Moskisvet.com
ljubimec

Brane, pomagaj

Iskrena izpoved slovenske ljubice

Brane Kastelic
20. 09. 2017 13.41
9

Pozdravljen! Imam klasično situacijo, ko naveličana ženska spozna moškega, ki ji zmeša glavo. Sem v dolgoletni zvezi, stara nekaj čez 30 let. Zveza je grozna, dolgočasna, katastrofalna … Skratka bedna (odhajam iz nje že nekaj let ...). Nisem se še opogumila ali kar koli. Point vsega je, da sem spoznala moškega že pred leti. Vedno mi je bil zelo všeč. Bil je sicer starejši, in to me je takrat malo motilo. Kemija je bila vedno dobro vidna. Takrat nisem varala oziroma razmišljala o njem kot o potencialnem kandidatu, moškem za kaj več kot samo prijteljevanje, druženje ... Spoznala sva se potom službe in leta so minevala. Naj še omenim, da sem večkrat v teh letih pomislila nanj, sploh zvečer. Vmes so se poti razšle, nakar sem ga zopet srečala po nekaj letih. Sedaj zunajposlovne cone. Nekajkrat smo se podružili. Naj omenim, da je starejši od mene skoraj 20 let. Naveličana od vsega, je sledil poljub ... Samo poljub. Po nekaj tednih še slajši poljub. Ne hiti, ne sili v ničesar. Sama ne hitim, ne silim. Prvič sem se poljubljala s starejšim moškim. Rekel mi je, da sem lepa, da je zaljubljen, zmeraj mi izkazuje naklonjenost, tudi pred vsemi (indirektno). Sam je v večletni zvezi.Verjetno ni srečen, kot jaz ne. Je pa res, da sva si popolnoma enaka. Kot da gledam kopijo sebe. Vse mu direktno povem, tudi ko mi reče, da me ljubi mi je smešno, saj ne razumem, kako te lahko nekdo ljubi, saj še nisi bil intimen oziroma vsaj nekaj časa skupaj. A on pravi, da sem mu navdih, izziv, da sem se mu zmeraj zdela nedosegljiva in da je srečen, ko je v moji družbi. Čutim, da se stvar zapleta. Verjetno bo prišlo do česa več, ampak sama sem zmedena, saj me je strah, da me bo pokoristil in 'bye bye'. Sama pa ga vidim bolj kot sebi enakovrednega morebitnega partnerja in ne samo kot ljubimca. Svetuj mi, Brane, kaj meniš? Naj raje zaključim zadevo? Če bom sposobna.

Ples
Ples FOTO: iStock

Pozdravljena!

Ne vem, če je tvoja “situacija” ravno klasična. Bolj “klasično” se mi zdi to, da ženske pa tudi moški vztrajajo v nevzdržnih razmerjih oziroma odhajajo iz njih kot praviš ti, “že nekaj let”. Nekaj let se lahko spremeni v desetletje, desetletje v čas, ko menda mnogi ljudje mislijo, da so zapravili življenje z napačno osebo. Spomnim se britanske raziskave, ki je pokazala kaj najbolj obžalujejo ljudje, stari 65 let in več: to, da niso več seksali in to, da se niso ločili. Ti si, pri nekaj čez 30, še daleč od tega, vendar te absolutno ne razumem, da si v zvezi, ki je (kot si napisala) grozna, dolgočasna, katastrofalna … Skratka bedna. Če bi si gledala v oči bi te vprašal, kaj je tisto, zaradi česar si še v tej zvezi? Mislim, da bi bilo najbolje, da ločiš ta dva svoja problema in najprej nemudoma zapustiš to zvezo, v kateri si več kot nesrečna.

ljubimec
ljubimec FOTO: Thinkstock

Zakaj? Zato, ker ti bo to odprlo oči in boš potem povsem svobodna drugače videla vse: sebe, življenje in tega dvajset let starejšega moškega, ki te morda res ljubi (seveda te lahko nekdo ljudi še pred intimnostjo, s tem nimam problema), morda pa se želi samo poseksati s teboj, z veliko mlajšo žensko. Seveda ti že zaradi izkušenj in tvoje mladosti govori vse te lepe reči, ki jih vsaka ženska sliši. In reče tudi vse to, zaradi česar ti misliš, da sta si popolnoma enaka (kot da gledaš kopijo sebe, si napisala). Morda misli iskreno … To, kar sem napisal zate na začetku, velja tudi zanj. V večletni zvezi je in verjetno ni srečen. Možno, a zakaj tudi on vztraja? Če ga tudi ti ljubiš (rad bi videl tvoj izraz, ko si to prebrala) in če si ga želiš za morebitnega partnerja, ne pa samo ljubimca, zaključi zadevo, vendar ne z njim, ampak s svojim partnerjem in postani svobodna za tega starejšega moškega, vendar ne spi z njim dokler ne bo tudi sam izstopil iz domnevno nesrečnega večletnega razmerja. Ko mu bo na voljo ženska, ki se mu je vedno zdela nedosegljiva, bi moral ne izstopiti, ampak skočiti iz svojega razmerja. Če ne bo, ali če se bo celo ohladil, ko boš samska, ga pozabi. Ker samo naklada, da bi te spravil v posteljo in popestril svoje seksualno življenje. To se mi zdi najboljša rešitev, ki pa ni najhitrejša. Na hitro lahko ugotoviš, kakšne so njegove namere, če spiš z njim danes, jutri, te dni. Vse bo jasno v nekaj tednih. Morda bosta oba zapustila svoja partnerja in živela srečno, morda pa se bo po nekaj seksih ohladil, se vrnil k svoji partnerici in čez čas iskal novo “tebe”. Najboljši nasvet, ki ti ga lahko dam pa je: prekini grozno, dolgočasno, katastrofalno, skratka bedno zvezo, v kateri si. Potem ti bo vse lažje. Srečno!

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306