Moskisvet.com
Par - 3

Brane, pomagaj

'Trije poljubi in še malo jezika za posladek'

Brane Kastelic
13. 11. 2015 09.27
7

Pozdravljen, Brane! Imam en velik problem. S punco sva skupaj 2 leti in 2 meseca, jaz sem star 23 ona pa 21. Vse je bilo lepo in prav, razen tega, da imam jaz kakšen ljubosumni izpad. Vedno mi je dejala, da me noče izgubiti, da ji pomenim vse na svetu in da si ne zna predstavljati življenja brez mene. Nakar pa šok - nekega dne mi reče, da potrebuje čas zase. To me je tako vrglo iz tira, da ne vem več, kaj naj naredim. Dal ji bom čas, ampak se bojim, da se bo potem ohladila in da je konec vsega, čeprav jo noro ljubim in sem pripravljen popraviti to moje ljubosumje. Potem sva se en dan dobila in sva preživela nekaj časa skupaj. Povedal sem ji, da mi je žal in da hočem to popraviti, dejala mi je vtis, da je tudi njej hudo. Ko sva se vozila z avtom, me je objela okoli roke in začela jokati. Vprašal sem jo zakaj, pa mi ni hotela povedati. Ustavila sva se še doma pri mojih starših in šla v mojo sobo. Tam je dobesedno skočila in me objela, nakar so sledili trije poljubi in za posladek še malo jezika. Ne razumem tega obnašanja ali me ima rada? Ali me testira? Ali? Prosim, Brane, pomagaj mi z nasvetom, ker jo resnično ljubim in rad bi popravil in jo dobil nazaj. LP

poljub
poljub FOTO: Thinkstock
Pozdravljen!

Ne bom te slepil: če punca fantu ali fant punci po dobrih dveh letih zveze reče, da “potrebuje čas zase”, je to največkrat konec ali vsaj začetek konca zveze. In ja, v tem času, ki naj bi ga nekdo potreboval zase, se lahko ljubezen razmeroma hitro ohladi. Ali sama po sebi ali zaradi nove ljubezni.

Brez panike, prosim, vendar velikokrat te besede pomenijo, da si oseba, ki jih izgovori, v resnici ne želi nadaljevanja zveze ali da se je začela ogrevati za nekoga drugega ali celo, da se s tem drugim že nekaj dogaja … V tvojem primeru je možno, da gre samo za posledico tvojega pretiranega ljubosumja, ki lahko naredi veliko škodo ljubezni, posebej je pogosto, neprijetno (beseda izpad, ki si jo uporabil, zveni zelo neprijetno) in povsem neupravičeno.

Tvoji izpadi so bili očitno povsem neupravičeni, če sodim po tem, kar ti je vedno govorila (da ji pomeniš vse na svetu, in da si ne zna predstavljati življenje brez tebe …).

Kako si razlagam njeno vedenje, njene besede in tri poljube in malo jezika za posladek, ko sta se tisti dan dobila? Seveda je tudi njej hudo in seveda je jokala in seveda ti je skočila v objem v tvoji sobi in seveda je objem prinesel tri poljube in za posladek še malo jezika … Dve leti in dva meseca sta bila očitno zelo zaljubljen par in njena odločitev, da gresta najmanj začasno narazen ni bila lahka, pa naj je bila to posledica tvojega ljubosumja ali/ali česa ali koga drugega. Ni te “testirala” kot se sprašuješ. Prepričan sem, da je vse, kar je naredila, naredila povsem spontano. To, česar ne veva ne ti ne jaz, je ali so bile solze, poljubi in vse ostalo povezani z njenimi nekdanjimi ali sedanjimi čustvi do tebe ali morda z razdvojenostjo med čustvi do tebe in nekoga … drugega.

Seveda te ima še vedno rada, vendar … Te ima dovolj rada za obnovo/nadaljevanje vajine zveze? So morda njena čustva do tebe na tehtnici s čustvi do nekoga drugega? Problem je v tem, da še vedno ne veš, zakaj je “potrebovala čas zase”. Zdaj nimaš druge izbire kot počakati na to, kaj bo naredila s tem časom. Več, ko si ga bo vzela, manjša je verjetnost, da jo boš dobil nazaj. Čim manj drezaj vanjo, vsakih nekaj dni pa ji le pošlji enostavno sporočilo, nekaj v smislu: Pogrešam te, ljubim te … Z ničemer je ne spominjaj na svoje ljubosumne izpade …

Če bosta spet “shodila”, stisni zobe, ko te bo začelo kuhati ljubosumje, predvsem pa nobenih izpadov več, posebno ne o času, ko sta bila narazen (čeprav te bo “matralo”): ti so za ljubljeno osebo nekaj zelo utrujajočega in odvračajočega. Če jo boš z ljubosumjem še enkrat pregnal od sebe, je ne bo več nazaj. Upam, da nisem, ko gre za tvoje ljubosumje, nehote in na podlagi tvojega pisanja, naredil iz muhe slona. Če sem, potem je boš veliko težje dobil nazaj. Srečno!

Par - 3
Par - 3 FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497