Moskisvet.com
telefon pozimi - 4

Brane, pomagaj

Slovenec priznal: Vsega je kriv alkohol

Brane Kastelic
27. 02. 2015 13.38
12

Pozdravljen, Brane. Zate imam mogoče kar malo več vprašanj, na katera upam, da mi boš znal odgovoriti. Star sem 19 let in letos sem zaključil z srednjo šolo. Sem zelo deloven tip človeka, saj redno delam že 2 leti in pol, tako med počitnicami kot med šolo. Kakor vsak 19 letnik bi tudi sam želel imeti punco, katere pa na žalost nimam časa iskati, saj moji dnevi potekajo predvsem ... spanje ... služba ... spanje (delam tudi po 12-18 ur, prost sem pa 1 dan na teden). Možnosti, da bi pa manj delal ni, kajti si vse položnice in bencin plačujem sam. Seveda zahajam kdaj pa kdaj na kakšno žurko, vendar so to bolj ali manj rojstni dnevi itd., tako da že vse poznam, če pa že spoznam kakšno punco in imam z njo kakšno krajšo romanco, je seveda na koncu vsega kriv alkohol. V nasprotnem primeru sem pa tudi sam preveč sramežljiv, da bi punci naslednji dan (po kakšni nori noči) poslal sms ali pa jo kliknil na fbju, pa tudi če mi je bila zares všeč: enostavno zmeraj čakam in upam, da to stori ona, če pa ne, si pa zmeraj rečem move on in čakam do naslednjič. Nato imam še drug problem, in sicer zelo sem nezaupljiv do punc, saj sem jih imel kar nekaj, vendar sem bil zmeraj razočaran, če ne zaradi prevare pa zaradi česa drugega. Res je pa še nekaj, in sicer, da kadar sem prost (po več dni skupaj), zelo rad zahajam na partije izven Slovenije, kar večino punc moti (ker si mislijo, kaj vse bom delal), z menoj pa do zdaj ni šla še nobena, ker nima denarja ali pa ker ne mara mojega stila glasbe. Kako naj najdem pravo, ki bo razumela moj "delovni" položaj, bo rada zahajala na partije in ki bo res vredna mojega zaupanja, da ne bom na koncu ponovno razočaran.

Pozdravljen Razočaran! S čakanjem na to, da te bo dan po tistem, ko spoznaš punco, ki ti je všeč, ona prva poklicala, ne boš daleč prišel … Nasprotno, če je ne pokličeš drugi ali tretji dan po tistem, ko ti je dala … telefonsko številko, bo prepričana, da te ne zanima, in bo, tudi če se je zagrela zate (če ti da številko, si premagal prvo oviro, kar pomeni najmanj to, da ni nezainteresirana), spomin nate hitro zbledel. Če je resno pričakovala klic, bo mislila, da si dobil še kakšno številko, in se odločil za nekaj “boljšega”. V tem primeru boš še hitreje pozabljen. Mimogrede, ko boš vendarle zbral korajžo, ne kliči takoj, prvi dan, da ne boš izpadel dešperaten, ampak počakaj najmanj en dan, raje dva in kliči tretji dan. Ne pa kasneje.

Preseneča me, da pri samo devetnajstih letih praviš, da si bil razočaran nad vsemi dosedanjimi puncami. Če ne zaradi prevare pa zaradi česa drugega? Malo pretiravaš? Ali morda samo njih kriviš za to, da se ni izšlo? Koliko pa jih je bilo? Po dveh, treh ne moreš soditi vseh in nobeni več zaupati. Če jih je bilo, kaj pa vem, pet in več, je zgodba drugačna, na tvoji strani pa najmanj sokrivda.

Glej, očitno si super fant, ki si želiš punce ne samo za seks, ampak zares. Dekleta in ženske imajo rade pridne delovne samostojne fante in moške kot si ti, vendar imajo še raje to, da si vzamejo čas zanje, jih na vse mogoče načine razvajajo in peljejo tja, kjer so rade. In nerade vidijo, če gredo sami, brez njih nekam za več dni. Pomisli, kako bi se ti počutil, če bi tvoja punca redno odhajala nekam za več dni... Bodiva praktična: če ti finančno ne znese delati manj ur in verjamem, da ti ne, ker tudi sam delam najmanj dvanajst ur na dan (k…linc gleda bančnike in vse druge, ki so nas spravili v godljo zadnjih let!) boš moral spremeniti porabo prostega časa, jo prilagoditi želji po tem, da bi imel punco. Razumem tvojo navezanost na “partije” v tujini, na katere odhajaš za več dni, in domnevam, da tvoj stil glasbe, ki je del deklet ne mara, niso pop poskočnice, ampak kaj takega kot death metal (sem uganil?). Nanj sem pomislil, ker poznam nekaj fantov, ki so me presenetili s kombinacijo navdušenja nad death metalom in sramežljivostjo.

Kaj pa tista dekleta, ki bi šla s teboj, pa nimajo denarja? Ne bi mogel tiste, ki ti je zelo všeč, povabiti s seboj na svoje stroške, na primer tako, da greš namesto sam za več dni z njo samo za dva dni? Ne trdim, da si škrt, vendar ti polagam na dušo, da dekleta in ženske ne marajo škrtih moških. Kaj pa ne teh partijih, a tam ne srečaš nobene glasbene somišljenice, ki bi ti bila všeč? In zakaj praviš, da na domačih žurih in zabavah ni potencialne punce, ker jih že vse poznaš? Odpri oči, morda pa je med njimi kakšna taka, ki je zagreta zate. In kaj misliš s tem “če pa že spoznam kakšno punco in imam z njo kakšno krajšo romanco je seveda na koncu vsega kriv alkohol”? Kriv za… kaj? Dekleta in ženske, vsaj tiste, ki ne pijejo alkohola ali ga pijejo zmerno, ne marajo fantov, ki se ga nacedijo in se potem vedejo kot opice. Manjša doza alkohola pomaga pri premagovanju treme in sramežljivosti pri osvajanju, pri večji skoraj vsi moški govorijo v glavnem neumnosti in s svojim vedenjem odvračajo ženske. Po “kakšni nori noči” (če je to… to, kar mislim, da je) punci moraš poslati sms in ji napisati, kako lepo ti je bilo z njo. Že naslednji dan. Saj bo sicer zelo globoko užaljena.

Sramežljivost do dekleta, ki so ti zares všeč, boš najlaže premagal ravno z začetno komunikacijo prek sms-ov in družbenih omrežjih, preden jo nadaljuješ v živo. Kot sem že rekel: če ti je dala svojo številko, si prestopil prvo oviro. A ne moreš in ne smeš čakati, da te ona pokliče prva. Komunikacija naj bo na začetku enostavna (kako si, kaj počneš in podobno), brez prezgodnjih ljubezenskih izlivov in zasipavanja s komplimenti, veliko več o njej kot o tebi (ženske obožujejo dobre moške poslušalce, ki jih ne prekinjajo in si zapomnijo, kaj so jim povedale, in ne prenesejo preveč zgovornih tipov, ki radi govorijo o sebi, pa še malo o sebi, in potem še malo o sebi in se hvalijo), rade slišijo pohvale na svoj račun (ne samo “lepotnih” – te prihrani za kasneje) in zanimanje za to, kar zanima njo (na Facebooku lahko vidiš, kaj jo zanima in zato lahko ne preveč očitno komunikacijo usmeriš na to, kar jo zanima).

Vzemi si čas, ne vabi je že prvi dan ali prvi teden k sebi, ker bo to razumela, tudi, če ti ne boš mislil tako, da jo hočeš čimprej spraviti v posteljo. Daj ji možnost in priložnost, da te spozna in ti zaupa. S tem jo boš dal tudi sebi, da ti spoznaš njo in ji zaupaš. O tem sem pred kratkim kar precej napisal tvojemu “kolegu” s podobnimi težavami (poišči odgovor, prosim), kmalu pa bom v odgovoru še enemu fantu, ki ga zanima, kako je posebej s komunikacijo z dekleti na Facebooku, malce podrobneje opisal tudi to. Upam, da ti bo povedano koristilo. Oglasi se (če se ti bo dalo), ko boš imel punco. Srečno.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376