Moskisvet.com
varanje

Brane, pomagaj

Slovenka priznala: Mož misli, da je otrok njegov, v resnici pa ...

Brane Kastelic
02. 03. 2015 08.16
116

Prebujena vest. Kaj zdaj? Moja dilema verjetno niti ne bi smela biti omenjena, vendar ker je situacija pri meni zelo resna, je tudi vprašanje, ki sledi zelo resno. Pred nekaj leti sem imela kratko avanturo s poročenim moškim, ki ima tudi dva otroka. Avantura pa žal ni ostala brez posledic, s tem moškim sem zanosila, vendar sem svojemu partnerju to prikrila in misli, da je otrok njegov. Moški, s katerim sem zanosila, je takrat želel, da naredim splav, vendar jaz tega nisem želela, sedaj eden do drugega nimava nobenih obvez niti stikov, vendar pa se je v meni prebudila vest in ne vem, kaj naj storim. Želela bi povedati to svojemu partnerju, vendar se bojim, da bom uničila dve družini in vsem vpletenim zakomplicirala življenje. Ne vem, ali naj raje še naprej molčim, čeprav bo to celo življenje zelo težko in vsak pogled na otroka me bo spomnil na moj greh. Brane, kaj bi mi ti predlagal, da storim: naj se zaupam partnerju in sprejmem vse posledice (da bova šla narazen, sploh ni vprašanje), poleg tega ne vem, kako bom razložila to otroku. Ali naj potlačim klic vesti in molčim, dokler bo to mogoče oz. do smrti. Hvala za odgovor!

Razjeda jo slaba vest.
Razjeda jo slaba vest. FOTO: iStockphoto

Pozdravljena!

Dileme ni! Ne more je biti. Nisi ne prva ne zadnja ženska, ki se ji je zgodilo, kar se je zgodilo tebi. Po eni izmed novejših študij so ljubimci, ne pa možje in drugi stalni partnerji, očetje vsakega 25. otroka. Nimaš izbire: klic vesti/prebujeno vest boš morala, kot si sama namignila, potlačiti, ker bi to priznanje/razkritje vse preveč ljudi, predvsem pa tvojega drugega otroka vse preveč prizadelo.

Kaj bi dosegla s tem, da bi to kratko afero in resničnega očeta otroka razkrila partnerju, ki tega ne bo mogel/hotel/želel razumeti? Absolutno nič dobrega. Kratke in vse druge avanture so bile, so in bodo del življenja. Za nezvestobo je tako zelo velo razlogov, da bi jih lahko našteval v naslednjih petdesetih vrsticah, pa jih ob tej priliki ne bom, ker za tvojo “situacijo” niso pomembni. Res je, da priložnosti delajo tatove, a največkrat je vir nezvestobe vir v zakonu/razmerju. Vest se prebudi in zaspi, pa spet prebudi in spet zaspi … S tem se boš morala sprijazniti. Kar ne veš, ne boli. Zato niti besede, ne zdaj, ne v prihodnosti ne oziraje se na to ali bosta s partnerjem ostala skupaj ali se kdaj v prihodnosti razšla.

Nekatere dogodke moramo hočeš/nočeš vzeti s seboj v… grob. Preusmeri pozornost s klica vesti na partnerja, na vajino razmerje, na vajino družino.

 

KOMENTARJI (116)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369