Moskisvet.com
Par v postelji - 2

Brane, pomagaj

Sta skupaj le zaradi seksa?

Brane Kastelic
19. 07. 2016 08.23
6

Pozdravljen! Zanima me, kaj naj naredim. S fantom se namreč vsak dan prepirava, sva zelo trmasta, skregava se zaradi malenkosti, ene napačne besede. Vse je narobe, počutim se ujeta v krogu in nikakor ne najdem izhoda. Skupaj sva skoraj eno leto. Na začetku sva se normalno razumela, nikoli ni kompliciral ali bil živčen, vedno je bilo vse v redu, vse sva delala skupaj, zdaj pa je tako, odkar je šel na svoje in odprl slaščičarno. Vsakodnevno se skregava zaradi bedarij, težava je, ker je zelo vzkipljiv, vedno se začne dreti, žali, medtem ko ga jaz samo nemočno opazujem in ga želim z mirnim tonom pomiriti, se normalno usesti in pogledati, kje je težava. Ravno danes mi je rekel, da ima občutek, da mora vedno mene postaviti na prvo mesto in narediti vse, da bo meni prav, šele potem lahko začne svoje delo, opravila in obveznosti, in da mu pri poslu ne pomagam ravno veliko. Vedno mu povem, da ne misli prav, od kod mu ta ideja, da sploh tako razmišlja. Zdi se mi, da najina zveza tone. Včeraj sva se zmenila, da se ne bova kregala, danes pa znova vse od začetka. Ne vem več, ali naj grem ali naj se trudim še naprej, saj mi s takšnim vedenjem daje občutek, da se je naveličal. Vedno, ko mu to omenim, mi reče, da se to dogaja, ker je bil živčen in da me ima še vedno zelo rad. Redno tudi seksava, opažam, da mu z mano nič ne manjka, ampak moje spolno življenje se je malo spremenilo. Odkar so se začeli konflikti, ne doživim orgazma, ne sprostim se, kot sem se včasih, in to opazi tudi on, vendar se zelo trudi, da bi bilo obema super, zdi pa se mi, da vsi te prepiri, kreganje, obtoževanja itd. ne uničujejo samo mojega spolnega življenja in zveze, ampak sem tudi psihično izčrpana. Ne vem več, kako se normalno pogovoriti. Res bi bila hvaležna za pomoč. Pozabila sem omeniti, da je skoraj 15 let starejši od mene in da ima otroke iz prejšnjega zakona, ampak v drugi državi in nima stikov z njimi.

Par
Par FOTO: Thinkstock

Pozdravljena! Zelo nenavadno je, da se moški in ženska, ki sta skupaj šele eno leto, prepirata, kaj šele, da se prepirata zaradi vsake malenkosti. Najslabše od vsega, kar si omenila, je, da se po šele letu dni dere nate, te obtožuje in žali. Kako ne bi bila psihično izčrpana in nesproščena! Zelo logično je, da njegovo nesprejemljivo in najmanj nepošteno vedenje prinaša težave v postelji. Očitno samo tebi 'uničuje spolno življenje' (napisala si, da njemu v seksu nič ne manjka).

Sama si omenila več razlogov za njegovo vedenje: živčko je, vzkipljive in trmaste narave in skoraj petnajst let starejši od tebe, kar ni dobro za vajino zvezo. Praviš tudi, da je bilo vse v redu in normalno in da sta se razumela in vse delala skupaj, dokler ni šel na svoje in odprl slaščičarno. Rad bi ti rekel, da je ta novi izziv, ki gotovo zahteva več njegovega časa in pozornosti, povečal njegovo siceršnjo živčnost in vzkipljivost oziroma da je slaščičarna edini razlog za njegovo prepirljivost, pa se bojim, da ni. Če je 'zaradi ene same tvoje besede nenadoma vse narobe' in tip izgubi živce in se začne dreti, te obtoževati in žaliti, po mojem pomeni nekaj drugega. Najprej to, da ima resnejšo težavo z vzkipljivostjo, ki se bo, če boš ostala z njim, slabšala. Že to, kar se je dogajalo do zdaj, je zame nesprejemljivo zlorabljanje partnerice psihične vrste.

Par v postelji - 2
Par v postelji - 2 FOTO: Thinkstock

Da je nekaj narobe z njim, mi pove tudi, da ima otroke iz prejšnjega zakona, s katerimi nima stikov. To, da so v drugi državi, ni pomembno. To, da nima stikov s svojimi otroki, ni normalno. Ti je kdaj povedal, zakaj jih nima? Obenem te razglaša za oviro pri … poslu, čeprav ti praviš, da ne veš, od kod mu ta 'ideja' in zakaj tako razmišlja. Mislim, da vem: ni res, da se vede tako, kot se, samo zato, ker je živčen, in ni res, da te ima zelo rad. Ni živčen samo zaradi slaščičarne, ampak tudi zaradi zveze s teboj in zaradi tebe. 'Zelo rad' te ima samo zato, da ima … 'reden seks'. Pošlji ga v … slaščičarno. In mu reci, naj ostane tam in se ne vrača več k tebi, ker ta tvoja zveza nima prihodnosti.

Prej lahko 'testiraš' mojo teorijo, da je s teboj samo (še) zaradi seksa. Ostani še nekaj časa z njim, vendar po njegovem naslednjem izbruhu ukini seks in mu povej, ko ga bo hotel, da ne boš več seksala z njim, dokler ne bo spremenil svojega vedenja, in da ga boš po naslednjem izbruhu zapustila.

Če bo obljubil, da se bo spremenil, vztrajaj pri abstinenci najmanj dva tedna. Če bo, kot pričakujem, ravno nasprotno, 'popenil', odkorakaj in se na obračaj. Tudi tebi bom napisal, kar sem že številnim: imejmo taka razmerja, kakršna si želimo, ne pa takih, ki si jih ne želimo. Želim ti več sreče v naslednji ljubezni.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417