Moskisvet.com
impotenca

Brane, pomagaj

Miha razkril, kaj se dogaja za vrati domače spalnice

Brane Kastelic
28. 12. 2017 07.48
8

Branko! Nate se obračam s težavo, ki se mi je začela dogajati pred kakim mesecem, ko mi je žena po petnajstih letih zakona upravičeno razkrila, da je nezadovoljna z najinim seksom in da že dolgo trpi zaradi tega, vendar bi zdaj rada proaktivno rešila to za oba. Ker kljub temu verjame v najin zakon, mi je ponudila nekakšno odprto razmerje, saj misli, da je težava v tem, ker se mi zdi po njenem neprivlačna in zato nočem seksati z njo. Po dolgem času je pokazala, da je postala svobodna, uspešna in močna ženska z velikimi libidom, ki ve, kaj hoče. Kar sem slišal o odprtih zvezah, so se še vse slabo končale, in nimam niti želje, da bi si iskal spolno partnerico zunaj zakona. Z istim dnem po tem pogovoru se je v meni nekaj zlomilo. Kot bi me spreletela strela z jasnega, sem iz danes na jutri izgubil željo po spolnosti. Da bi bila težava toliko večja, sva se z ženo pogovorila, da bova poskusila rešiti zakon in za kaj takega bi bil dobrodošel dober seks, če ne celo nujen. Po več poskusih spolnega odnosa sem ugotovil, da imam težavo z erekcijo, katere razlog je bila ta nesproščenost, tesnoba, strah pred tem, da jo bom izgubil. Strah pred zatajitvijo mi blokira sprostitev, da bi se usmeril zgolj na seks, posledično se potem vedno znova pojavljata njeno razočaranje in potrditev, da ima prav o svoji neprivlačnosti zame. Bral sem o tem in se posvetoval strokovnjakom ter ugotovil, da imam po mojem anksiozno težavo, kar naj bi skupaj rešila s postopnim približevanjem in počasnimi koraki. Na podlagi tega sva imela nekaj uspešnih oralnih odnosov in tudi spolna odnosa, ki sta se končala z moje strani prej kot običajno. Sam si to štejem za majhne zmage, toda žena je neučakana z vsem skupaj, saj je dolgo čakala name in ima sama s seboj že dovolj težav. Zdi se mi, da ovira najine poskuse njeno podcenjevanje moje težave, ki jo vidi le kot izgovor. Od nje bi potreboval čas, da premagam svojo težavo. Ker ženo ljubim, se na vas obračam s prošnjo, če imate morda kako idejo, nasvet, kako bi se znebil nesproščenosti in rešil najino spolnost? Kljub njenemu zatrjevanju, da bi najin zakon lahko dobro funkcioniral, če bi si dopuščala svobodo, v to dvomim in mislim, da bi bil to začetek konca najinega zakona. Ona to vidi kot rešitev tudi zame, saj naj bi s tem začel pridobivati samozavest in se mogoče spet nazaj vrnil v spalnico kot poskočen žrebec, ki ga tako zelo potrebuje. Vesel bom vašega odgovora. Hvala in lp, Miha.

par v postelji
par v postelji FOTO: Thinkstock

Pozdravljen Miha!

Ti sicer praviš, da ti je žena po petnajstih letih “upravičeno razkrila, da je nezadovoljna z vajinim seksom” in da je “že dolgo trpi zaradi tega”. Ne vem, ali je razkritje upravičeno ali ne. Ti veš, saj si bil zraven. Je bil vajin seks res tako slab in tako nezadovoljiv zanjo? Nisi nikoli opazil znamenj, da je nezadovoljna? Mislim, da je bolj malo žensk, ki bi petnajst let čakale na to razkritje, s katerim ti je seveda sesula ne samo ego, ampak tudi … erekcijo. Več ko razmišljaš o tem, slabše je. Po pravici povedano, mi je sumljivo, da si nenadoma, po petnajstih letih, želi “proaktivne rešitve”, in to ne s teboj, ampak z drugim(i) moškim(i), saj ti je “ponudila” tako imenovano odprto razmerje.

strast
strast FOTO: iStockphoto

Kdor predlaga takšno odprto razmerje, ki pri veliki večini parov ne vodi prav nikamor drugam kot v ločitev, ga največkrat predlaga zato, ker ima že izbranega novega spolnega partnerja, s katerim ali želi spati, ali pa že spi, ne želi pa se (še) odpovedati varnosti in udobju dolgoletnega razmerja. Napisal si, da je “da je po dolgem času pokazala, da je postala svobodna, uspešna in močna ženska, ki ve, kaj hoče”. Kaj naj bi to pomenilo? Petnajst let naj bi tiho prenašala nezadovoljstvo v postelji, zdaj pa nenadoma potrebuje poskočnega žrebca? Vajin dialog o vajinih težavah v postelji vse preveč vodi ona. Tudi ko v odprtem razmerju “vidi rešitev zate, saj bi s tem po njenem začel pridobivati izgubljeno samozavest in se “mogoče spet nazaj vrnil v spalnico kot poskočen žrebec, ki ga tako zelo potrebuje” (tvoje besede).

Zaradi naskakovanja druge ali drugih žensk boš prej izgubil kot pridobil zanimanje za to, da bi se vrnil v zakonsko spalnico kot poskočen žrebec. Prepričan sem, da ti ni povedala vsega oziroma da ti nekaj prikriva. Poskusi to ugotoviti na miroljuben pameten način s pogovorom. K reševanju problema sta prav pristopila (“s postopnim približevanjem in počasnimi koraki”), in že požela prve sadove (“na podlagi tega sva imela nekaj uspešnih oralnih odnosov in tudi spolna odnosa”). Sam si to upravičeno “šteješ za majhne zmage”. A tvoja žena je neučakana in te je prepričala, da je “dolgo čakala nate in ima sama s seboj že dovolj težav”.

Vse bolj sem prepričan, da že ima … ljubimca, ali da se ji nek moški ponuja za ljubimca, in da jo to mika. In da je ponudba o odprtem razmerju samo kamuflaža. Upam, da se motim. In da bosta problem rešila z vrnitvijo k osnovam: veliko božanja, veliko poslušanja (tvojega) tega, česa in kako si želi, veliko predigre, katerega pomemben del je oralni seks, predvsem pa z veliko potrpežljivosti. Ti jo imaš, morda še preveč. Mimogrede, si pomislil na vsaj začasno farmacevtsko rešitev (veliko menda odlično delujočih erekcijskih pilul je na voljo, ki veliko večino moških menda spreminjajo v poskočne žrebce ne oziraje se na starost – svoje nisi omenil)? Prej se seveda posvetuj z zdravnikom … Srečno!

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492