moskisvet
NOVICE

Invazija komarjev: neverjeten prizor iz Osijeka

18.06.2019, 9:24
4
Obilne padavine v maju in visoke temperature, ki so mu sledile, so ustvarile idealne pogoje za razmnoževanje komarjev, ki so na ta del sveta prišli s transportom rabljenih pnevmatik, odrasli komarji pa kot slepi potniki z avtomobili. A ne le Slovencem, komarji te dni grenijo življenje tudi državljanom Hrvaške. Iz Osijeka prihaja neverjeten posnetek, ki kaže nato, kako resna je situacija.

Slavonijo so preplavili roji komarjev. Česa takšnega tamkajšnji prebivalci še niso doživeli, da je njihov vsakdan postal prav nočna mora, pa priča posnetek izpred osnovne šole Jagode Truhelke v Osijeku, četrtrem največjem hrvaškem mestu in industrijskem središču Slavonije. Naprej mislimo, da se ljudje razmigavajo, a hitro spoznamo, da v resnici odganjajo komarje. Starši, čakajoči na otroke, ki so se vračali z ekskurzije, so med čakanjem na parkirišču neprestano krilili z rokami, da bi se ubranili pikov komarjev.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Tamkajšnji ljudje za nevzdržno situacijo obtožujejo oblasti, ki da niso storile dovolj, čeravno so poškropile najbolj kritična območja, toda akcija očitno ni ustavila nadležnega mrčesa. Krvosesi namreč še naprej terorizirajo Slavonijo, kar traja zdaj že dva meseca. Prebivalci so obupani. Če tudi vam komarji povzročajo nevšečnosti, imam super nasvete, kako jih odgnati.

PREBERI ŠE
96 milijonov žogic varuje vodo pred nevarnostjo z neba

Razlog za invazijo komarjev so obilne padavine in poplave, ki so sicer značilne za številna območja v Osijeku, kjer naštejemo sedem vrst komarjev. Stene so črne komarjev, razlagajo prebivalci, trenutni rekord Slavonije pa znaša 134 pikov v 15 minutah.

Sicer pa je Osijek z Dravo odlična ideja za družinski izlet, ki vabi tudi jeseni.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Jimi1
10.07.2019, 11:59:44
Končno tudi nekdo tem "purgerjem" in ostalim krvosesom na veliko pije kri... Končno en naravni zaveznik zoper to kockasto agresivno "bagro"....
pingvinislo5
18.06.2019, 10:49:19
+8
vse tiste, ki ste se veselili toplega februarja, upam da vas popika čim več komarjev.
Kollerik
18.06.2019, 11:55:24
-4
tudi tebe, sinko....
Uporabnik1526620
18.06.2019, 12:25:00
0
tebi se vidi ,da so te komarji pikali direkt v možgane