. Na njem ne boste našli nobenih turbin, nobenih hibridnih sistemov. Apollo Intensa Emozione je namreč purist s 6-stopenjskim menjalnikom, ki se upravlja prek zavolanskih ušes in 760 Nm navora pošilja na vsa kolesa, ki se lahko vrtijo do 335 km/h.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Apollo Intensa Emozione je otrok hongkonškega podjetnika Normana Choia, ki ga je zbodlo dejstvo, da se hiperšportni avtomobili vozijo kot Honde. Intensa Emozione je nastal v sodelovanju z nemško ekipo HWA AG, ki se je podpisalo pod znameniti Mercedesov model CLK GTR ter znamko Capricorn Group, ki je imelo prste vmes pri izdelavi takih imen kot je Porsche 919 hybrid. Izdelali bodo vsega 10 primerkov, ki pa so seveda že zdavnaj razprodani.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Kvargelj
24.04.2019, 17:20:36
+2
Zelo važen bi bil podatek, kdo je naredil motor za ta avto. Namreč.., če je motor od recimo mercedesa, zavore brembo, izpuh recimo akrapovič itd.., potem je to Lego avtek, podobno kot Tushek.
VOYOOT2
24.04.2019, 11:40:34
+3
meh, v smislu super avta ni to noben presežek, naj samo omenim sosedouga rimca pa našga od tuša....