moskisvet
POTOVANJA

Nočitev v Louvru in aperitiv v družbi Mone Lize

09.04.2019, 8:02
0
Narodni muzej Francije, sloviti Louvre, in spletni ponudnik prenočišč Airbnb sta pripravila zanimiv mednarodni natečaj, ki bo srečnemu paru omogočil prenočitev v sloviti stekleni piramidi, ki se nahaja v osrčju stavbenega kompleksa palače Louvre, kjer domujejo številni zakladi svetovne umetnosti.

Louvre velja za eno najbolj prepoznavnih stavb na svetu. V preteklosti je služil kot rezidenca francoskih kraljev, v času Ludvika XIV. pa se je preobrazil v razstavni prostor za umetnine. S francosko revolucijo je postal muzej in to funkcijo je ohranil vse do danes, 30. aprila 2019 pa lahko postane vaša rezidenca za en dan.

V družbi Mone Lize
V družbi Mone Lize/ FOTO: Airbnb

Za to nepozabno izkušnjo morate imeti kopico sreče in do 12. aprila karseda domiselno odgovoriti na vprašanje, zakaj bi bili prav vi najprimernejši gost Mone Lize slovitega Leonarda da Vincija.

Napoleonova sobana
Napoleonova sobana/ FOTO: Airbnb

Navdih za natečaj je praznovanje tridesetletnice steklene piramide, pod katero se je podpisal ameriško-kitajski arhitekt I. M. Pei.

PREBERI ŠE
10 najbolj popularnih muzejev na svetu

Nagrad pa ne vključuje zgolj prenočitev v mini različici Peijeve piramide, pač pa tudi zasebni ogled Louvra v družbi umetnostnega zgodovinarja, ki je sicer rezerviran samo za posebne goste in ne navadne smrtnike.

Miloška Afrodita
Miloška Afrodita/ FOTO: Airbnb

Srečna izbranca bosta v družbi Mone Lize nazdravila z renesančno obarvanim aperitivom, med postankom na zofi pa bo v ozadju z gramofonske plošče odzvanjala francoska glasba. Priložnostna obedovalnica bo čakala poleg znamenitega dvometrskega marmornatega kipa Miloške Venere. Po večerji sledi še intimen akustični koncert v nekdanjih sobanah Napoleona III.

Spalnica za en dan
Spalnica za en dan/ FOTO: Airbnb

Edina slabost natečaja? Slovenci smo brez možnosti, saj nismo v naboru držav, ki lahko sodelujo. Če pa imate državljanstvo kater izmed naslednjih držav- Argentina, Avstrija, Avstralija, Belgija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Danska, Francija, Nemčija, Irska, Indija, Italija, Hongkong, Japonska, Južna Koreja, Malezija, Mehika, Nizozemska, Nova Zelandija, Portugalska, Rusija, Singapur, Španija, Švedska, Švica, Tajvan, Tajska, Velika Britanija ali ZDA- pa nikar ne oklevajte s prijavo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.