Moskisvet.com
Invalida

Brane, pomagaj

24-letni Slovenec priklenjen na voziček, in to je njegova velika težava

Brane Kastelic
11. 09. 2015 09.47
4

Brane, pozdravljen! Imam velik problem. Star sem 24 let in še vedno sem samski. Drugače sem na vozičku. Mislim, da kar dobro zgledam, saj se ukvarjam s športom, vendar mi manjka samozavesti … torej, kako naj pristopim do punce na ulici ali kjerkoli, jo ogovorim, saj do zdaj sem vsako samo pozdravil, naprej pa nisem vedel, kako naj oz. kaj naj rečem :( Upam, da mi boš dal kak dober nasvet, ker bi rad spoznal kako dekle. Levček_24

Invalida
Invalida FOTO: Thinkstock

Pozdravljen Levček_24!

Naključje je hotelo, da sem se včeraj v samopostrežbi, v kateri redno kupujem, zagledal v mlado vitko invalidno žensko v vozičku, ki je bila v vrsti pred menoj pri blagajni v družbi fizično neprivlačnega telesno zanemarjenega (neinvalidnega) para, ki ga danes ne bi znal opisati. Vanjo sem se zagledal ne zato, ker je bila v invalidskem vozičku, ampak zaradi čarobno lepih modrih oči, kakršnih nisem videl že dolgo. In zaradi lepega nasmeha na njenem nežnem obrazu. In zato, ker je bila tako urejena. V lepi beli mini obleki. Nikoli ne bom pozabil njenega privlačnega obraza, njenih oči in njenega lepega samozavestnega nasmeha, s katerim mi je potrdila, da je videla in čutila, kako je vplivala name ne s svojo invalidnostjo, ampak z vsem drugim. Rad bi jo še kdaj srečal, ker bi jo rad naslikal.

Kaj ti hočem povedati s pomočjo tega resničnega dogodka? Da ljudje v vozičkih niso neprivlačni in da to, da si v vozičku, ne bi smel biti razlog za pomanjkanje samozavesti.

Mislim, da imaš dobro podlago za krepitev samozavesti, saj si napisal, da kar dobro zgledaš in da se ukvarjaš s športom (zelo pomembno za vse). Prav gotovo imaš, ko gre za dekleta, ljubezen in vse drugo, kar sodi zraven, veliko večji problem kot ga imajo tisti tvoji vrstniki, ki niso v vozičku, pa jim vseeno manjka samozavesti.

Za 24-letnega fanta v vožičku je iskanje in osvajanje deklet prav gotovo veliko bolj “živčna” in bolj strah zbujajoča zadeva, kot si lahko predstavljam, vendar imamo vsi inteligentni moški v sebi vgrajen strah pred košaricami pripadnic ženskega spola, ki se povečuje, če se povečuje število košaric, ki slabo vplivajo na samozavest.

Ne bom te slepil: velika večina deklet, ko vidi fanta v vozičku, gotovo najprej vidi voziček, in si, tudi, če so ji fant, njegovo vedenje in besede všeč, ne predstavlja, da bi lahko postal njen fant. Ker za to, upravičeno ali neupravičeno, vidi vrsto ovir. Zato zate ni najboljša metoda tista neposredna, nagovarjanje deklet na ulici ali kje drugje. Upam, da me boš prav razumel: največ košaric pri osvajanju deklet in žensk moški naredijo, ko precenijo svoj “domet” oziroma doseg.

Ne vem, kako ti gledaš na dekleta v vozičkih in drugače invalidna dekleta, vem pa, da so tudi one željne fantov in ljubezni. Ne vem ali se družiš z drugimi ljudmi, ki so v vozičkih, ali ne, mislim pa, da je v vsakem primeru zate dobro, da se: že zaradi izmenjave izkušenj, nasvetov in tako naprej. In nikoli ne veš, ali boš med njimi zagledal bejbo, s katero se bosta zaljubila do ušes. S tem niti slučajno ne želim reči, da bi ti zato, ker si v vozičku, moral iskati dekle in ljubezen samo med dekleti, ki so prav tako v vozičku ali kako drugače invalidne.

To, kar ti hočem še reči je, da boš lažje našel in osvojil dekle, če boš dekleta iskal na, ja, internetu, ki mislim, da je vsem premalo samozavestnim ljudjem, tudi invalidnim, v veliko pomoč pri iskanju ljubezenskih partnerjev.

Ne vem, kako je v Sloveniji, v Britaniji, kjer živim, je vrsta portalov za zmenke invalidnih ljudi, na katerih jih je veliko našlo partnerja, ljubezen ali samo seks (s tem ni čisto nič narobe, če oba zanima pač samo seks). Pri iskanju dekleta se ne omejuj samo na zmenkarske portale za invalide. Išči jih tudi na drugih zmenkarskih portalih in na socialnih omrežjih. Potem, ko navežeš stike z dekletom, s katerim sta si všeč, zaradi videza, zaradi skupnih interesov in tako naprej, imaš tri možnosti: da ji ali že na začetku poveš, da si v vozičku, ali, da ji to poveš čez čas, ko je med vama že vzpostavljeno zaupanje, ali preden se prvič dogovorita za zmenek.

V vseh treh premirih poudari to, kako uspešno premaguješ ovire, da se ukvarjaš s športom in podobno. Nekateri psihologi mislijo, da je bolje, da se dogovoriš za zmenek, še preden si povesta kaj posebnega o sebi. In da ne poveš v naprej, da si v vozičku. Nisem psiholog, vendar mislim, da to ni prava pot. In da je najboljša pot, posebno, če “kuriš” neinvalidno dekle, da ji potem ko se med dopisovanjem že zelo navežeta drug na drugega in si veliko zaupata, pred prvim zmenkom razkriješ tudi to, da si v vozičku, ampak s poudarjanjem tega, kako premaguješ ovire, s katerimi se srečuješ. Bodi pripravljen tudi na razočaranja, saj to utegne prinesti konec dopisovanja in simpatij.

Upam, da sem ti napisal kaj koristnega. In sem prepričan, da ne boš dolgo samski. Če se ti ljubi, se mi spet oglasi, ko boš imel dekle. Srečno!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325