Moskisvet.com
varanje

Brane, pomagaj

Kaj storiti?!

Brane Kastelic
03. 02. 2015 08.14
2

Pozdravljen, Brane! Ti imaš mnogo izkušenj in mi lahko pomagaš. Star sem 41 let in okrog novega leta sem končno dobil punco, ki mi hodi po glavi že več kot eno leto. Ona je stara 26, izkazala mi je ljubezen in jaz njej. Do tu vse lepo in prav, problem pa je, da se je ona razšla s partnerjem, s katerim ima otroka in tudi jaz imam partnerko z dvema otrokama. Zelo si želiva drug drugega, ampak imam slabo vest, vendar bi želel poskusiti. Kaj mi svetuješ? Hvala za odgovor!

Ljubezen
Ljubezen FOTO: iStockphoto

Pozdravljen!

Problem ni v tem, da se je ona razšla s partnerjem, s katerim ima otroka, saj je samska. Problem je v tem, da imaš ti partnerico in z njo dva otroka in nisi samski. Verjamem ti, da si oba želita drug drugega, posebej pa to, da si pri 41 želiš 26-letne (petnajst let mlajše) “punce”, ki ti je hodila po glavi že več kot eno leto in da ti je na voljo za … pravzaprav vse, saj ti je izkazala ljubezen.

Na podlagi svojih izkušenj ti ne morem pomagati ali svetovati eno (poskusi) ali drugo (ne poskusi). To se boš moral odločiti sam … Ker domnevam, da besede “sem končno dobil punco” pomenijo, da že spiš z njo, tudi domnevam, da besede “zelo si želiva drug drugega” pomenijo željo po vajini “legalni” pravi zvezi. Zelo iskreno moraš samemu sebi odgovoriti ali je to bolj njena kot tvoja želja ali je enako velika skupna želja. Prav tako moraš samemu sebi iskreno odgovoriti ali si zaradi popestritve seksualnega jedilnika morda pomešal seks z novo žensko, ki je obenem verjetno precej mlajša od tvoje partnerice oziroma seksulno privlačnost in ljubezen, in ali si je želiš za “zmeraj” ali do takrat, ko ti utegne kakšna druga začeti hoditi po glavi.

So ti tudi v preteklosti druge punce hodile po glavi (in si bil nezvest partnerici) ali se ti to dogaja prvič? Če se ti dogaja prvič, gre morda res za ljubezen … Žal nisi čisto nič povedal o zvezi s svojo partnerico (razen tega, da imaš slabo vest). Ti je ta 26-letnica začela hoditi po glavi zato, ker svoje partnerice nimaš več rad že dalj časa, ali ker je bila vajina zveza v krizi ali vsaj postana, in brez ljubezni, vsaj tvoje? Ali pa se tvoji partnerici niti ne sanja, da je kaj narobe (narobe pa je zelo, če si ti želiš biti z drugo)?

par
par FOTO:

Če ne bi imela otrok, bi bila tvoja odločitev gotovo veliko bolj enostavna. To so vedno velike in težke odločitve, s katerimi vedno nekoga prizadenemo, so pa del življenja. Ne bom prvič napisal, da moramo biti v takšnih zvezah, ki si jih želimo, ne pa v takšnih, ki si jih ne želimo.

Glej, nikomur se ne bi upal svetovati, naj ostane v zvezi brez ljubezni zaradi otrok, ker takšne zveze ne delajo nesrečne samo moškega in ženske, ampak prej ko slej začnejo slabo vplivati na otroke, ki to čutijo. Upam pa se ti svetovati to, da ne hiti in se ne odločaj prenagljeno in živi še toliko časa s slabo vestjo, da boš prepričan, da boš ti sprejel jasno zrelo odločitev (brez “pritiska” samske 26-letnice, odločitev mora biti tvoja). “Želel poskusiti …” mi ne zveni kot jasna zrela odločitev.

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376