TEHNOLOGIJA

Skrivna orožja, ki naj bi jih imele ZDA

10.10.2018, 10:22
3
Največje države nenehno razvijajo nova orožja in mnoga med njimi sodijo tako rekoč v sfero znanstvene fantastike. In seveda nekatera najverjetneje niso resnična in so le del teorij zarote.

Kdo ve kaj vse razvijajo razne ameriške agencije kot je DARPA in tiste o katerih ne vemo nič. Zelo pomembno je za posamezno državo, da svojim potencialnim nasprotnikom ne pokaže kaj ima v svojem arzenalu. A v nekaterih primerih določene informacije vendarle pridejo v javnost. 

PREBERI ŠE
Ta raketa lahko zadane letalo na 300 kilometrov

Usmerjeno energijsko orožje
Pred 2.000 leti naj bi grški matematik Arhimed ustvaril ogledala s katerimi naj bi usmerili sonce v nasprotnikove ladje in jih tako zažgali. Ni znano ali je to orožje v resnici obstajalo, a naj bi američani razvili (ali razvijali) podoben sistem imenovan DEW (directed energy weapons). Sistem naj bi usmeril nek tip energije (najverjetneje laser) v sovražnika in ga uničil. Znan je že eden od sistemov imenovan HEL, ki ga izdeluje podjetje Lockheed Martin, uporabili pa naj bi ga v primeru napada z med-celinskimi raketami. Nekateri zagovorniki teorij zarot tdijo, da naj bi to tehnologijo uporabili pri katastrofalnih požarih v Kaliforniji leta 2017.

Orožje
Orožje

Nizko valovni mikrovalovni nadzor uma
Leta 1965 naj bi ameriška obveščevalna služba ugotovila, da Rusi bombardirajo ameriško ambasado v Moskvi z nizko valovnimi mikrovalovi (ELF). S tem naj bi vplivali na vedenje in zdravje ljudi v ambasadi. Obveščevalna služba naj bi nato samo opazovala kaj se dogaja z uslužbenci na ambasadi, da bi tudi sami videli učinke. DARPA naj bi nato začela delati na projektu Pandora v katerem so preučevali učinke ELF radiacije. DARPA je že leta 19 prekinila s projektom Pandora, a po nekaterih podatkih naj bi v resnici učinke še zmeraj preučevali in jih poskušali uporabiti v vojne namene.

Orožje
Orožje


Leteče letalonosilke
Že v 20 letih prejšnjega stoletja naj bi ameriška vojska premišljevala o letečih letalonosilkah. Izdelali so sistem dveh zeppelinov, ki sta lahko prevažala letala, a so nato projekt ukinili. V javnost pa so prišle novice, da naj bi DARPA ponovno odprla idejo o letečih letalonosilkah. Vendar pa letalonosilke naj ne bi prevažala letala s posadko, ampak drone. Program se imenuje Gremlin.   

HAARP
Med najbolj skrivnostne pa gotovo spada kompleks HAARP. High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) je (po uradnih virih) namenjen ionosferskim raziskavam. Ustanovila pa ga je DARPA, skupaj z ameriško mornarico in aljaško univerzo. Haarp naj bi v ionosferi iskal potencial za zviševanje sposobnosti telekomunikacij ter njihovega nadzora. Deloval naj bi kot raketni ščit, ki bi ZDA varoval pred tovrstnimi napadi. Graditi so ga začeli leta 1993, delovati pa naj bi začel leta 2007 (vsaj en del). In gre za dovolj tajno "bazo" ter misteriozno bazo, da je vzbudila celo serijo teorij zarot, in nekatere med njimi se zdijo kar verjetne. 
Predvsem sta znani teoriji, ki govorita, da lahko s HAARPOM obrnejo Zemljina magnetna pola. Nick Begich, avtor knjige Angels Don't Play This HAARP, pa je dejal, da lahko s projektom povzročajo potrese in "zažgejo nebo", tako da spremenijo zgornjo atmosfero v orjaško lečo. HAARP naj bi bil tudi odgovoren za precej nenavadne oblake, ki se pojavljajo na nebu v zadnjih letih.
HAARP proizvaja visokofrekvenčne elektromagnetne valove, tako da se bombardirajo molekule v ionosferi, kjer se segrevajo. Elektromagnetni valovi se odbijejo nazaj in z ekstremno nizko frekvenco naj bi prodrli v vsa živa bitja ter vso materijo na Zemlji. S tem naj bi po Nickovem mnenju prekinili Zemljino magnetno polje, motili radijske povezave in telekomunikacije. Vpliva tudi na let raket, kar naj bi bila osnova protiraketnega ščita. Vplival naj bi tudi na vreme, saj naj bi povzročal ozonske luknje nad želeno pokrajino in povzročal suše ali hude nevihte ter poplave. Elektromagnetni valovi bi lahko povzročali tudi mehanske vibracije in povzročili potrese na želenem območju. Z njimi naj bi tudi vplivali na človeške možgane in kontrolirali um. rožje za novo ureditev sveta na truplih revežev - 3/ FOTO: wikimedia.com

Haarp
Haarp/ FOTO: YouTube


Pred vsemi večjimi potresi naj bi znanstveniki zaznali nenavadne radijske valove.HAARP naj bi bil orožje za vzpostavitev novega svetovnega reda. Po tej teoriji naj bi se tretja svetovna vojna že začela, le da prebivalstvo tega ne ve. Za vsem skupaj naj bi stali Iluminati in/ali skupina Bilderberger.

In ljudje v resnici poročajo o nenavadni svetlobi (podobno severnemu siju), ki jim nato sledijo potresi. Leta 2008 je na plan prišel video, ki prikazuje nenavadno svetlobo nad Kitajsko, malce pred strahovitim potresom, ki je nato prizadel državo. In nekaj podobnega naj bi opazili tudi pred drugimi večjimi potresi in celo vulkanskimi izbruhi. Tudi pred cunamijem, ki je nazadnje prizadel Japonsko.
Gotovo je, da HAARP vpliva na magnetne valove, seveda pa ni pravih dokazov, da ima res takšno moč, kot mu jo pripisujejo. 
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Animal_Pump
14.10.2018, 20:23:47
D.A.R.P.A ustvari marsikaj, kar bi ljudem olajšalo življenje. Ampak oni to najprej naredijo za vojaške namene...čez par 10 let, pa šele pride za civilno uporabo.
ZRC
12.10.2018, 12:35:31
0
Niso tako skrivna, če jih objavljate na moskisvet.com
KAPIBARA
11.10.2018, 10:46:21
+1
.. na bi imela...?? Rusi PA IMAJO.. !!