Moskisvet.com
varanje - 1

Brane, pomagaj

Bivši jo je varal z najboljšo prijateljico, danes se jima lahko zahvali

Brane Kastelic
06. 01. 2017 09.38
5

Redno berem tvojo rubriko in je res super. Moja zgodba se bo malo razlikovala o drugih. Stara sem 31 let in imam za sabo skoraj osemletno razmerje, ki se je končala zelo grdo! Bila sem prevarana in izdana. Grdo, a ne? No, moj bivši me je pol leta varal z mojo bivšo najboljšo prijateljico. Bilo mi je zelo hudo, razmišljala sem o samomoru, jokala dan in noč. Po skoraj enem letu sem jima hvaležna, da sta to naredila. V tem času sem se naučila imeti rada, v službi sem napredovala (o napredovanju v času razmerja nisem razmišljala, ker sem mislila, da bom šla na porodniško), v roku pol leta imam namen končno magistrirati, obiskala sem glavna evropska mesta…. Res zelo uživam. Spoznavam zelo veliko fantov in tudi hodim na veliko zmenkov. V vsakem moškem vidim, da me bo razočaral in seveda tudi prevaral. To opazijo tudi fantje. No, tukaj potrebujem tvojo pomoč. Kako naj zaupam ponovno fantom? V letu 2017 sem si »zadala«, da bom spoznala fanta, s katerim si bom čez čas ustvarila družino. Hvala za odgovor in se oglasim o rezultatu čez eno leto. Bodi lepo :D

Pozdravljena!

Skoraj osemletna in druga dolgoletna razmerja se nekako morajo “končati”, ali ne? Nekatera prerastejo v ustvarjanje družine (s poroko ali brez nje), nekatera razpadejo na različne načine. Kar nekaj se jih konča negrdo oziroma sporazumno, tu in tam kakšno celo prijateljsko, veliko več pa, kot praviš ri, bolj ali manj grdo. Zaradi nezvestobe enega ali drugega ali včasih tudi obeh. Največkrat zato, ker si ali eden ali oba ne priznata, da je razmerje že izpeto ali tako postano, da je obsojeno na razpad.

Razmerja se velikokrat končajo grdo, ker se ne končajo “pravočasno”, še pred izpetost ali postanost pripelje do nezvestobe. Po skoraj osemletnem razmerju, ki se konča tako kot se je tvoje, seveda traja nekaj časa, da ženska spet zaupa moškemu, pa tudi prijateljicam. Če si pomagam z nekoliko prirejenim angleškim pregovorom: ob taki najboljši prijateljicah kot je bila ta tvoja, nisi potrebovala sovražnice. Z drugimi besedami: za njegovo prevaro malo bolj krivim njo kot njega. Zakaj se sploh ukvarjam s tem, saj si ga očitno, njega in razmerje, vsaj približno prebolela? Zato, da ne bi videla samo konca oziroma zadnjih šest mesecev, ker ti bo pomagalo spet zaupati moškim.

varanje - 1
varanje - 1 FOTO: Facebook

Ja, pol leta ti je bil nezvest s tvojo nekdanjo najboljšo prijateljico, vendar ti je bil prej zvest sedem let in pol (domnevam, da je tako, saj bi mi sicer napisala, da se ni zgodilo prvič). Ni vse tako grdo, kot se ti zdi ali se ti je zdelo. Zgodovina se morda ponavlja, ko gre za politične in ekonomske zadeve. Na ljubezenskih frontah izkušnje veliki večini pomagajo preprečiti ponavljanje zgodovine (danes se verjetno spomniš znamenj njegove nezvestobe, ali še pred tem znamenj, da v vajinem razmerju ni bilo vse v redu: manj njegove pozornosti, manj nežnosti, manj skupnega časa, manj seksa, ne vem, samo ugibam). Po enem moškem, ki ti je bil nezvest pol leta od skupnih osem let, nikakor ne moreš vseh in kot si napisala “v vsakem moškem videti, da te bo razočaral in seveda tudi prevaral”.

Praviš tudi, da to fantje, ki jih na novo spoznavaš, ker hodiš na veliko zmenkov, to (strah pred razočaranjem in prevaro) opazijo. To seveda ni dobro zate, ali za razmerje, ki se bo prejkoslej razvilo iz teh zmenkov. Praviš, da si se naučila imeti rada samo sebe. To je prava pot. Samozavestna vase, v svoje sposobnosti, mike in seksualno privlačnost prepričana ženska privlači prave moške. Vase nesigurna ženska, ki se boji razočaranj in moške nezvestobe odbija prave moške in privlači neprave moške, ki jo bodo izkoristili in prejkoslej razočarali in prevarali. To, da spoznavaš veliko fantov in da hodiš na veliko zmenkov, in vse drugo, kar si mi povedala o sebi (napredovala v službi, v pol leta boš magistrirala) mi pove, da imaš vse razloge za samozavest, ki jo je načel bivši fant, ko te je prevaral z bivšo prijateljico. Da bi zaupala moškim, moraš najprej zaupati sebi.

Zakaj neki bi se tvoja preteklost z enim moškim ponavljala!? Nobenega razloga ni zato, lahko pa se učiš iz preteklosti, iz minulega razmerja, da ne boš ponavljala svojih napak ali dopuščala partnerjevih. Svetoval bi ti tudi, da ne hitiš v novo razmerje. Vzemi si čas. Nikar si ne “zadajaj” tako zelo določenih ciljev kot je ta, ki si ga napisala: “V letu 2017 sem si »zadala«, da bom spoznala fanta s katerim si bom čez čas ustvarila družino.” Zaradi tako zelo določenega cilja ti na eni strani utegnejo popustiti kriteriji in čuječnost, in privlačiti neprave moške, ki so pripravljeni reči in obljubiti vse, da bi čim hitreje prišli do “cilja”, po drugi pa utegneš od sebe pregnati fante, ki so čisto v redu, vendar ne želijo hiteti v ustvarjanje družine. Saj veš, počasi se daleč pride. Komaj 31 let imaš, ni ti treba nikomor hiteti. Hvala, ker redno bereš mojo rubriko in misliš, da je super. Upam, da je tako tudi po tem mojem odgovoru.

Lepo bodi tudi ti. In srečno!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376