Moskisvet.com
Dobrodelni dogodek v središču prestolnice s Tadejem Pogačarjem

Šport

Pogačarja 'oropali'

M.S.
25. 10. 2023 09.00
0

Tadej Pogačar je bil po izboru novinarjev šele tretji najboljši kolesar na svetu v nedavno končani sezoni.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta na Touru bila nepozaben boj, ki pa je bil za Slovence en teden prekratek.
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta na Touru bila nepozaben boj, ki pa je bil za Slovence en teden prekratek. FOTO: AP
Lora nad Primoža: ''Ma kaj si fu*njen?
Preberi še
Lora nad Primoža: ''Ma kaj si fu*njen?

Nedavno so razglasili najboljšega kolesarja leta (Velo d'Ro 2023), odločitev novinarjev pa je razburila javnost in sprožila žolčne debate na spletu. Naziv najboljšega kolesarja sezone je namreč osvojil Danec Jonas Vingegaard iz ekipe Jumbo-Visma, ki mu je Velo Magazin nekoliko presenetljivo prisodil laskavi naziv. Dancu gre v prid, da je letos naredil velik napredek v primerjavi z lanskim in poleg Toura vpisal še nekaj odmevnih zmag. Dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji je bil letos še drugi na Dirki po Španiji, dobil pa je tudi dirko po Dofineji in Baskiji. Dosegel je 15 zmag od skupno 27 v karieri.

Jonas Vingegaard je v glasovanju zbral 142, Mathieu van der Poel 133, Tadej Pogačar pa 133 točk.

Drugo mesto je v boju za Velo d'Or osvojil svetovni prvak Mathie van der Poel (Alpecin-Deceuninck), šele tretje pa Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Mnogi so mnenja, da si bi oba bolj zaslužila naziv najboljšega. V prid Slovenca govori njegova vsestranskost in sposobnost zmagovanja na vseh terenih ter konsistentnost skozi celotno sezono, saj je kljub poškodbi zapestja zmagoval od začetka do konca, medtem ko Dancu očitajo selektivno dirkanje, ki smo ga vajeni še iz časov Lanca Armstronga. Mnogi se strinjajo, da je Pogačar boljši kolesar, kar pa da ni bistvo te nagrade, saj je Danec uprizoril eno najbolj dominantnih predstav na Touru v zgodovini. Marsikdo vseeno meni, da sta bili sezoni Pogačarja in Nizozemca boljši in kompletnejši. Slovencu je v uteho prvo mesto na lestvici UCI, kjer bo prezimil že tretje leto zapored ter prvo mesto na lestvici enodnevnih dirk v letu 2023. Kljub temu je nagrado Eddyja Merckxa osvojil van der Poel (154 proti 140 točk). Razlog, da v glasovanju za Velo d'Or ni zmagal Slovenec, je tudi, da v žiriji nimamo dovolj predstavnikov. Lani je slavil Belgijec Remco Evenepoel, ki je bil tokrat peti.

S kolesom po razglede, pridih višine in zime
Preberi še
S kolesom po razglede, pridih višine in zime
Primož Roglič se je nedavno preselil k nemški ekipi, medtem ko je v Jumbo-Vismi pustil neizbrisljiv pečat.
Primož Roglič se je nedavno preselil k nemški ekipi, medtem ko je v Jumbo-Vismi pustil neizbrisljiv pečat. FOTO: Profimeda
Toliko bo v letošnji sezoni zaslužil Luka Dončić
Preberi še
Toliko bo v letošnji sezoni zaslužil Luka Dončić

Četrto mesto na glasovanju, ki poteka od leta 1992 in spada pod okrilje časnika L'Equipe, je pripadlo Primožu Rogliču, ki je prvič dobil dirko po Italiji in bil na Vuelti skupno tretji, vmes pa nanizal še nekaj odmevnih zmag. Po koncu sezone se je iz Jumbo-Visme preselil k ekipi Bora-Hansgrohe. Med ženskami je slavila Nizozemka Demi Vollering iz ekipe SD Worx, ki je prepričljivo dobila Dirko po Franciji, skupaj pa kar 17 dirk oz. etap. Največ kolesarskih ''oskarjev'' ima v žepu Alberto Contador, in sicer štiri, sledita pa mu Chris Froome in Miguel Indurain s po tremi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Neža Klančar: ''Nikoli nisem želela spustiti treninga, raje nisem šla v šolo v naravi, kot da bi zamudila plavanje''
Preberi še
Neža Klančar: ''Nikoli nisem želela spustiti treninga, raje nisem šla v šolo v naravi, kot da bi zamudila plavanje''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394