moskisvet
EROTIKA

Koliko časa naj bi trajalo oralno zadovoljevanje moškega?

02.07.2019, 7:04
2
Vsak ima svoje razloge, zakaj mu je oziroma mu ni všeč oralni seks. Le redko kdaj pa teče debata o tem, koliko časa naj bi trajal idealni oralni seks. Raziskava, opravljena na več kot 1100 Evropejcih in Američanih, je dala zanimive odgovore. Koliko časa naj bi trajalo oralno zadovojevanje moškega? Svoje mnenje so podali tako moški kot ženske.

Predigra vodi v boljši seks in mnogi izberejo prav oralno zadovoljevanje, ki pa je lahko ne le predjed, pač pa tudi glavna jed. Ne glede na to, ali je eno ali drugo, ima oralni seks časovno omejitev. Kajti vsega dobrega je hitro preveč. Kako dolgo naj bi torej trajalo spolno zadovoljevanje moškega z ustnicami in jezikom?

PREBERI ŠE
6 seks položajev z manj potenja za vroče poletne dni

Glede na raziskavo spletne strani Superdrug Online Doctor bi moralo oralno zadovoljevanje moškega v povprečju trajati med 8 in 11 minutami. V Evropi smo moški precej bolj neučakani, saj se bolj nagibamo k osmim minutam kot enajstim, kar najbolj ustreza Američankam. Idealen čas trajanja ''blowjoba'' za Evropejca je 8:20 minute, medtem ko Evropejke menijo, da je to 9:14 minute. Čez lužo moški pravijo, da je idealen čas 9:59 minute, ženske pa da 11:06 minute. V obeh primerih ženske menijo, da bi morala biti felacija daljša, kot si želijo moški.

Ženske menijo, da bi moralo oralno zadovoljevanje moškega trajati dlje, kot to menijo moški.
Ženske menijo, da bi moralo oralno zadovoljevanje moškega trajati dlje, kot to menijo moški./ FOTO: Dreamstime

Raziskovalci so odkrili tudi, da ženske pogosteje oralno zadovoljujejo moškega kot obratno, prav tako se večkrat ponudijo za nudenje te oblike spolnega zadovoljevanja – 60 odstotkov Evropejk in Američank je pobudnic oralnega zadovoljevanja.

V raziskavi so razkrili še kup drugih zanimivih podatkov. Pri Američankah je dvakrat večja verjetnost, da bodo pogoltnile spermo, kot pri Evropejkah. Kar 24 odstotkov Američank to stori vedno, medtem ko 35,5 odstotka Evropejk sperme nikoli ne pogoltne. Takšnih je le 9,7 odstotka. Pri tem je pomemben tudi podatek, da kar 50,7 odstotka moškim ni pomembno, ali ženska spermo pogoltne ali ne.

Kot se je izkazalo, je ključ za zadovoljiv oralni seks komunikacija med partnerjema, saj je 72,2 odstotka vprašanih dejalo, da so z ''delom'' zelo zadovoljni, ko med seksom komunicirata, v primerjavi z ''le'' 61,3 odstotka tistimi, ki ne delijo mnenja. Kar 72 odstotka moških med oralnim zadovoljevanjem preferira očesni kontakt, medtem ko je med ženskami takšnih le 42 odstotkov. Pomemben faktor, da ženske uživajo v oralnem seksu, je tudi, kako hitro vzburijo partnerja. Tri četrtine tistih, ki jim to uspe relativno zlahka, pri tej vrsti spolnega zadovoljevanja uživa. Več kot 50 odstotkov žensk, ki jim partnerja ne uspe spraviti do vrhunca, pri tej vrsti seksa ne uživa.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

tomi.passion@gmail.c ...
02.07.2019, 20:12:47
+4
Mislim, da ta prispevek sodi na Zadovoljna.si, razen, če se tudi tukaj nagovarja geyevska populacija.
debelaberta
02.07.2019, 11:07:23
+21
kaj mi bo statistika, če moja ne potegne