moskisvet
VISOKI OBRATI

Avtomobili, ki navdušujejo

22.03.2019, 7:34
Svet se bliskovito spreminja in sodobne tehnologije narekujejo nove trende. Avtomobili so postali veliko več kot samo prevozno sredstvo, saj z inovacijami ponujajo edinstveno izkušnjo in zapeljejo že na prvi pogled. Dolge poti ali krajše pustolovščine so zdaj prava doživetja, ki si jih lahko privoščite tudi sami. Asfalt se je začel šele dobro segrevati. V nadaljevanju vam razkrivamo prihodnost, ki se je začela pisati pred 120 leti.

Na področju avtomobilizma se je zgodil izjemen razvoj, saj današnji avtomobili razvajajo voznika v vseh pogledih. Od avtomobilov brez strehe, ki so jih razsvetljevale le sveče, do prihodnosti, ki jo lahko osvetljujemo z najbolj naprednimi žarometi.

Popolna izkušnja.
Popolna izkušnja./ FOTO: Arhiv proizvajalca

Popolna izkušnja

Konji so se preselili pod pokrov motorja, oblike so se prilagodile večji hitrosti, medtem ko je notranjost sinonim čistega udobja. Vse in še več v iskanju najvišjega zadovoljstva. Vizualna podoba je postala bolj drzna v jasno začrtanih in tekoče izpeljanih potezah, ki jih poudarjajo posamezni elementi. Gladke in zaobljene z jasnimi linijami združujejo eleganco ter športni videz. Notranjost avtomobila temelji na udobju, prostornosti, materiali so prefinjeni in nežni na otip. Voznik ima popoln nadzor nad vozilom, s preprosto uporabo najzahtevnejših tehnologij.

Brezčasnost

Avtomobili omogočajo popolno mobilno svobodo. Prvi električni avtomobili so se pojavili že leta 1880 in šele zadnja leta doživljajo svoj preporod. Zgodovina je polna izumov, ki so danes spet priljubljeni v svoji izboljšani različici. Nekatera vozila so bila oblazinjena z usnjem že 120 let nazaj in tudi samonosna karoserija ni pravzaprav nič novega in je podobna današnjim rešitvam. Zametki prihodnosti so v preteklosti za tiste, ki vidijo.

Nekoč so pisali zgodovino

OPEL je eden največjih proizvajalcev avtomobilov z najdaljšo tradicijo na svetu in je zaslovel s številnimi inovacijami. Letos praznuje 120 let proizvodnje. Vse se je začelo v garaži s 65 ročno izdelanimi vozili.

Opel
Opel/ FOTO: Arhiv proizvajalca

Prvi Opel je bil Patentmotorwagen Sytem Lutzman, ki so mu sledili še mnogi drugi, ki so postavljali mejnike v zgodovini, na primer Opel Kadett,Olympia Rekord,Opel GT in tako naprej. Lutzmann je ponudil prvo izvedbo samonastavljivih žarometov, ko so v ohišje namestili svečnik z vzmetjo. Opel GT je postal legendaren športni avto s pomičnimi žarometi, ki je jemal dih s svojim osupljivim videzom. Opel Calibra je veljal za enega najlepših tistega časa, ob tem pa je bil še aerodinamični rekorder. V Nemčiji izdelani avtomobili so uspešno uvajali dosežke nemških inženirjev, zato se je panoga izjemno hitro razvijala v vseh segmentih.

Od nekdaj je njihova filozofija temeljila na cenovni dostopnosti tehnologije in revolucionarnih izumih, ki so jih približevali najširšemu krogu uporabnikov, kar počnejo še danes.

Danes soustvarjajo prihodnost

Oplovi avtomobiliso prerasli v masovni fenomen z več kot 70 milijonov izdelanih avtomobilov. Leta izkušenj so združili z najnovejšimi inovacijami za izjemno uporabniško izkušnjo. S svojim proaktivnim pristopom ne sledijo, ampak prispevajo k spremembam, ki se dogajajo na področju avtomobilske industrije. Njihove prepoznavne inovativne rešitve so med drugim tudi IntelliLux LED® matrični žarometi,ki znatno izboljšajo vidljivost,aktivni ergonomski sedeži s potrdilom združenja AGR(Akcija za zdrav hrbet), obsežna paleta asistenčnih sistemov za več varnosti in udobja, prepoznavanje prometnih znakov, inteligentni sistemosvetlitve AFL+za dinamično osvetlitev,ki se prilagaja profilu ceste, hitrosti vožnje, razmeramv prometuin še in še.

Udobje tudi na evropskih cestah

Vozna dinamika je izboljšana s prilagojenimi vzmetmi in blažilniki, saj poznajo evropske ceste in zahteve evropskega voznika. Nemška natančnost in bogata zgodovina blagovne znamke Opel prepričata tudi najbolj zahtevne voznike. To so vozila, ki slovijo po izjemni privlačnosti in naprednem inženiringu ter uvajajo nove trende.

Udobje tudi na evropskih cestah.
Udobje tudi na evropskih cestah./ FOTO: Arhiv proizvajalca

Ob 120-letnici proizvodnje Opel so na voljo izjemne ugodnosti in akcije, ki vključujejo tudi bogato paketno ponudbo, jamstvo FlexCare in Zajamčeno zadovoljstvo, kar pomeni, da se lahko v roku 30 dni sami prepričate, če zadovoljuje vaša pričakovanja. Posebno ponudbo si lahko pogledate TUKAJ.

Sponzorirana objava