Moskisvet.com
Orgazem - 2

Brane, pomagaj

Si za 'zunanje' občevanje?

Brane Kastelic
15. 07. 2016 10.00
9

Živijo, Brane! V tvoji rubriki sem zasledila, da nisem edina z naslednjim problemom. Ker pa v dozdajšnjih odgovorih še nisem zasledila odgovora, ki ga iščem jaz, sem ti pisala še sama. S fantom (21 in 23 let) sva skupaj že dve leti, prav tako imava spolne odnose že podoben čas. V tem času še nisem doživela orgazma, ne z njim ne sama, nikoli, tudi pri športu ne. Pred njim še nisem bila z nikomer, on pa je že imel kar nekaj deklet in z njimi ni imel problemov z nedoseganjem orgazma. Tako da je očitno problem nekje v meni. Najin spolni odnos po navadi traja po eno uro, pri tem si pomagam tudi sama, vendar brez uspeha. Izvajava različne položaje, vendar brez uspeha. Prav tako sva za večjo sprostitev pred odnosom spila nekaj alkohola, kar je bilo tudi brez uspeha. Nekako ne veva več, kaj lahko še poskusiva. Sama pa tudi ne vem, kaj naj pričakujem kot orgazem, saj sem vedno bolj izgubljena glede tega. Zdi se mi, da pridem do neke točke, kjer sem že blizu orgazma, vendar ne gre naprej, čeprav ne spreminjam tehnike, kar naenkrat me pa vse mine, nisem več vzdražena. Kaj bi lahko bil razlog? Je razlog v glavi ali je bolj fizične narave? Pri spolnem odnosu sem sproščena in uživam, vendar bi rada več kot samo to. Nekje sem zasledila, da je razlog za nedoseganje orgazma lahko tudi kolesarjenje (čeprav ne vem, kako je to mogoče, saj naj bi pri tem športu ženska najlažje dosegla orgazem). Namreč tudi sama kolesarim – le rekreativno, vendar še vedno zelo pogosto. Je to lahko povezano? Kaj lahko še naredim/-va, da me pripeljem/-va do orgazma? Zaradi tega sem zadnje čase bolj slabe volje, saj se tega nekako sramujem, ker imam občutek, da je z mano nekaj narobe ali pa da sem nesposobna. Zadnjega pol leta se tudi sama več zadovoljujem in pri tem gledam porniče, da sem bolj vzburjena, vendar orgazma ni od nikoder. Prosim, pomagaj, oba ti bova zelo hvaležna.

Spolnost - 6
Spolnost - 6 FOTO: Thinkstock

Živijo!

Najprej: nobenega sramu, prosim. In nobenega občutka nesposobnosti. Ženske ste tako zelo različne, ko gre za doseganje orgazma, da to ni res. Ene ga doživljajo zlahka, en, dva, tri, večina pa se mora zanj zelo potruditi, se naučiti dosegati orgazem. To je veliko težje, kot se naučiti, ker si ga ravno omenila, voziti kolo ali plavati.

Dajva najprej odpraviti s tem vplivom kolesarjenja na seks oziroma orgazem. Načelno velja, da je vsak šport dober za seks. Res je, da je nekaj študij pokazalo, da žensko kolesarjenje zmanjša občutljivost ženske tam dol’, v mednožju, vendar po veliko letih resnega treninga in tekmovanja. Ti si premlada in samo amaterska kolesarka, da bi bila tvoja ženskost zaradi kolesarjenja kaj manj občutljiva, vendar … ne bo nobene škode, če se morda za krajši čas odpoveš kolesarjenju, dokler ne dosežeš cilja (v postelji), ali da se vsaj nekaj ur pred seksom odpoveš kolesarjenju. Kot rečeno: prepričan sem, da to nima nobene zveze s tvojim problemom. Malo je nenavadno, da po dveh letih spolnih odnosov, ki trajajo po eno uro, še nisi doživela orgazma. Če prav razumem, orgazma nisi še nikoli doživela, ne s samozadovoljevanjem ne kako drugače.

Prav ukrepaš, ker se več samozadovoljuješ. To je najboljša pot za to, da se naučiš doživeti orgazem. Ne bi te rad poučeval, kako to počni, ker sem prepričan, da veš, kaj delaš, vendar bi ti predlagal, da si raje kot porniče pogledaš kakšen poučni filmček o oblikah in načinih ženskega samozadovoljevanja, ki jih je kar nekaj. Morda pa boš videla in slišala kaj koristnega. Nekatere ženske pri samozadovoljevanju potrebujejo samo prst, dva, druge pa tudi kakšen pripomoček. Vibrator, na primer. Si že poskusila? Tako ali tako pa veš, da je pri samozadovoljevanju ključnega pomena stalen, ponavljajoč ritem draženja klitorisa, ja? Si pomagaš z dihanjem? Takim globokim? In stokanjem? In fantazijami? Kar zadeva seks s fantom: najprej ne verjemi mu vsega o tem, da njegova prejšnja dekleta niso imela nobenih problemov pri doseganju, ker to zelo verjetno ni res. S tem se morda brani pred (samo)kritiko. Kakorkoli, ni pomembno. To, kar je pomembno, je, da se zares sprostiš. Po tem, kar si napisala, nisi zares sproščena. Pozabi na orgazem. Odmisli ga, res, ne razmišljaj o tem, ali bo ali ne bo, pa zakaj ga ni bilo in tako naprej, ampak se prepusti in predaj užitkom, ki jih čutiš, pa se bo zgodilo veliko prej. Včasih je, tudi pri seksu, manj … več.Zato je bolje poenostaviti zadeve.

Ne »izvajati različnih položajev«, ampak se osredotočiti na enega, in sicer tistega, pri katerem ti najbolj uživaš, to pa bi moral biti položaj, v katerem je tvoj klitoris ali deležen največ posrednega božanja, ali položaj, v katerem je mogoče klitoris najlažje neposredno božati. Večina žensk ne doživi tako imenovanega vaginalnega orgazma, skratka orgazma brez posrednega ali neposrednega božanja klitorisa. Nekaterim ženskam ugaja neposredno draženje klitorisa med občevanjem, drugim ne, in imajo raje posredno, s partnerjevim telesom (primerno obložena sramna kost nad penisom). Kako se odzivaš na oralni seks? Moški jezik lahko dela čudeže, če ga moški zna sukati in z njim prav zaigrati in poplesovati na klitorisu in okrog njega. Spet velja: ne malo tu in malo tam, ampak stalni ponavljajoči ritem z ne premočnim in ne preblagim pritiskom.

Spolni odnosi
Spolni odnosi FOTO: Profimedia
Trik, ki pomaga pri tretju bolj trdih orehov in ki utegne pomagati tudi vama, je nekaj, čemur pravim zunanje občevanje. Drsanje po penisu. Ali od zadaj ali od spredaj. Lahko tudi od zgoraj. Penis je med nogama, a ne v vagini. Ženske sramne ustnice objemajo penis, ki v ponavljajočem ritmu drsi med sramnimi ustnicami in po klitorisu, ti pa z roko skrbiš za to, da se ne odmika in ga ravno prav pritiskaš na klitoris. Vse, kar pri tem čutiš in, če hočeš, tudi vidiš, in vsa ta vlaga, ki pri tem nastane, bi skupaj morali delovati. Vztrajnost pri tem je lepa čednost.

Tudi pri tem in vseh drugih posteljnih aktivnostih v dvoje je pomembno žensko dihanje in stokanje … Nekaterim ženskam pomaga spodbujanje partnerja: še, še, še, še malo … Ali kaj bolj konkretnega. Fu… me, še me fu… Karkoli deluje! Tehnika je pomembna, vendar se mi zdi, da mičkeno preveč mehansko pristopata k stvari. Več strasti, več zvokov, več krikov in šepetanj, bolje je. Srečno!

 

Orgazem - 1
Orgazem - 1 FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497