Moskisvet.com

Borilni športi

/ ARHIV ČLANKOV
09.26 29. 03. 2024
Moskisvet
Borilni športi

Obeta se nam pravi borilni spektakel

Še en dan nas loči od borilnega spektakla FNC 15, ki bo 30. marca v dvorani Stožice, ogledali pa si ga boste lahko tudi v neposrednem prenosu na VOYO. Gre za dogodek, ki ga preprosto ne smete zamuditi, saj slovenski borci obljubljajo, da se bodo borili do konca. "Ta, ki me pozna, ve, da v kletki ne kalkuliram, da sem agresiven in da so moje borbe vedno spektakli," je v nedavnem intervjuju povedal Miran Fabjan - SloRocky.
05.00 18. 03. 2024
Moskisvet
Borilni športi

Miran Fabjan: Če nimaš teh lastnosti, ne boš nikoli borec!

Miran Fabjan, znan tudi kot SloRocky, je eden od borcev, ki bo nastopil na prihajajočem borilnem spektaklu FNC 15, ki bo 30. marca v Sloveniji. Ob tem poudarja, da ni nobene možnosti, da bi bil njegov dvoboj dolgočasen, saj to nikakor ni njegov slog, hkrati pa velja za borca, ki je neusmiljen do svojih nasprotnikov. Tokrat bo to Mario Žgela.
05.52 09. 01. 2024
Moskisvet
Borilni športi

Boksarski zvezdnik dobil sina in se dve uri kasneje ločil od lepe žene

Ameriški boksarskizvezdnik Ryan Garcia je presnetil z veselo in nato še presenetljivo novico.
05.00 30. 09. 2023
Moskisvet
Borilni športi

Tragična zgodba obetavnega boksarja, ki je 221 dni preživel v komi

Prichard Colon je bil obetaven boksar iz Portorika, ko je leta 2015 utrpel skoraj usodne poškodbe glave, potem ko mu je tekmec zadal prepovedane udarce.
12.50 21. 09. 2023
Moskisvet
Borilni športi

Tyson: Na mesec pokadim za 38.000 evrov konoplje

Po koncu boksarske kariere se je Mike Tyson lotil posla s konopljo. Od leta 2016 je ponosni lastnik 40 hektarjev velikega ranča marihuane v Kaliforniji, sedaj pa je odprl še svojo kavarno v Amsterdamu.
05.00 26. 05. 2023
Moskisvet
Borilni športi

Na Hrvaškem bodo zopet 'pele' pesti

Ljubitelji mešanih borilnih veščin boste zopet prišli na svoj račun, saj bomo v nedeljo, 28. maja 2023, priča novemu borilnemu spektaklu, ki se bo nedaleč proč odvijal pod okriljem hrvaške organizacije Fight Nation Championship (FNC).
10.49 29. 03. 2023
Moskisvet
Borilni športi

Anthony Joshua, zidar in pretepač, ki je postal uspešen boksar

Biti ali ne biti, to je vprašanje, ki si ga te dni zastavlja tudi boksar Anthony Joshua, ki je napovedal, da v primeru tretjega zaporednega poraza boksarske rokavice obeša na klin.
06.58 22. 03. 2023
Moskisvet
Borilni športi

V Sloveniji se obeta borilni spektakel, kot ga še ni bilo

Ljubljanska hokejska in nekoč košarkarska trdnjava bo središče dogajanja borilnega spektakla WFC, ki se po treh letih vrača v Ljubljano.
05.00 17. 02. 2023
Moskisvet
Borilni športi

V Slovenijo prihaja nova kategorija borilnih veščin: boks z golimi pestmi

Ljubitelji boksa in borilnih veščin lahko odložijo rokavice, saj na VOYO prihaja nova kategorija borilnih veščin – Bare Knuckle oz. boks z golimi pestmi. Gre za posnemanje prvinske oblike boksa, kjer nasprotniki v ringu ne uporabljajo rokavic, zgolj gole pesti. Nekateri Bare Knuckle že povzdigujejo v borilni šport prihodnosti, VOYO naročniki pa bodo imeli možnost spremljanja tekmovanj v živo. Prvi dogodek z neposrednim prenosom se bo odvil že to soboto ob 3.00.
12.18 05. 09. 2022
Moskisvet
Borilni športi

Mark Zuckerberg, mojster mešanih borilnih veščin

Ste vedeli, da Mark Zuckerberg obvlada borilne veščine? Ustanovitelj Facebooka je delil posnetek, na katerem svoje znanje preizkuša s profesionalnim borcem Khaiom Wujem, ki ga je naslednji dan čakal debi v UFC-ju.
10.37 18. 07. 2022
Moskisvet
Borilni športi

Je Conor McGregor prikriti homoseksualec?

Conor McGregor je na francoski državni praznik praznoval svoj 34. rojstni dan in ob tej priložnosti na Ibizi priredil razkošno rojstnodnevno zabavo. Paparaci so ga nekaj dni kasneje na jahti ujeli v nenavadni družbi in položajih.
06.55 18. 01. 2022
Moskisvet
Borilni športi

Muhammad Ali – ljudski šampion in najglasnejši boksar vseh časov

Muhammad Ali morda ni najboljši boksar vseh časov, a velja za nesporno legendo tega športa, ki je s svojimi dejanji v ringu in zunaj njega navdahnila mnoge. Največji ("The Greatest") je bil eden od vzdevkov karizmatičnega boksarja, ki si ga je nadel sam. Ali ni znal opletati le z boksarskimi rokavicami, ampak tudi z jezikom, zato so ga novinarji imenovali kar ''Luisville Lip'' (luisvillski gobezdač, tudi največji nakladač iz Louisvilla). Zaradi svojih duhoviti besednih ''udarcev'' je pri tekmecih pogosto izzval srdit bes in v ringu mu velikokrat ni bilo lahko, saj ga ti niso skušali le premagati, ampak mu tudi zapreti usta. Nekaterim ga je uspelo premagati, a ljudskega šampiona, kar je bil še en Alijev vzdevek, ni uspelo nikomur utišati. Ali je v profesionalni karier nanizal 56 zmag (od tega 37 z nokavtom) in doživel zgolj pet porazov.
09.20 16. 12. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Politični obračun - dobesedno! Politika sta se po sporu pomerila v ringu

Politiki med seboj radi obračunavajo, dva sta to storila dobesedno. Brazilska politika sta se namreč odločila, da svoja nestrinjanja zgladita z borbo v kletki. Simão Peixoto in Erineu da Silva sta se v slogu MMA borcev udarila z golimi pestmi.
10.36 12. 11. 2021
Moskisvet
Borilni športi

''Iranski Hulk'' z noro vadbeno rutino: med žrtvami tudi stena

Iranski Hulk – ta vzdevek se drži iranskega bodibilderja Sadžada Garibija – se vneto pripravlja na dvoboj z ''najbolj strašljivim človekom na svetu'', ki sliši tudi na ime Nočna mora (The Nightmare), Martynom Fordom. Orjaka bosta rokavice prekrižala aprila prihodnje leto v Londonu.
08.19 07. 10. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Prekletstvo Versacejevega plašča: ga bo prekinil Fury?

V športu vedno ne zmaga najboljši, ali v primeru borilnih veščin, najmočnejši. Pogosto je potreben tudi kanček športne sreče, kot radi pravimo, v kakršni koli obliki pač že ta je. Svet borilnih veščin je zadnja leta uročil Versacejev črno-zlati plašč, ki pred dvobojem ne predstavlja nič kaj dobre popotnice za borca, ne glede na preteklo statistiko. Tyson Fury bo ta vikend še tretjič stopil v ring z Deontayem Wilderjem, ki ga je nazadnje suvereno premagal. Britanski boksar na dvoboj odhaja s popolno statistiko, a navijači se bojijo, da se igra z ognjem, saj je na novinarski konferenci nosil zloglasni plašč. Bo Fury prekinil urok in postal nesporni prvak WBC težke kategorije?
10.12 30. 08. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Šeškanje in dildo: tekmici pred dvobojem v usta porinila umetni penis

Poljska boksarka Ewa Brodnicka je znana po kontroverznih potezah zunaj ringa. Spomnimo se samo incidenta izpred dveh let, ko je po uradnem tehtanju tekmico Edith Solidad Matthysse med strmenjem nepričakovano poljubila na usta, temperamentna Argentinka pa ji je nato primazala klofuto. Atraktivna boksarka je tokrat debitirala v MMA in takoj opozorila nase ...
09.30 26. 08. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Velikan iz Igre prestolov danes ni več tak

Islandski mišičnjak in filmski igralec Hafthor Björnsson, ki je zaslovel z vlogo v seriji Igra prestolov (Game of Thrones) in je lani postavil svetovni rekord v mrtvem dvigu (501 kilogram), je šel v zadnjem obdobju skozi veliko telesno preobrazbo in bi mu danes težko še nadeli vzdevek Gora.
08.10 24. 08. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Nokavt leta: nasprotniku je skoraj odtrgal glavo

Borilni spektakel UFC Vegas 34 v Las Vegasu je postregel z enim najlepših, če ne najlepšim nokavtom leta 2021, saj je Ignacio Bahamondes navdušil s potezo, po kateri se je tekmecu zmračilo pred očmi.
08.49 04. 06. 2021
Moskisvet
Borilni športi

Manj znana dejstva o Floydu Mayweatherju, boksarski legendi, ki se vrača v ring

Upokojeni boksarski superzvezdnik Floyd Mayweather mlajši je eden redkih borcev, ki so v pokoj odšli neporaženi in ohranili brezhibno statistiko. Danes 44-letni Američan je namreč v svoji profesionalni boksarski karieri na 50 dvobojih prav tolikokrat na koncu zmagoslavno dvignil roke. Boks mu je bil položen v zibelko, saj je boksal že njegov oče Floyd Mayweather starejši, ki se je med drugim boril proti legendarnemu 'Sugar' Rayu Leonardu, ter strica Roger in Jeff. Roger Mayweather je dvakrat postal tudi prvak.
08.54 03. 06. 2021
Moskisvet
Borilni športi

"Rada imam poredne fante": kdo je lepa Poljakinja, ki se bo zoperstavila slovenski borki

V kletko se vrača tudi najperspektivnejša slovenska borka mešanih borilnih veščina Monika Kučinič, sicer naša najtrofejnejša kickbokserka, ki namerava postati prva Slovenka, ki se bo borila pod okriljem UFC. Še pred tem jo čaka dvoboj z lepo Poljakinjo pod okriljem KSW – to bo njen krstni nastop za močno poljsko organizacijo – ki je svojo borilno kariero začela v boksu in zavrača vlogo favoritinje, čeprav bo nastopala doma.
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382