Moskisvet.com
Rekord koš

Športi z žogo

Svetovni rekord: koš zadeli z višine 260 metrov

M.S.
22. 05. 2023 09.00
1

Peterici Američanov je uspel neverjeten podvig, s čimer imajo ponovno v lasti svetovni rekord. Koš so namreč zadeli z neverjetne višine.

Potem ko je leta 2018 Avstralec zadel koš z višine 180 metrov, ko je žogo vrgel iz jezu, je zdaj skupina Američanov, ki se skrivajo za kanalom Dude Perfect in ki so na koš v preteklosti metali tudi z letečega leta, letvico dvignila še višje, saj so koš zadeli z višine 261 metrov.

Je to najbolj vsestranski motocikel na svetu?
Preberi še
Je to najbolj vsestranski motocikel na svetu?

Omenjena ekipa je svetovni rekord postavila že leta 2016, ko so koš zadeli z višine 162 metrov. Za svoj nov rekord so se povzpeli na stavbo, ki je višja od 200 metrov. Dolgo niso naleteli na pozitiven odziv upravljavcev, dokler jim zelene luči ni prižgal hotel The Strat Hotel v Las Vegasu, ki jim je dovolil uporabo 308 metrov visokega stolpa SkyPod, kjer so imeli za metanje na koš z razgledne ploščadi na voljo tri dni. Poznavalci jim niso pripisovali možnosti za uspeh in so zaradi vetra, ki je v Las Vegasu pogost pojav, dejali, da bodo koš lahko zgrešili tudi za celo nogometno igrišče.

Tako lepo ženo ima Remco Evenepoel, živela sta na isti ulici
Preberi še
Tako lepo ženo ima Remco Evenepoel, živela sta na isti ulici
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Začelo se je porazno, saj je po prvem metu žoga zgrešila celo streho hotela, na kateri je stal koš. Prva dva dneva je ekipi močno nagajal veter in žoge so padale ''kilometre'' proč od koša. Tretji dan so bile razmere bolj ugodne, ustvarjalcem pa je ostalo še osem ur za podvig. Košarkarska žoga je skozi obroč – od table – naposled padla uro pred koncem, potem ko je padala skoraj 11 sekund.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382