moskisvet
FIT

Osebna trenerka slavnih razkrila 7 ključnih pravil hujšanja

03.07.2019, 6:51
0
Vrhunska osebna trenerka številnih slavnih, hitrostna drsalka, trikratna olimpijka ter fitnes vplivnica Sarah Lindsay je do sanjske postave pomagala že številnim. Kakšnih prijemov se poslužuje, razkrivamo v nadaljevanju.

Lindseyjeva je zaslužna za postavo številnih zvezdnic. ''Sarah točno ve, kako telo spremeniti v umetnino'', je dejala voditeljica Melanie Sykes. In kakšne nasvete deli svojim slavnim strankam?

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

1. Pijte kavo.
Čeprav mnogi kave ne odobravajo, pa kot odvisnica od kofeina prisega na kavo in pravi, da si z njo prav nič ne škodujemo. Sama jo je sicer začela piti šele pri tridesetih, ko se je športno upokojila. Da je hujšanje s kavo resnična stvar, potrjuje tudi najnovejša raziskava.

2. Pecite pecivo sami.
Če boste sladice delali sami, boste točno vedeli, kaj ste dali vanje, pa še bolj poln okus bo imela. Vložite trud v pripravo čokoladnega avokada ali korenčkove torte. Še vedno bo to kalorična bomba, a bo imel vsaj okus po pravi hrani.

PREBERI ŠE
Hujšanje s kofeinom – nad kilograme s skodelico kave

3. Načrtujte treninge po obrokih.
Sarah priporoča štiri obroke na dan. Njeni so pretežno proteinsko in zelenjavno obarvani. Ogljikove hidrate načrtuje okoli treningov. Če trenira zjutraj, v zajtrk vključi ovsene kosmiče, po treningu pa zaužije sladke žitne kosmiče, da vnese sladkor, ki nadomesti mišični glikogen, ki je glavni ogljikohidratni vir za pridobivanje energije za delovanje mišic. Vadba namreč načne zalogo in veliko lažje je to nadomestiti z živili z visokim glikemičnim indeksom s hitro absorbcijo kot živili z nizkim GI. Če trenira popoldne, si za kosilo privošči sladek krompir, riž oz. katere druge ogljikove hidrate. Pred treningom si privošči kompleksne ogljikove hidrate, po vadbi pa OH-je s hitro absorbcijo. Ker hrano uživa precej pozno v noč, se v zadnjem obroku izogiba maščobam in ogljikovim hidratom. Za večerjo pogosto je belo ribo (brancin), belo meso in zelenjavo. S tem v telo vnese potrebne proteine.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

4. Načrtujte svoje obroke.
Poskušajte čim več hrane pripraviti sami. Tako se boste o njej največ naučili in vse bolje izbirali. Če veste, kaj se nahaja v vaši hrani, se boste lažje prehranjevali kakovostno. Načrtujte svoje obroke vnaprej, saj boste edino tako imeli stvari pod nadzorom.

5. Pijte dovolj vode.
O pomenu vode za človeka ni treba izgubljati besed. Je ključna za optimalno delovanje telesa, zato ne zanemarjajte tega aspekta hujšanja. Dnevne potrebe vode so odvisne od različnih dejavnikov, kot so telesna teža, starost in spol. Priporočilo Evropske agencije za varnost hrane sta 2 litra vode za žensko in 2,5 litra za moškega.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

6. Ne kopirajte prehranskega načrta prijatelja.
Prehranski načrt deluje, ko je prilagojen vam. Samo zato, ker je deloval pri nekom drugem, to še ne pomeni, da bo ustrezal tudi vam. Pridobite strokovno mnenje in vam ulit načrt, ki se ga boste lahko držali na dolgi rok.

7. Uživajte polnovredno hrano.
Jejte čim več kakovostne hrane – to pomeni organska in nerefinirana živila.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.