Moskisvet.com
Poročna noč

Brane, pomagaj

Enkrat na teden je malo premalo ...

Brane Kastelic
06. 11. 2014 08.19
14

Živijo. Imam punco in jo imam zelo rad in sva skupaj več kot mesec dni. Vendar se je zelo spremenila od takrat, ko sva se videvala prvič. Ta teden je minilo teden dni, odkar se nisva nič videla. In imela je še počitnice in se nisva, ker ni imela nič časa in je rekla, da je imela že vse dogovorjeno z drugimi. Vendar sva imela tudi midva dogovorjeno, da se dobiva en dan v tednu, vendar sem jo dan pred tem vprašal, če še velja, da se naslednji dan vidiva in je rekla, da ne more. In komaj se še kaj meni z mano preko smsov in FB-ja, nekje 5 sporočil na dan in je to vse. Ne vem več, kaj naj in če ji sploh kaj pomenim. Tega pa je nočem še vprašati, ker nočem, da se ji kaj zamerim in da je kaj jezna name. Prosim, če mi lahko daste kak nasvet in mi vsaj malo pomagate pri tem. Hvala. Dawes

Par
Par FOTO: Profimedia

Živijo, Dawes! Razumem tvoje skrbi. Toliko bolj, ker imaš občutek, da se je punca spremenila do tebe po (šele) dobrem mesecu dni. Spremenila in/ali ohladila. To se je zgodilo veliko prezgodaj, da bi ti, ki jo imaš zelo rad, lahko razumel. Če teden dni ne vidiš punce, ki jo imaš zelo rad, oziroma če punca teden dni nima časa, da bi se dobila s teboj, je hudo, posebno, če ne živita daleč narazen. Ne bom te slepil: možno je, da res ni imela časa, možno pa je tudi, da se je ohladila do tebe. Vsi imamo vsak svoje življenje, ki ga imamo tudi preden smo z nekom v zvezi, vendar bi morali potem preurediti svoje prioritete in poskrbeti za to, da se lahko z osebo, ki jo imamo radi, redno vidimo.

Enkrat na teden je malo in premalo, če sta iz istega kraja. Če nista, je morda razumljivo. Ne vem koliko sta stara (domnevam, da sta bolj mlada) oziroma koliko različnih obveznosti imata. Ti je povedala, zakaj se ni mogla dobiti s teboj? Zaradi šole? Je starši niso pustili ven? Je bil kakšen tretji razlog, ki po tvojem ni bil dovolj velik ali dober? Si imel celo občutek, da si ga je izmislila, da bi se izognila srečanju, kar bi bilo zate najslabše? Glej, pet sporočil na dan ni malo, če imajo meso - vsebino, ki jo rad bereš, ker ti sporoča, da te pogreša/te ima rada/ji je žal, da se ne moreta videt.

Če so čustveno prazna oziroma če tudi v teh sporočilih čutiš, da se je punca ohladila, potem ti svetujem, da se zavestno, tudi, če se ne želiš, navidez ohladiš tudi ti. Žal moramo tudi v ljubezni, če želimo zmagati, občasno igrati različne igrice. Na zameri mi, ampak malo mevžasto nastopaš, ko praviš, da je nočeš še nič vprašat, da se ji ne bi zameril ali da ne bi bila jezna nate. Na tako, Dawes. Ker ima tako malo časa zate, ji raje pokaži, da ni edina, da so tudi druge punce, da si “dedec”, naredi jo malo ljubosumno, kakšen dan ji ne odgovori na vsa sporočila, ampak morda samo na enega, tudi ti ne imej časa zanjo … Edino tako boš lahko ugotovil, kaj in koliko ji pomeniš. Če jo boš s tem samo še bolj oddaljil od sebe, potem je bila itak premalo zainteresirana zate, in se zato “ne mogla” dobiti s teboj ves teden, in nimaš kaj izgubiti. Če te ima tudi ona rada, bo hitro našla čas zate.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414