Moskisvet.com
Igranje video igric

Brane, pomagaj

Naj se jim priključi ali gre?

Brane Kastelic
05. 08. 2015 08.20
4

Ne morem verjeti, da sem ena izmed tistih,ki ti pišem. Res ne ve, kaj naj storim. S fantom sva skupaj skoraj 4 leta in je obseden z video igricami. Star je 26 let. In še ena stvar je, zdi se mi, da mu je z menoj bedno. To sklepam po tem, ko sva narazen in se meniva, kdaj se bova videla, sem vedno jaz tista, ne pretiravam ... Prav vedno jaz dajem pobudo, kdaj bova se videla, če pride k meni ali jaz k njemu. To sem mu že večkrat omenila, njegov odgovor pa je vedno isti, in sicer, da ni pomembno, kateri da pobudo. Ne da se mi več z njim načenjati te teme, ker je odgovor vedno enak. Plus, ko se pol zmeniva, kdaj se vidiva oz. jaz dam pobudo, če pride jutri k meni, pride vedno zvečer. Čeprav je cel dan doma, ne pride nikoli prej. Saj razumem, da sva potem skupaj nekaj dni, ampak mi daje občutek, da nima interesa, da bi se videla. In ja, če se vrnem k igricam. Ko sva skupaj, jih igra po 4 ure na dan, včasih več. Pa še pol, ko sem pri njemu, hodiva okoli k njegovim kolegom, njegov izgovor je sicer, da se druživa, ampak dejansko on tam igra igrice, jaz pa sedim kot bud*ala. Res ga imam rada, skupaj sva že dolgo in ga ne morem pustiti. Veliko sem premišljevala, in vedno pridem do enakega zaključka, da nisva za skupaj. Ampak ga enostavno ne morem pustiti. Ne vem, kaj naj storim. Res te leeeepo prosim za en dober nasvet ! V upanju da mi boš odgovoril, se ti fuuul zahvaljujem!! Pozdravček!

Igranje video igric
Igranje video igric FOTO:

Pozdravljena! Čisto nič ni narobe s tem, da si mi pisala, če sama ne veš, kaj naj storiš. Posebno zato, ker sem prepričan, da še daleč nisi edino dekle, ki ima podoben problem kot ga imaš ti.

Tvoj 26-letni fant je v približno tistih letih, da je pripadnik generacije, ki je tam od zgodnjih najstniških let odraščal ob video igricah. Za številne fante pri teh letih je povsem “normalno”, da dve, tri ure dva, tri dni v tednu preživijo z igranjem računalniških video igric, ali v dejanski družbi, ali povezani prek interneta. Vem, ker imam doma natančno 26 let starega sina, ki pa res nikoli ne da prednosti video igricam pred “kakovostim” časom s svojim sedanjim dekletom (enako je bilo tudi pri prejšnjih dekletih), s katerim pogosto po “kakovostnem” druženju v dvoje skupaj igrata video igrice, ki so všeč tudi njej. Mislim, da so ji dejansko všeč in da ne gre za tisto, saj poznaš, “če jih ne moreš premagati, se jim pridruži”, kar pa je nekaj, na kar tudi ti pomisli. Če je pač možno.

Video igrice so pri tej generaciji številnih fantov pa tudi kar nekaj deklet postale del življenja oziroma zabave. In povsem nesmiselno je ... lulati proti vetru. Tavelik sine tudi športu daje prednost pred video igricami. S skupino prijateljev pa imajo približno en deklet prost večer na teden za video igrice. Z drugimi besedami: vse opisano se mi zdi v mejah normale, oziroma daleč od tega je, da bi lahko rekel, da je zasvojen z video igricami.

Tvoj fant je morda izven tega, čemur pravim meje normale. Ne vem, ali je zasvojen z video igricami, vem pa, da je to povsem možno, predvsem pa vem, da ni prav, da jih, ko sta skupaj, igra tudi po štiri ure na dan, včasih pa tudi več, in da vajino družabno življenje v krogu prijateljev v bistvu izkorišča za igranje videoigri medtem ko ti sediš ob njem ali kje blizu kot… budala (tvoje besede).

Bolj kot ta njegova najmanj določena mera zasvojenosti z video igricami me skrbi to, da si ti vedno tista, ki predlagaš ali organiziraš vajino druženje. Res je sicer, da je vseeno kdo je pobudnik, če sta pobudnika oba in to v približno enaki meri. Če je vedno pobudnik eden, drugi pa nikoli, je zelo možno, da je ne samo zagret za pretirano igranje videoigri, ampak tudi, da se je po štirih letih ohladil do tebe. Ne vem ali sta ali nista za skupaj, ker si mi povedala premalo o drugih ujemanjih in neujemanjih, vem pa, da tako kot je zdaj, ne more biti in ta sedanje stanje vajine zveze ne vodi nikamor drugam kot v tvoje vse večje nezadovoljstvo. Prav gotovo ne pelje v izboljšanje.

Kaj lahko narediš?

Ne prav veliko, če si res vedno samo ti pobudnica vajinega druženja. Nimam občutka, da zahtevaš oziroma si želiš več “kakovostnega” časa, imam pa občutek (ker praviš, da vedno pride k tebi šele zvečer, čeprav bi lahko prišel veliko prej), da pride šele potem, ko se je naigral video igric, ker mu vajina zveza ne pomeni več prav veliko. Oprosti, ampak to je edino, kar lahko sklepam po tem, kar si mi povedala. Ne preostane ti nič drugega, kot da se ali sprijazniš s stanjem, kakršno je, in s tem, da ne bo nič boljše, ampak kvečjemu slabše, ali pa, da se odločiš za eno izmed dveh tveganih strategij, ki utegne ena hitro, druga počasneje prinesti konec vajine zveze: da mu ali poveš, da se mora zelo na hitro spremeniti in dati prednost tebi, če še želi biti s teboj ali pa da enostavno ne daš več prav nobene pobude za druženje z njim.

Če se ti bo potem oglasil šele po tednu dni, ne boš vedela veliko več, saj ne bo jasno, ali je željan samo seksa (potreben!), ne pa tudi tebe, ali pa je željan tudi tebe – v tem primeru je še nekaj upanja za vajino zvezo. Če se bo tudi potem oglašal samo po enkrat na teden, je zelo verjetno željan samo seksa. Če se ne bo oglasil dva do tri tedne, potem ga … pozabi.

Praviš, da ga imaš zares rada. Lepo, vendar je premalo. Tudi on bi tebe moral imeti zares rad. Zdi pa se mi, da ima zares rad samo sebe in video igrice. To, da ne moreš pustiti nekoga, ker si z njim dolgo, ne vodi nikamor. Verjamem, da si je po štirih letih težko predstavljati biti z nekom drugim in početi vse drugo z nekom drugim, posebno seksati z nekom drugim, vendar sploh ni tako “hudo” kot si morda zdaj predstavljaš. Prav gotovo je zabavnejše kot biti z nekom, ki štiri ali več ur ob tebi igra video igrice ali jim posveti več časa kot tebi. Mislim, da z njim izgubljaš čas. Že nekaj časa. In da mu moraš že “jutri” povedati, naj se odloči, kaj mu pomeni več: ti ali video igrice. In potem primerno ukrepati.


 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 313