moskisvet
POTOVANJA

Na ta otok le s posebnim dovoljenjem

01.02.2019, 8:31
0
Otoček Lobos, ki se nahaja na španskih Kanarskih otokih, je tako zelo čudovit, da je povpraševanje po njegovem obisku preprosto previsoko. Turisti si morajo najmanj tri dni pred obiskom urediti dovoljenje posebnega odbora.

Španske oblasti so z namenom zmanjševanja nasičenosti s turisti izdale nova pravila za obisk tega otoškega bisera. Otoček, poznan tudi pod imenom Isla de Lobos, se nahaja v neposredni bližini znane turistične lokacije, imenovane Fuerteventura. Zaradi lahke dostopnosti je otok letno do sedaj obiskalo po več sto tisoč popotnikov.

Lobos zavzema površino le petih kilometrov, a ga je zaradi popularnosti včasih obiskalo tudi po dva tisoč turistov dnevno.
Lobos zavzema površino le petih kilometrov, a ga je zaradi popularnosti včasih obiskalo tudi po dva tisoč turistov dnevno./ FOTO: Profimedia

Sedaj so lokalne oblasti sprejele odlok, ki dovoljuje obisk največ 400 ljudi dnevno. „Cilj novega zakona je zagotoviti ohranjanje tega unikatnega prostora in naravnega parka,“ je povedal predstavnik vlade. Lobos zavzema površino le petih kilometrov, a ga je zaradi popularnosti včasih obiskalo tudi po dva tisoč turistov dnevno.

Zaradi lahke dostopnosti je otok letno do sedaj obiskalo po več sto tisoč popotnikov.
Zaradi lahke dostopnosti je otok letno do sedaj obiskalo po več sto tisoč popotnikov./ FOTO: Profimedia

Otoček nudi bogato biodiverziteto in domorodne rastlinske ter živalske vrste. Pobudniki zakona trdijo, da je ta raznolikost večini obiskovalcev predstavljala le dobre pogoje za fotografiranje. Vsak potencialni obiskovalec se lahko sedaj prijavi prek spletne strani, s sabo pa lahko vzame največ dve osebi.

Otoček, poznan tudi pod imenom Isla de Lobos, se nahaja v neposredni bližini znane turistične lokacije.
Otoček, poznan tudi pod imenom Isla de Lobos, se nahaja v neposredni bližini znane turistične lokacije./ FOTO: Profimedia

„Cilj novega zakona je zagotoviti ohranjanje tega unikatnega prostora in naravnega parka.“
„Cilj novega zakona je zagotoviti ohranjanje tega unikatnega prostora in naravnega parka.“/ FOTO: Profimedia

Vsak potencialni obiskovalec se lahko sedaj prijavi preko spletne strani, s sabo pa lahko vzame še največ dve osebi.
Vsak potencialni obiskovalec se lahko sedaj prijavi preko spletne strani, s sabo pa lahko vzame še največ dve osebi./ FOTO: Profimedia

Otoček nudi bogato biodiverziteto in domorodne rastlinske ter živalske vrste.
Otoček nudi bogato biodiverziteto in domorodne rastlinske ter živalske vrste./ FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.