Moskisvet.com
težave v odnosu med partnerjema

Brane, pomagaj

Ko je spolnost mučenje in ne užitek

Brane Kastelic
26. 05. 2016 07.59
2

Brane pozdravljen, imam kar velik problem. S fantom sva že nekaj časa skupaj, noro zaljubljena ampak problem tiči v meni. Že nekaj časa nimam niti malo želje do seksa. Prav odveč mi je. Že prej mi ni bil ravno pomemben, ampak to se mi pa še ni zgodilo. Bolj me spravi v grozno voljo. Niti prisilit se ne morem v to. Fant pravi da je mogoče to le obdobje, in da mu ni težko brez, saj me zelo zelo ljubi, ampak vem da ni tako. :( Ne jemljem kontracepcijskih tablet, je pa vmes prišlo do nosečnost a žal tudi do spontanega splava. Sej meni ni problem biti brez ampak vem kako je Vam, moškim. Nočem da je fant ''slabe'' volje, čeprav pravi da ni nič hudega. Res ga nočem izgubit, ampak seks mi je vse bolj le mučenje, kot pa užitek. Nočem ga izgubit, ampak ne morem si pri tem pomagat. Psihologi in psihiatri ne pridejo v poštev, ker so pri meni opleli že nekaj časa nazaj, žal nisem človek, ki bi mi pogovor pomagal. Že vnaprej se ti zahvaljujem za odgovor. Vem da je precej čudno vprašanje (tud počutim se kot nezemljanka) ampak samo nate se še lahko obrnem da mi pomagaš če boš le lahko. Lepo Te pozdravljam

Težave
Težave FOTO: Thinkstock

Pozdravljena!

Žal ni vedno tako kot je v ljubezenskih in erotičnih zgodbah, v katerih (tudi v mojah zgodbah) nora ljubezen vodi v nori seks oziroma da velika romantična ljubezen prinaša tudi strasten in dober seks. Posebno, če gre za žensko (ali moškega) z bolj šibkim libidom kot si ti, ki praviš, da ti seks že prej ni bilo ravno pomemben. Vseeno je nanavadno to, da ti je seks bolj mučenje kot pa užitek. To mi je najbolj dalo misliti.

Ljubezen ni nujno tista, ki prinaša seksualno poželenje. Pri parih z močnim libidom vodi v veliko in zelo veliko seksa, posebno na začetku razmerja. V naših možganih sta različna, ločena dela pristojna za ljubezen in seksualno poželenje. Slišati bo neverjetno, vendar je res: seksualno poželenje lahko povečuje ljubezen, ne velja pa tudi obratno: ljubezen sama po sebi ne povečuje seksualnega poželenja. Veš, kaj pri ženskah najbolj povečuje seksualno poželenje? To ni ravno ljubezen, ampak to, kar ve, da bo imela od seksa. Pričakovanje dobrega seksa. Pričakovanje orgazma. Če se vse to dogaja z nekom, ki ga noro ljubi, se ima dobro, se zabava, mu zaupa, ga občuduje kot človeka, je idealno.

Težave spolnost
Težave spolnost FOTO: iStockphoto

Na željo po seksu z aktualnim partnerjem vplivajo tudi seksualne izkušnje s prejšnjimi partnerji. Boljše ko so, bolj si ga želi tudi z njim. Kakšne so tvoje? Misliš, da gre res samo za šibak libido, ali imaš slabe izkušenje s slabim neorgazmičnim seksom v preteklosti? Kakšen seks je zate bolj mučenje kot užitek? Vsak? Ali morda samo penetracijski (vaginalni)? Tvoj fant zveni izjemno razumevajoče, in to je lepo, verjetno pa ne bo trajalo v nedogled. Seveda se ne moreš prisiliti, da ti bo seks všeč (lahko se samo pretvarjaš, kar pa ne bo koristilo nikomur). Se samozadovolješ? Če se ne, se začni…

Prebuditi moraš svoje telo, v njem sprožiti željo po mesenih užitkih in po… orgazmu. Obenem ali namesto tega, s fantom začasno opustita spolno občevanje. Cilj ljubezenskega obiska v postelji naj ne bo občevanje, ampak gola intima. Erotika. Božanje, veliko božanja, zelo veliko božanja. Ločenega. On tebe, ti njega. Do konca. Do orgazma. Tudi oralni seks je idealen za tvoje prebujanje. Res si vzemita čas. Zakaj ne tudi za erotično masašo (knjige obstajajo o tem). Upam, da ti/vama bo uspelo. Srečno!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492