moskisvet
POTOVANJA

Top 5 pohodniških poti v Avstriji

17.03.2019, 8:53
0
Pomlad že trka na vrata, mi pa smo v polni pripravljenosti za vse aktivnosti, ki spremljajo lepo vreme. Čas je, da postavimo smučarsko opremo v kot in na dan privlečemo pohodniške pripomočke. Predstavljamo vam 5 najbolj priljubljenih pohodniških poti, ki se nahajajo v sosednji Avstriji. Nekatere od njih so primerne tudi za družine in tiste, ki niste v polni telesni pripravljenosti. Zagotavljamo vam, da se boste želeli vrniti.

Pinzgauer Spaziergang, Zell am See-Kaprun

Pot je dolga 17 kilometrov, za kar boste potrebovali pet do šest ur hoje. Pokrajina je izjemno slikovita, saj vas pohodniška pot vodi po čudoviti planinski planoti, vzdolž grebena in visoko v hrib, kjer vas pričakajo osupljivi razgledi. Že res, da vas čaka nekaj hoje navkreber, a nič takšnega, kar povprečen pohodnik ne bi zmogel. Pot je zelo dobro markirana, saj gre za eno najbolj priljubljenih na tem območju. Priporočljivo je, da si zanjo vzamete ves dan.

Zell am See-Kaprun
Zell am See-Kaprun/ FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Izlet z motorjem: Preko Dolomitov iz Nove Gorice

Wildpark Aurach, Kitzbuhel

Če želite svojim alpskim pohodom dodati še kanček zanimivosti, preprosto morate obiskati rezervat za divje živali v Kitzbuhelu (Wild Animal Park Preserve). Gre za edinstveno doživetje, saj je rezervat dom 200 živali na nadmorski višini 1100 metrov, kar predstavlja odlično izbiro za družine. Otroci si lahko ogledajo srnjad, rise, pave, divje prašiče in še mnogo več. Park omogoča tudi interaktivno izkušnjo –  igre in aktivnosti, ki so razporejene ob poteh, so namenjene ozaveščanju in izobraževanju otrok o živalih, njihovi prehrani in življenju. Park je med januarjem in marcem zaprt.

Rezervat za divje živali, Kitzbuhel.
Rezervat za divje živali, Kitzbuhel./ FOTO: Dreamstime

Gratlspitz, Alpbachtal

Pot je dosegljiva naravnost iz centra Alpachatala in pohodnike nagradi na vsakem koraku. Gorska, a velikokrat tudi vetrovna pot poteka po vrhovih gora, od koder se razprostirajo dih jemajoči razgledi na hribovje in doline. Nadmorska višina znaša 1900 metrov, hoja pa traja približno štiri do pet ur. Večino časa je pot razmeroma dobro urejena, a je vseeno nekaj odsekov, ki zahtevajo predvsem kakovostno pohodniško obutev. Poleg razgibane pokrajine so v tem koncu še druge znamenitosti – kapelica Hosla, jezero, planinske koče, ki zagotavlajajo udobne postanke in pa tuneli, ki so ostanki iz rudarskih dni.

Alpbachtal, Tirolska.
Alpbachtal, Tirolska./ FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
5 najslikovitejših voženj z avtobusom

Kröndlhorn, Kitzbüheler Alpen

Če vam 7-urna hoja ne predstavlja prevelikega izziva in imate obilico energije, potem vam toplo priporočamo pohod na Krondlhorn. Ta ogromna ’zver’, kot ji pravijo poznavalci, je visoka kar 2444 metrov in dosega sloves najvišjih v regiji. Njen vrh je priljubljen pohodniški izziv za številne ljubitelje gora z vseh koncev sveta. Pot je dolga le malce manj kot 14 kilometrov, zato bodo noge sicer malce trpele, a je vredno – če ne drugega, zaradi izjemne panorame, ki vas pričaka na vrhu. Seveda pa ne spreglejte idiličnega jezera Reinkarseeju in majhne kapelice, ki vas pričakata nekje ob poti.

Kitzbüheler
Kitzbüheler/ FOTO: Dreamstime

The Eagle Walk, St Anton am Arlberg

Znameniti Eagel walk se razteza na kar 280 kilometrih in velja za eno najbolj spektakularnih pohodniških poti, ki jih ponuja država. Pot se začne pri sv. Johanu in končna pri sv. Antonu, razdeljena pa je na 24 odsekov, med katerimi lahko izbirate. Končni odsek, ki vodi v vas sv. Anton je dolg 17,5 kilomtrov, a je primeren za vse vrste pohodnikov. Vse kar potrebujete je močna volja. Iz nekaterih delov poti seže pogled vse do švicarske meje, vmes pa si lahko za trenutek odpočijete in osvežite v številnih kočah.

Razgled na vasico sv. Anton
Razgled na vasico sv. Anton/ FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Top ideje za pohodniške avanture v Evropi

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.