moskisvet
FIT

Preizkusil je dieto s pivom in shujšal za 20 kilogramov

26.04.2019, 13:35
0
To vsekakor sodi v rubriko, saj ni res, pa je. Ameriški vojni veteran se je po vzoru menihov poslužil posta s pivom in v 46 dneh shujšal za 20 kilogramov! Kaj je skrivnost diete s pivom, ki so jo izumili pavlinci?

40-dnevni post v katoliškem svetu pomeni čas odrekanj in samodiscipline. Čeprav Cerkev daje nekaj napotkov za post, pa je običajni vzorec, da si zadamo določeno nalogo, kot je 40 dni brez alkohola, sladkorja ipd.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Del Hall, ki je zaposlen v pivovarni Fifty West Brewing Company in velik ljubitelj piva, je pojasnil, da se je za dieto s pivom odločil potem, ko je prebral zapis o strogem meniškem redu pavlincev iz 13. stoletja, ki so se okoli leta 1600 iz Italije preselili na Bavarsko (mesto Au). V času posta so lahko uživali samo tekoča živila in nič trde hrane. Ker so potrebovali nekaj bolj krepčilnega kot vodo, so posegli po pivu, sicer znamenitosti Bavarske regij.

Kasneje so razvili recept za zelo močno pivo, ki ga še danes poznamo kot dopplebock pivo. To je polno hranil, sladkorja in ogljikovih hidratov. Ker so se menihi zbali, da pivo ni primerna tekočina za postni čas, so ga poslali papežu v Rim. Na poti se je pokvaril, nad okusom zgroženi papež pa jim je pivo dovolil uživati, saj naj bi bilo tako odvratno, da jih bo očistilo vseh grehov. Kot zanimivost naj dodamo, da je iz tega piva kasneje nastala pivovarna Paulaner (1634).

PREBERI ŠE
Samo en kozarec na dan ima lahko usodne posledice

Hall je želel preizkusiti, če postenje s ''tekočim kruhom'' zares deluje in napredek dokumentiral na družbenih omrežjih. Kot pravi, je bil najbolj naporen prvi teden, potem pa je dobil občutek, da ni več odvisen od hrane. Dodal je, da se mu je v tem času znižal krvi pritisk in raven holesterola in da je sedaj oborožen z dovolj znanja, da se spopade z debelostjo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.