EROTIKA

Keglove vaje za moške: mit ali resnica?

30.11.2018, 8:03
0
V raznih spletnih medijih večkrat zasledimo ponudbe za farmacevtsko izboljšanje spolne vzdržljivosti. Za takšne in podobne kemijske obljube ne moremo reči, ali resnično delujejo ali ne, saj ponavadi takšnim zagotovitvam manjka zadostna znanstvena podlaga. Obstaja pa popolnoma naravna metoda, dostopna vsakemu moškemu, ki se je lahko posluži praktično kjer koli in kadar koli, prav tako pa je učinkovitost te tehnike dokazana v znanstvenih virih.

Mišica služi uravnavanju toka pri uriniranju in doseganju orgazma pri obeh spolih.
Mišica služi uravnavanju toka pri uriniranju in doseganju orgazma pri obeh spolih./ FOTO: iStockphoto

Tako moški kot tudi ženske imamo tako imenovano pubokokcigealno mišico, ki je sprednji del mišice zadnjika in poteka skoraj horizontalno proti trtici. Mišica služi uravnavanju toka pri uriniranju in doseganju orgazma pri obeh spolih. Pri moških pa lahko izvedba vaje, ki krepi to mišico, občutno podaljša nadzor nad samim doseganjem orgazma ter izboljša kvaliteto erekcije.

Metodo sta razvila dr. Mastersin dr. Johnson med raziskovalnim delom na ginekološkem oddelku v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Pet let kasneje, leta 1989, pa je indijska raziskovalna ekipa metodo nadgradila in rezultate objavila v „Indian Journal of Psychiatry“. Raziskava je pod drobnogled vzela 21 poročenih moških, ki so trpeli za erektilno disfunkcijo in prezgodnjo ejakulacijo. Izsledki raziskave pričajo o znatni izboljšavi na obeh področjih. Kar 76 % subjektov je namreč po izvedbi vaje okrevalo.

Prvi korak za izvedbo vaje, ki ga moramo narediti, je, da lociramo omenjeno mišico v našem telesu. Najlažje jo občutimo med uriniranjem, tako da prekinemo curek urina. Na začetku je vajo najbolje izvajati kar med uriniranjem, pozneje pa kadar koli. Mišico napnemo, jo držimo približno 3 sekunde in nato popustimo. To ponovimo desetkrat. Vajo lahko nato izvajamo večkrat dnevno, priporočeno pa je, da med vsako ponovitvijo naredimo dvourno pavzo. Vajo izvajajte vsak dan in kmalu boste lahko opazili spremembe tako pri trdnosti erekcije kot pri doseganju samega orgazma, kar bo nedvomno razveselilo tako vas, kot vašo partnerico. Pa srečno!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.