moskisvet
POTOVANJA

Magična potovanja, ki so jih navdahnile Disneyeve pravljice

24.03.2019, 11:10
0
Skoraj 100 let je Walter Disney s svojimi čudovitimi zgodbami prebujal in bogatil domišljijo otrok in odraslih širom celega sveta. V pripovedih je velikokrat upodabljal pogumne like, ki so potovali skozi dih jemajoče pokrajine in obiskovali znamenita in brezčasna mesta. Pa veste, da jih lahko obiščete tudi vi? Uresničite svoje popotniške sanje in se podajte na lov za dogodivščinami, navdahnjenimi s starimi dobrimi Disneyevimi klasikami. Ker smo jih brali skorajda vsi, verjamemo da ne boste imeli težav z njihovim prepoznavanjem. No, sploh, če ste očetje.

Kaj pa neskončne puščavske sipine?
Kaj pa neskončne puščavske sipine?/ FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Potovalne zapovedi v letu 2019

Arabske noči v Omanu (film Aladin)

V čudovitem Omanu zares ne potrebujete čarobne preproge, ki bi vas popeljala v sanje. Te lahko doživite že na neskončnih sipinah, ki se nahajajo v osrednjem delu te lepe države. Namestite se v beduinskem kampu, taborite pod nešeteto zvezdami in izkusite, kaj pomeni popolna tišina. Če niste za takšne podvige, pa lahko okusite življenje sultana v enem od prestižnih hotelov s sedmimi zvezdicami in se skozi puščavo popeljite čez dan. Obe izkušnji sta nekaj posebnega.

Izkusite divje življenje v stepah (film Levji kralj)

Mama Afrika navduši sleherenega obiskovalca, zato ni razloga, da je nebi vsaj enkrat v življenju obiskali tudi vi. Ker je bližnji stik s tamkajšnjimi živalmi nekaj neopisljivega, vam priporočamo obisk graščine žiraf (Giraffe manor), kjer lahko s temi simpatičnimi dolgovratkami celo zajtrkujete. Ja, prav ste prebrali. Medtem ko jeste, se žirafe stegujejo skozi okna in čakajo na kak priboljšek. V Keniji imate veliko možnosti čudovitih safarijev in opazovanja življenja živali, seveda v družbi izkušenih vodičev.

Obisk modernega cirkusa v USA (film Dumbo)

Da ne bo pomote, ne gre za cirkus, v katerem so ujete ukročene in izmučene živali, kjer sloni hodijo po dveh nogah in opice plešejo tango, pač pa za cirkus, ki deluje izključno na umetniških akrobacijah ljudi. Gre za spektakle, ki jih je enostavno treba doživeti. Obiščite Las Vegas, ki mu pravijo tudi ’cirkuško mesto’, saj je to dom številnih predstav. Kupite karto in dovolite, da vas mesto blišča, luči in igralništva posrka vase.

Doživite afriški safari z domačini.
Doživite afriški safari z domačini./ FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
10 držav, ki so letos na seznamu vseh popotnikov

Bi radi gradili snežake? (film Frozen)

Če iščete doživetje iz filma Frozen, potem obiščite Norveško. Začnite svojo sneženo pustolovščino na letnem festivalu glasbe (Ice music festival) v mestu Finse, kjer je čisto vse - vključno z inštrumenti, iz ledu. Obvezen je tudi obisk arktičnega mesta Tromso kjer se lahko srečate s Svenom in njegovimi jeleni ter občudujete čarobni ples severnega sija. Za konec pa lahko v Oslu obiščete trdnjavo Akershus, ki naj bi bila tudi v resnici navdih za grad Else in Anne.

Morska doživetja v Avstraliji (film Mala morska deklica)

Ste vedeli, da je Krištof Kolumb na eni od svojih poti opisal srečanje s tremi sirenami, za katere se je kasneje izkazalo, da so bile v resnici morske krave? Precej zabavno, kajne? No, če se odpravljate v deželo tam spodaj, potem obiščite Ningaloo park na zahodni obali Avstralije, kjer boste imeli veliko priložnost spoznati ta sramežljiva bitja, pa tudi mante, delfine, želve, morske pse … kar je odlična izbira za družine z majhnimi otroki.

Pozabite na vse skrbi v Indiji! (film Jungle book)

Stopite v čevlje malega Mowglija in raziščite indijsko džunglo. Ljubitelji divjih živali obiščite Madhya Pradesh, kjer stojijo številni rezervati, ki ščitijo ogroženo populacijo tigrov. Regija je tudi dom lenobnih medvedov, pitonov, sivih langurjev in makak, pa tudi čudovitega leoparda in črnih panterjev. Zagotovo so to doživetja za avanturiste, ki si želijo malce drugačne popotniške avanture.

Vas mikajo mrzla, a čarobna mesta na severu?
Vas mikajo mrzla, a čarobna mesta na severu?/ FOTO: Dreamstime

Obiščite brezčasen London (film Marry Poppins)

Za obisk Londona zares ne potrebujete veliko časa. Stopite v senco katedrale svetega Pavla ali doživite panoramski pogled na mesto. Seveda se boste za to morali povzpeti na enega od nebotičnikov, kjer lahko v miru srebate dobro vino in občudujete mesto. Svoj dan dopolnite s sladkim doživetjem in obiščite vsaj kakšno slaščičarno v retro stilu. Idelana izbira za pare!

PREBERI ŠE
Najlepši skriti kotički Azije, ki so vredni obiska

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.