Moskisvet.com
nasilje nad žensko

Brane, pomagaj

'Če sem zahtevala pojasnilo, je postal nasilen ...'

Brane Kastelic
06. 06. 2017 15.42
14

Pozdravljeni, prosim za vaše mnenje glede moževega obnašanja. Poročena sva vrsto let. Imava dva odrasla otroka, v času zakona sva si zgradila hišo. Sedaj, ko sta otroka odšla in je hiša zgrajena, imam več časa za ugotavljanje oz. razmišljanje o možu in najinem odnosu oz. obnašanju moža. Vedno sem vse potrpela in uredila, samo da bi v družini vladala harmonija. Mož je zelo samoljuben. V medsebojnih odnosih ni pogovorov (npr. Kaj ti misliš oz. kakšno je tvoje mnenje itd.). Pogovori so samo uradni. Moževo načelo je, da on lahko dela, kar hoče in kar mu je volja in kaj mene briga s kom se on druži . Njemu so pomembni prijatelji, kdo sem jaz, prijatelji so pomembni. Zelo težko me kliče po imenu, imam občutek , da sploh me more izgovoriti mojega imena . Če sem zahtevala pojasnilo, je postal nasilen, govoril je grde besede, me žalil in preklinjal, vzel avto ter odšel. Kam, nikoli ni povedal. Večkrat sem se poskušala pogovoriti, njegov odgovor pa je bil, da naj ga pustim pri miru. Pogovor ga ne zanima, ne moje solze ne slabo počutje. Težave so tudi v postelji že vrsto let oz. odnos je kot med sestro in bratom oz. kot med stanovalci oz. še huje, brez čustvenih odnosov. Razmišljam, ali je možno, da obstajajo taki ljudje oz. moški brez čustvenosti in spoštovanja, da ne omenjam ljubezni . Prosim za vaše mnenje in nasvet . Hvala ...

nasilje nad žensko
nasilje nad žensko FOTO: iStockphoto

Pozdravljena! Kje je pa ta tvoj sostanovalec … obstal? V srednjem veku? Ne vem, koliko takih moških obstaja. Upam, da je edini, a pustiva se grdo presenetiti (pri odzivih bralk). To, kar počne, je neke vrste pasivni sadizem, ki ga očitno hrani popolna odsotnost čustev in spoštovanja do tebe. Mislim, da je celo huje, da te ta moški sovraži in kaznuje. Zakaj te sovraži in zakaj te kaznuje? Domnevam, da te nikoli ni zares ljubil in da si nikoli ni želel biti s teboj in da je ostajal s teboj zaradi otrok. Sta se poročila, ker si zanosila in se ti vsa ta leta maščuje s tem neandertalskim odnosom do tebe, ki ga ni mogoče prav z ničemer opravičiti? Maščuje se ti na vse mogoče načine, tudi s tem, da te v postelji ignorira. Vse to, kar si opisala, se v sicer veliko milejših oblikah dogaja, če zaradi otrok in neljubezenskih razlogov, kot je na primer bogastvo enega, ostaneta skupaj moški in ženska, ki nista za skupaj, ali moški in ženska, ki ju ne veže obojestranska ljubezen. To je moje mnenje. Kaj pa nasvet?  Ker sem prepričan, da se ne more, ne želi in noče spremeniti, pa tudi, da si ti ne želiš več tako živeti, moraš narediti to, kar bi morala narediti že davno: zahtevati ločitev. Če bi mu vseeno rada dala še eno, zadnjo priložnost (jaz mu je ne bi), pa ga poslušaj in ga “pusti  čisto pri miru”: takoj ukini vse, kar verjetno kljub njegovemu vedenju počneš zanj, ampak res vse (kuhanje, pranje, likanje, pospravljanje za njim) in tudi ti živi svoje, od njega neodvisno življenje, in mu povej, da bo pri tem ostalo, če se misli še naprej vesti tako, kot se. Zelo verjetno bo v tem primeru on predlagal ločitev. Obstaja tudi sicer zelo majhna, miniaturna možnost, da se bo začel počasi spreminjati, če mu bo kliknilo, da misliš resno, in da bo ostal brez tebe, brez vsega, kar mu nudiš in brez polovice hiše. Če bi se to zgodilo, bodi brezkompromisna, nobenega popuščanja, nobenega vračanja nazaj na prejšnje vedenje. Srečno!

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 313