Moskisvet.com
par v postelji

Brane, pomagaj

Štiri leta sta imela vikend seks maratone, potem pa ...

Brane Kastelic
30. 06. 2017 09.06
19

Hojla, Brane. Imam 23 let in sem z istim dekletom že pet let. Večji del sva imela, ker nisva iz istega kraja, v tem času zvezo na daljavo (okoli 150 kilometrov). Pred približno pol leta se je preselila k meni, ker je dobila službo v mojem kraju. To je bilo nekaj, kar sem si vedno želel. Rad jo imam, vendar po pravici povem, da sem si to želel tudi zato, da bi več seksala. Veliko več seksala. Zaradi zveze na daljavo sva prej seksala približno vsakih štirinajst dni, ko sva res bila skupaj za vikend. V glavnem v postelji. Najino skupno življenje pa je, če sem zelo iskren, eno veliko razočaranje. Zlasti glede seksa. V bistvu manj seksava kot prej, ko sva čez vikend, ko sva se dobila, seksala tudi po sedemkrat in večkrat. Zdaj enkrat, tu in tam dvakrat na teden. In to samo enkrat, ne dvakrat, trikrat zapored. Pogrešam seks vikend maratone. Ko jo nagovarjam, največkrat slišim, da bova jutri in da bova zvečer, če želim seksati zjutraj. Res je, da oba delava in obenem še študirava, vendar jaz nisem nikoli preutrujen za seks, ona pa skoraj vedno. Ni mi všeč tudi to, da se, odkar živiva skupaj, tudi precej manj ureja. Pa da ne bi mislil, da doma ona vse naredi. Mislim, da jaz naredim precej več. V bistvu mi je žal, da sva zaživela skupaj in opažam, da sem začel pogledovati za drugimi, posebno zdaj, ko je zaradi poletja vsepovsod videti veliko gole kože. Prej, ko sva imela zvezo na daljavo, tega nisem počel. Kadar rečem, da sem mislil, da bova, ko bova zaživela skupaj, seksala več in ne manj, me očitajoče sprašuje, ali sem si želel, da bi živela pri meni samo zaradi seksa, ali pa mi reče, naj bom potrpežljiv, da se bodo stvari sčasoma uredile. Nisem ravno prepričan. Kaj pa ti? Kaj mi svetuješ? Hvala. Razočaranc

par v postelji
par v postelji FOTO: iStockphoto

Pozdravljen, Razočaranc! Če vama česa pri vajinih mladih letih ne bi smelo manjkati, je to… seks. Absolutno te razumem, ker se zelo dobro spomnim, kaj mi je šlo po glavi pri 23-tih. Samo tri reči pravzaprav: seks, seks in … seks. Čeprav sem tudi sam hkrati študiral in delal. Preutrujen za seks? Nikoli. Alergičen na prelaganje seksa z zjutraj na večer in z večera na jutri? Vedno. Še vedno. Ko gre za ljubezenske zadeve, sem zagovornik tistega pregovora: ne prelagaj na jutri, kar lahko postoriš danes. Moram ti reči, da nisi edini mladec, ki ga je življenje v dvoje med rjuhami razočaralo. Ni malo moških pa tudi žensk, ki se jim to zgodi, ko po večletni zvezi zaživijo skupaj. Delno zaradi (pre)velikih pričakovanj in idealiziranja življenja v dvoje, delno zato, ker se ali eden ali oba pod isto streho v razmerju počutita varnejša, se “sprostita” in “popustita”. To prinese marsikaj, česar prej ni bilo, od “manj rihtanja” do različnih zvokov, ki jih prej nista poznala. Zvokov, kot je na primer dobro staro prdenje. Prinese tudi skupna dela in opravila, kot so pospravljanje, kuhanje in tako naprej. Prinese lahko tudi “popuščanje” v postelji. Ali zato, ker je ta vedno na voljo, ali zato, ker pride na dan dejanski libido. Malce klišejsko bi rekel, da moški ponavadi popusti pri izražanju čustev, ženska pa pri količini seksa. Tvoja punca je očitno popustila pri količini seksa. Si ti morda popustil pri izražanju čustvev in se ti zdi samoumevno, da bo šla s teboj v posteljo že zato, ker je ta vedno na voljo, ne da bi zato naredil kaj drugega, kot rekel, da se ti seksa? Povsem možno je, da ima preveč obveznosti z delom, študijem in skupnimi deli in opravili pod isto streho, kar lahko slabo vpliva na romantiko in seks, vendar v primeru takšne “redukcije” seksa nisem privrženec potrpežljivosti in ne mislim, da se “stvari sčasoma porihtajo” (kot pravi tvoja), ampak da se poslabšajo in da se potem lahko zgodi marsikaj (ti si začel gledati za drugimi). Probleme v razmerjih je treba odpravljati sproti. Rad rečem: če se nabirajo, lahko eksplodirajo in raznesejo … zvezo. Ker je prej enakopravno sodelovala v vajinih seks maratonih, mislim, da jo ovirajo samo nove okoliščine. Bodi razumevajoč, posedi jo in se pogovori z njo najprej o tem, kako se ona počuti v vajinem skupnem življenju, potem pa ji tudi sam povej, kako se ti, iskreno in pošteno ji povej, da jo ljubiš (bolj kot rad te imam, ker imamo radi marsikaj, tudi krompir), in da si jo zdaj, ko sta skupaj, še bolj želiš kot prej. Za zdaj ji še ne razlagaj, da si začel pogledovati za drugimi, lahko pa se pustiš tu in tam “ujeti” pri opazovanja kakšne dobro urejene gospodične ali gospe, da jo pogreješ z nekaj ljubosumja oziroma da ji posredno pokažeš, da to, da živita skupaj, ne pomeni, da si “stoodstotno” njen. Srečno!

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306