Moskisvet.com

Kolesarstvo

/ ARHIV ČLANKOV
10.30 15. 09. 2023
Moskisvet
Kolesarstvo

Vuelta, dirka, ki jo je odločil Twitter in ki pušča grenak "priokuss"

Letošnja Vuelta je nekaj, česar kolesarstvo ne pomni. Toliko mešanih občutkov, kolikor jih je proizvedla letos, jih verjetno ni še nobena tritedenska dirka v zgodovini. No, z izjemo slovenskih navijačev, ki so Dirko po Franciji spremljali leta 2020, ko je Tour dobil Tadej Pogačar, in smo se istočasno veselili in jokali, ko smo spremljali agonijo Primoža Rogliča, ki je imel zmago tako rekoč v žepu.
15.18 03. 04. 2023
Moskisvet
Kolesarstvo

Van der Poel zabrusil Pogačarju: Raje se drži tega

Vsi, ki ste se zbrali na sprejemu Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ko sta ta zasedla prvo in tretje mesto na Vuelti leta 2019, se verjetno spomnite Rogličevih besed, ko je ta v smehu dejal, da upa, da fant iz Klanca pri Komendi ne bo prehitro postal predober. Primoževe besede so se hitro uresničile, saj od tedaj Pogačar piše zgodovino. Nov list je obrnil v nedeljo, ko je slavil na dirki, ki je kolesarji njegovega kova ne zmagujejo – dirki po Flandriji.
08.00 28. 03. 2023
Moskisvet
Kolesarstvo

Kdaj je pravi čas za nakup električnega kolesa?

Ste razmišljali o nakupu električnega kolesa, a se sprašujete, če je pravi čas za takšen nakup? Vsekakor! Z nakupom električnega kolesa se boste udobno izognili souporabi vozil, gneči in pozabili na stres. Se že spogledujete z idejo nakupa? Ne čakajte, zdaj je pravi čas. Z e-kolesi lahko raziskujete svet in si postavljate nove izzive premagovanja ovir, pri tem pa uživate v procesu, ki vam ga nudi kolesarjenje.
08.00 24. 02. 2023
Moskisvet
Kolesarstvo

Začenja se sezona kolesarjenja – kako se ustrezno pripraviti?

Vsi ljubitelji kolesarjenja zagotovo že nestrpno čakate, da se zima prevesi v pomlad in napoči čas, ko se boste lahko zopet odpravili novim kolesarskim izzivom nasproti. Še prej pa se je potrebno na novo sezono kolesarjenja dobro pripraviti – ali veste, kako?
10.33 01. 09. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Pravilna nastavitev kolesa

Z Miho Koncilijo iz ekipe Pogi Team Generali smo se tokrat lotili pravilne nastavitve kolesa. Ta je ključna za udobno vožnjo, varnost, pa tudi za preventivo pred poškodbami in doseganje najboljših izkoristkov vožnje. Namreč: če kolesar poganja pedala z 80 obrati na minuto, to v eni uri znese 5.400 obratov oziroma 30.000 obratov na 160-kilometrski razdalji. V povprečnem tednu pa gre skupaj za več kot 80.000 obratov pedal.
11.40 26. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Kako postati boljši kolesar: tehnika vožnje

Miha Koncilija, priznani strokovnjak iz ekipe Pogi Team Generali, nam je namenil nekaj nasvetov glede pravilnih tehnik vožnje na kolesu. Četudi tako rekoč vsakdo meni, da zna voziti kolo, pa v praksi to ne drži povsem. Velikokrat se nam je najbrž že zgodilo, da smo na cesti videli rekreativce, ki se mučijo bodisi z vožnjo stoje bodisi z vožnjo v skupini, ali pa že na prvi pogled ugotovimo, da je pač z njihovim vrtenjem pedal enostavno nekaj narobe.
07.10 24. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia: četrti sklop treningov

V zadnjem sklopu priprav sta za nas Blaž Debevc in Miha Koncilija, trenerja v kolesarski ekipi Pogi Team UAE Generali, pripravila načrt treningov do samega dogodka, ki se bo odvil 4. septembra v Kranju. V zadnjem sklopu se bomo tako posvetili še zadnjim pripravam na L'Etape Slovenia by Tour de France.
07.34 23. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Katarina Braniselj: ''Kolo je svoboda. Ni kaj dodati.''

Na koncu sledi še najslajše. Po moškem delu predstavljamo še promotorko L'Etape Slovenia by Tour de France. To je Katarina Braniselj. V poklicnem življenju novinarka in trenutno tudi voditeljica osrednje informativne oddaje na Planet TV, v prostem času pa zaprisežena kolesarka. Katarine pa ne najdete samo na cesti, kot boste videli iz njenih odgovorov, jo velikokrat lahko srečate tudi na spletni kolesarski platformi Zwift.
05.00 18. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

L'Etape Slovenia sobotno otroško in družinsko kolesarjenje v duhu Tour de France brezplačno

V soboto, 3. 9. 2022, od 14. ure dalje bo Slovenski trg v Kranju v znamenju kolesarjenja vseh generacij. Vse preizkušnje so brezplačne in netekmovalne, prijava pa obvezna.
10.16 16. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Kaj jesti pred resno kolesarsko dirko?

Čeprav je pri kolesarstvu telesna teža kolesarja pomemben dejavnik, ki vpliva na doseganje vrhunskih rezultatov, pa ima pravilna prehrana še večjo težo. Preverite, kakšno.
08.19 12. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Dejan Vračič, promotor L'Etape Slovenia

L'Etape Slovenia z veseljem predstavlja tretjega promotorja, Dejana Vračiča. Dejan je v kolesarskih krogih poznan kot "bike fitting" strokovnjak. Doma je iz Maribora, kjer tudi izvaja nastavitve koles, in kot nekdanji profesionalni kolesar z dolgoletnimi izkušnjami s tekmovanj tako na cestnem kot gorskem kolesu ima gotovo dobro podlago, da pomaga še tako edinstvenim zahtevam kolesarja.
09.27 08. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Priprave kolesarjev na L'Etape Slovenia – 3. sklop treningov

Spet stopnjujemo ritem, program treningov za obdobje 1.–14. 8. 2022!
09.29 05. 08. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

L'Etape Slovenia promotor: Johnny Hoogerland

Predstavljamo drugega promotorja L'Etape Slovenia by Tour de France, rekreativne kolesarske prireditve, ki se bo letos premierno zgodila prvi septembrski vikend v Kranju.
09.59 28. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

L'Etape Slovenia promotorji: Matjaž Hribljan

Promotorji L'Etape Slovenia širijo vest o rekreativni kolesarski prireditvi L'Etape Slovenia by Tour de France, ki je ljubitelji rumene dirke ne smejo zamuditi.
13.42 26. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Pestro sobotno kolesarsko druženje na gradu Khislstein

V soboto, 23. 7. 2022, se je v Kranju v Letnem gledališču Khislstein v okviru priprav na krstno izvedbo L'Etape Slovenia by Tour de France odvijal prav poseben dogodek. S pomočjo Zavoda za turizem in kulturo – Visit Kranj je potekal ogled zadnjega kronometra Dirke po Franciji, kjer so obiskovalci spremljali odločilne trenutke neizprosnega boja za rumeno majico. Z bučnim navijanjem so spodbujali slovenske kolesarje k vrhunskim rezultatom. Čestitamo!
11.01 26. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Virtualna Ločanka – pridruži se izzivu

Kolesarska druženja, ki praviloma potekajo vsako drugo soboto v Kranju od maja do avgusta po prevoženi izbrani etapi Kranjske kolesarske rože, organizira ekipa L'Etape Slovenia v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranja (Visit Kranj) inter skupnostjo ljubiteljev kolesarstva Gremo na kolo.
14.09 22. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Kolesarjenje: Kako začeti in na kaj je treba biti pozoren?

Kolesarstvo počasi postaja slovenski poletni nacionalni šport in vedno več ljudi se odloča, da bo svoj čas za rekreacijo preživelo na kolesu. Gotovo pa vpliva na celotno evforijo tudi dejstvo, da naši kolesarji dominirajo svetovno kolesarsko sceno.
11.11 21. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Ekskluzivno: osebni prevzem dresa L'Etape in ogled kronometra TdF

Julij je kolesarski mesec: na račun pridejo vsi strastni kolesarji: stabilno vreme, dolgi dnevi, šolske počitnice, kar pomeni manj družinske logistike za vse, ki so razpeti med družino, službo in rekreacijo.
10.46 21. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Aktivnost, ki med Slovenci podira vse rekorde

Kolesarjenje je zdrav, okolju prijazen in poceni način prevoza ter rekreacije, ki v zadnjih nekaj letih – tudi na račun izjemnih uspehov naših kolesarskih asov – v Sloveniji doživlja pravi preporod, saj je prodaja koles leta 2021 podirala vse rekorde. To pomeni, da je na cestah vse več kolesarjev, zato je izjemno pomembno, da se med njimi in preostalimi udeleženci v prometu vzpostavi zdrava simbioza, ki mora temeljiti na varnosti. V nadaljevanju zato ponujamo nekaj nasvetov in opozoril za boljše sobivanje v prometu.
14.03 19. 07. 2022
Moskisvet
Kolesarstvo

Kateri je najljubši vzpon Mateja Mohoriča?

Matej Mohorič velja za enega najboljših kolesarjev svetovnega kova in se trenutno bori za vidnejšo uvrstitev na Dirki po Franciji.
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342